Guide för Bilvård

Var det ett lån bil eller egen bil, gör alla vård för sin bil. Att upprätthålla en bil, förutom att hålla den i gott skick, speglar attityden hos individen mot bilen, hur vet han om är att upprätthålla tillförlitligheten och utseende på bilen. Bilvård betyder inte nödvändigtvis att få den på service i garaget. Här är några grundläggande tips för att se till att din bil har en slät, lång livslängd.

Dämpa Sommar
Bilbatteri problemet har rapporterats som den vanligaste fenomenet under varma väderförhållanden. De faktorer som tillskriver den minskade livslängden för ett batteri är över värme och tilläggsavgifter. Det har visat sig att den inre strukturen batteriet blir försämrats när batteriet utsätts för hög värme, beroende på det faktum att den vätska som utgör batteriet blir indunstades. Likaså, medan överladdning, de närvarande komponenterna i laddaren tenderar att skjuta upp laddningsnivån därigenom skada batteriet.

Därför har en lång batteritid, följande punkter rekommenderas: Så långt det är möjligt, är batteriet hållas rena, eftersom även min smuts som dirigent, tenderar att köra ut batteriet. Destillerat vatten skall tillsättas regelbundet för batterier som måste toppade. Whenever ersättas, batterier ska bytas ut mot de som är minst av samma normer eller högre. Batteripolerna ska kontrolleras en gång i månaden för att säkerställa att de är fria från korrosion. Och den viktigaste punkten är att ha batteriet laddat på rätt kurs, varken överladdning eller underladdning det.

Vinterförvaring din bil
De flesta människor är inte ens medvetna om vad vinterhållning bilen betyder. Det är med din bil förberedd för grov vintervädret. Följande uppgift är mycket möjligt för den enskilde själv som äger bilen, om han har ett par timmar att skona för samma. Andra kan ha denna uppgift utförs av en bil-mekaniker:
Batteri och avgassystemet skall kontrolleras en gång i månaden. Kylvätskan ska rensas och fyllas var artonde månad. För varje 5000 km, är den olja som skall ändras. Den deicer och värmaren ska kontrolleras gott skick. Bensintanken skall hållas halvfullt åtminstone så att möjligheterna till fukt bildas är avlägset. Däcktryck ska kontrolleras varje vecka, kom ihåg att rätt tryck ökar bränsleeffektiviteten, eller åtminstone håller bränsleeffektivitet intakt. Torkarblad ska bytas två gånger per år.

När måste jag serva min bil?
Det är tillrådligt att ha bilen servas av en bil tekniker om en eller flera av följande villkor föreligger:
Det finns regelbundna klirrar från hjulet har lagren slitna.
Bilen bakslag under körning.
Bränslet är igensatt som kan detekteras från bränslet lukt.
Det finns skillnader i servostyrning vätska.
Oljan rinner på stötdämparna.
Det finns en mögelväxt lukt i bilen, vilket kan resultera från vatten fastnar under mattor.

Andra tips
Nästan 95% av bilarna har luftkonditionering och därmed städa upp samma har blivit en grundläggande uppgift. Det är viktigt att få AC servad varje år på grund av läckage av gaserna i AC kan skada kompressorn. Andra uppgifter är att rengöra kondensorn, undvika frekvent användning av bromsar som betydande bränsle blir förbrukas medan bromsar, vaxning din bil för att ge det ett helt nytt utseende och trimma upp bilen motorn. Dessutom är det inte vettigt att lämna bilen i garaget över natten eftersom det finns chanser att en främmande mekaniker kan använda upp bränslet eller fakturera dig mer för en liten uppgift.

Bilbatteri Korrosion
Billjud partihandlare
Mest tillförlitliga bilmärkena
Hur Koppla ett bilbatteri
Bilvax för svarta bilar
Bil Klädsel Cleaner
Hur man målar en bil själv
När man byter bromsbelägg
De flesta tillförlitliga bilar
Front End Justering Kostnad
Små bilar 2012

Leave a Reply