Hastighetsmätare Cable Replacement

Var det en bil eller en motorcykel, har varje fordon en anordning som kallas hastighetsmätaren. Även om hastighetsmätaren har ingenting att göra med hur snabbt din bil kan gå, det är en viktig enhet, som mäter resande hastigheten på din bil. Det ger dig en grundläggande idé för att upprätthålla en vettig takt. Tänk dig att köra utan hastighetsmätare! Du skulle alltid vara i fara överskrider hastighetsgränsen, när du kör. Hastighetsmätare inte fungerar kan få dig i allvarliga problem. Det vanligaste problemet med hastighetsmätaren är med sin kabel. Men den goda nyheten är att hastighetsmätaren kabel reparation är ganska enkel och det kan fastställas enkelt. Du kan ta din bil till en mekaniker eller lösa problemet själv.

Hur man byter en hastighetsmätare kabel?

Byta kabeln är inte så svårt! Det kräver enkla verktyg som skruvmejsel och en skiftnyckel och några grundläggande mekaniska kunskaper.

Steg 1: De första stegen innebär avlägsnande av den gamla kabeln. Ta av motorkåpan försiktigt. Ta bort skruven under instrumentbrädan. Detta kommer att lossa rattstången. Nu försiktigt svikit rattstången och du kommer att kunna se baksidan av hastighetsmätaren.

Steg 2: Leta upp svarta kabeln hus som uppfyller överföringen. Bryt och lossa muttern drivaxeln och O-ringen och driva hastighetsmätaren tråden genom brandväggen. Kabeln hålls på plats vid överföring av en stor klämma eller skruv på typ. Vissa kan ha plast spärrarna hålla tråden på plats.

Steg 3: Skruva loss kontakten med hjälp av en skiftnyckel eller en tång. Bli av skruven eller lossa spärren för att lossa anslutningen. När den är bortkopplad, dra ut kabeln från motorsidan, med hjälp av nål lösa tång. Din gamla hastighetsmätare kabel har tagits bort och nu är det dags för installation av en helt ny kabel!

Steg 4: Byte av hastighetsmätare tråd är bara motsatsen till borttagningen. Se till att du får en kabel som passar din bil. Det bästa man kan göra är att ta den gamla kabeln längs samtidigt köpa en ny en, så att du kan matcha det.

Steg 5: Den nya hastighetsmätare kabel har fyrkantiga ändar som motsvarar monteringen på hastighetsmätaren adaptern. Placera en kvadrat änden av kabeln till adaptern och skruva hållaren genom att säkra muttern drivaxeln. Men inte fästa kabeln permanent tills dess dirigeras och fäst vid huset.

Steg 6: Nu drar nya back hastighetsmätare kabel genom brandväggen. Fäst O-ringen som lossas för att avlägsna kabeln. Fäst kabeln på baksidan av hastighetsmätaren genom att engagera den på torget håll. Fäst muttern drivaxeln och se till att den är tät nog.

Steg 7: Byt kontakter eller klämmor så att kabeln hålls i rätt position i motorrummet, på transmissionen. Sätt tillbaka motorkåpan ordentligt och du är redo att provköra bilen.

Steg 8: Ta din bil för en långsam enhet för att säkerställa att hastighetsmätaren fungerar och nålen inte slingrar längre!

Detta var allt om hastighetsmätaren kabel byte. Var det inte enkelt? Så nästa gång du hittar din hastighetsmätare nål ryck för mycket, bara få de rätta verktygen och börja! Lycka till!

Bil Ljudisolering
Broms reparationskostnad
Symtom på en dålig bränsletrycksregulator
Hur man öppnar en Stuck bil Hood
Bästa bilvax
Custom Car Audio System
Hur länge bromsbelägg Sista
Bil Batteribyte
Hur ABS-bromsar fungerar
Ljuddämpare reparationskostnad
Intressant bil Fakta

Leave a Reply