Hålla din bil i perfekt form för Winter

Semesterperioden markerar vanligtvis början av snö, slask, is och farliga körförhållanden för många delar av landet. Detta är den tid på året att ta hand om några grundläggande underhåll sysslor för din bil och ben upp på regler vinterkörning, se till att du skyddar dig på vägen.

Kontrollera dina däck: En sliten däck med liten eller ingen trampa kör på en regn-slicked vägen är ett recept för katastrof. Vattenplaning på vått underlag gör att föraren att tappa kontrollen, vilket kan resultera i ett enkelt fender-bender eller en allvarlig vrak. För att kontrollera din däckets slitbana, experter tyder glider ett öre inuti en av trappstegen i mitten av däcket. Om du kan se toppen av Lincolns huvud, då är det dags att få nya däck. Tillräckligt pumpade däck med rätt mönsterdjup ge mer grepp på hala vägar.

Kontrollera dina torkarblad: Den sommarvärmen slår ner på vindrutan kan försämra gummi blad dina vindrutetorkare. När kall luft kommer, kan bladen börjar spricka. Om du märker att bladen strimmor när det regnar, då är det dags att få dem ersättas. Byt ut din vätska vindrutetorkare med en vintertid blandning som kan hjälpa smälta is.

Har radiatorsystemet service: Var noga med din radiator och värmesystem fungerar. Du kan kontrollera frostskyddsvätska nivå själv med en antifrys testare.

Håll din bensintank fullt: Körning på rök är riskabelt även i värmen av sommaren, men det är särskilt farligt i kallt väder. För att undvika is i bensintanken och bränsleledningar, hålla din bensintank minst halvfull hela vintern.

Förbered dig för en nödsituation: Varje bil bör redan ha vissa grundläggande förnödenheter såsom vägkartor, ett reservdäck, en ficklampa och extra batterier och kablar booster. Men på vintern ska du sätta ihop en nödsituation kit innehåller objekt som du kan behöva om bilen hamna i ett dike i dåligt väder och du måste vänta för att få hjälp att komma fram. Denna nödsituation kit kan innehålla saker som filtar, en förbandslåda, en vindruta skrapa, en hopfällbar spade, en verktygslåda för mindre reparationer, en behållare med vatten, en burk med tryckluft med tätningsmedel (för akuta däck reparationer), och en påse med sand eller kattsand att hälla på is för extra dragkraft.

Lär dig mer om körning i vinterväder: Oavsett var du bor, isiga vägar är alltid en möjlighet. Bara en liten bit av fukt på vägen, i kombination med mycket låga temperaturer, kan resultera i hala vägar, speciellt broar och överfarter. Här är några vägbeskriving tips som kan rädda ditt liv:
– Förbättra synligheten innan du åker hemifrån genom att rensa all is och snö från bilen.
– Använd din halvljus strålkastare vid körning i regn eller snö storm, för förbättrad synlighet.
– När du närmar dig en lapp av is på vägen, bromsar under din inställning, inte när du når isen.
– Flytta, vänd och bromsa långsamt. Plötsliga förändringar och snabba rörelser gör det svårare att behålla kontrollen.
– Lämna alltid gott om utrymme mellan din bil och bilen framför dig.
Ta det lugnt. Skyltad hastighet är för idealiska vägförhållanden, inte för dåligt väder.

Förbereda bilen och dig själv för körning i vinterväder är inte svårt, och det kan betyda skillnaden mellan att lämna hemmet och anländer till din destination säker och sund, eller lämnar hemmet och hamna på sjukhus eller värre. Ta dig tid att planera så att du kan njuta av en trygg och lycklig vinter.

Olja Pan Gasket
Bilstereo Inkoppling
Fördelar och nackdelar med billiga bärbara DVD-spelare
Bil Fönsterhiss Reparation
Låsta i bilen – hur du kommer i
Hastighetsmätare Cable Replacement
Kylarvätska
Sprayfärg för plast
Bilrekonditionering Priser
Sprutmålning Möbler
Metallic sprayfärg

Leave a Reply