Hastighetsmätare fungerar inte korrekt

Var det något fordon, är hastighetsmätaren det som ger föraren eller föraren information på hastigheten. Detta hjälper föraren att inse hur snabbt eller långsamt han rör sig. Traditionella hastighetsmätare var manuell och används trådar för att bestämma hastigheten medan de flesta moderna fordon i dessa dagar använder hastighetssensorer för samma. Vanliga problem är en felaktig sensor, problem med ledningar eller ratten fungerar. Felsökning hastighetsmätare problem kräver oftast en ersättning av varvtalsgivaren eller kabel, beroende på fordonet. Båda dessa reparationer är enkla att utföra och kan lätt göras hemma.

Hur fungerar en hastighetsmätare Arbete?

Innan vi går vidare till felsökning hastighetsmätare inte fungerar problem är det viktigt att förstå exakt hur det fungerar. I det 19th århundradet, använde nästan alla fordon de virvelström hastighetsmätare. En kabel ansluts från framhjulet till hastighetsmätaren, där den är förbunden med en magnet. Omger denna magnet är koppen, som är förbunden med en fjäder och vid ratten. När fordonet rör sig framåt, orsakar rotation av hjul kabeln och magneten att snurra. Detta resulterar i en roterande elektrisk ström få bildas i koppen, och det skapar även ett magnetfält i det. Detta magnetfält får dras av magneten i hastighetsmätaren. Den magnetiska drag är direkt proportionell mot den hastighet med vilken hjulen roterar. Så när du rider snabbt flyttar magnetiska dragningskraft indikatorn på ratten högre, och när du bromsa våren börjar hålla tillbaka indikatorn, ännu mer tills den når noll.

De traditionella virvelströmmar hastighetsmätare har nu ersatts i de flesta fordon med digitala hastighetsmätare. I dessa finns en sensor på bilens roterande axel. Dessutom, har den roterande axeln en magnet förbunden med den och placeras bredvid en magnetisk sensor. En liten elektrisk ström, i form av en puls, alstras närhelst den roterande axeln passerar sensorn. Denna puls beräknas med en liten dator och skickas till ratten där du kan se bilens hastighet.

Vanliga Hastighetsmätare problem

Problem uppstår när det finns problem någonstans i den ovannämnda fungerande process. De vanligaste är problem i hastighetssignalen givaren, som ett resultat av vilken hastighetsmätaren slutar fungera. Om det uppstår problem i växellåda eller hitta den “check engine” lampan på, är det på grund av en felaktig hastighetssignal sensor. Vid din hastighetsmätare med “virvelströmmar” teknik, kan det finnas ett problem med anslutningskabeln som orsakar detta problem. Ticking ljud är ett tecken på detta problem. I båda fallen måste du byta ut kabeln eller sensorerna hastighet för att lösa ditt problem.

Felsökning Hastighetsmätare Problem

Att hitta en kabelersättningsteknik
Ta ut motorkåpan och hundkoja för att ta bort kabeln från din bil. Ta ut bulten från under instrumentbrädan, så att du enkelt kan komma åt den gamla kabeln. Också ta bort muttern på den roterande axeln och dra ut kabeln genom passagen. Ta bort klämmorna som finns på transmissionen och motorrummet.

När du har tagit bort den gamla kabeln från bilen, måste du ersätta det med ett nytt. I adaptern, fixa den fyrkantiga änden av den nya kabeln och även dra åt muttern på den roterande axeln. Passera den nya kabeln genom passagen och dra åt bulten vid sin bakre ände. Detta ändamål bör fastställas till hastighetsmätaren torg håll. Fix tillbaka klämmorna dig tidigare bort och även sätta tillbaka motorkåpan.

Hastighetssensor Ersättning för Front fordon Wheel Drive
Du hittar hastighetssensorn bakom motorn ovanför trans-axeln. Ta ut den anslutande slangen, luftrenare och elektriska kontaktdonet från ovanför sensorn. Med hjälp av en 10 mm hylsa, ta ut bultarna som håller sensorn på plats. Vrid bara på sensorn för att ta ut den. Fäst den nya sensorn på plats och dra åt skruvarna runt den. Fäst tillbaka slangen, luftrenaren och den elektriska kontakten på sensorn.

Hastighetssensor Ersättning för bakre fordon Wheel Drive
Du hittar hastighetssensorn på förarsidan bakom växellådan. Höj fordonet upp från förarsidan och sätta en pallbock nedan för att hålla den där. Koppla elektriska kontaktdon närvarande på sensorn och ta ut bultar håller sensorn på plats, med hjälp av en hylsa. Ta ut sensorn noggrant och fixa en ny i dess ställe. Fäst den elektriska kontakten till den och dra åt den.

Inte varje hastighetsmätare relaterat problem behöver en ersättare jobb. Det beror på orsaken. I det fall ratten är problemet, kan du ersätta enkelt den ensam. Problem med de små sensor datorn läsa signaler kräver att datorn bytas ut. Det är därför viktigt för dig att ta bilen till en bilmekaniker och diagnostisera situation, innan hoppa på några slutsatser och försöker lösa det själv.

Bilvax för svarta bilar
Biltillverkare Lista
Förstärkare Problem
Byt Oljetråg
Bil Vaxning
Bilvax Betyg
Taklucka installation
Bromsljus inte fungerar
Sprutmålning
Bildelar
Hur man rengör Bilbarnstolar

Leave a Reply