Generator Problem Diagnos

Elektricitet spelar en viktig roll i bearbetning av de flesta maskiner idag, inklusive bilar. De flesta moderna bilar har en mini dator monterad i, som styr de flesta av dess grundläggande funktioner. Med AC-system monterade i och med tv, mediaspelare och stereo därinne, moderna bilar som limousiner är inget annat än att flytta sviter lyxhotell. Man undrar hur dessa bilar lyckas vara självförsörjande när det gäller el, att driva alla dessa enheter. Det är möjligt på grund av generatorn. Bilar är utrustade med generatorer som förser dem med den nödvändiga kraften att gå vidare. Dessa tändgeneratorer kallas generatorer (växelström generatorer), använd den mekaniska moment som genereras av bilmotorer för att generera elektricitet.

Ditt bilbatteri är som en reservoar av el, som ständigt fylls på med denna generator enhet, när bilen är i rörelse. Alla elektriska system drar energi från batteriets behållare och om generatorn inte gör sitt jobb, kan behållaren torka upp, så att du strandsatta någonstans under körning.

Bad Generator Symtom

Om du märker något av dessa symtom, måste du få din generator kontrolleras så snart som möjligt.

Dashboard Ljus
Det finns en varning för problematiska växelströmsgeneratorer, i form av en indikator på instrumentbrädan, som du lätt kan märka. När lampan lyser, betyder det att generatorn förväntade spänningsutgång har sjunkit under normala nivåer och därför måste kontrolleras.

Svagt batteri Utgång
En annan indirekt indikator är låg batteriets utgång. Om du märker att batteriets utspänning har sjunkit under normala nivåer, innebär det att du har en dålig generator situation. Detta kommer att åtföljas av minskad prestanda av elektriska tillbehör, inklusive strålkastarna.

Diagnostisera Generator Problem

Du måste beväpna dig med en digital multimeter som används för spänningsmätning. Innan du kolla upp generatorn, se till att ditt bilbatteri fungerar bra. Ofta är det att batteriet är den verkliga boven, snarare än generatorn.

Kontrollera batteriet utspänning
Här är en enkel tester. Starta bilen och hålla den på tomgång. Beväpnad med din digitala multimeter, öppna bilbatteri och koppla sina testproberna med positiva och negativa av bilens batteri. Ställ in för att mäta spänning inställningar och observera värdena. När bilen är på tomgång, bör utspänningen vara över 14 V. Om det är under 13 volt när motorn är på tomgång, med de flesta elektriska tillbehör avstängd, då kan du vara säker på att det är ett problem med generatorn. Det kan vara på grund av ett problem med bältet eller rotorn.

Observera skick generatorremmen
Kolla in remmen tillstånd. Om den är utsliten och nära bristningsgränsen eller lös, anordningen får inte vridmomentet från motorn, i helhet. Dra åt den eller byt remmen om den är bortom reparation.

Rotorn kolla upp
Kontrollera om rotorn, som drivs av remmen fungerar. Kontrollera också ledningarna med hänvisning till kopplingsschemat levereras i bilen manualen. Om det finns ett problem med rotorn, är det bäst att gå för en ersättare.

När du konsekvent följer ett schema underhåll av fordon, kommer alla problem som väntar uppstå stoppas direkt i deras spår och en stor uppdelning kommer att förhindras. Om du är osäker på vad du ska göra, låt en utbildad bilmekaniker sköta jobbet åt dig.

Bilar
Bästa Bilbatteriladdare
Generator Felsökning
Tecken på en igensatt bränslefilter
2012 nya Volkswagen Beetle
Tändningslås Problem
Bil Dent Removal
Genomsnittlig bil Batteritid
Bilvax för svarta bilar
Bästa bilmärken
Intressant bil Fakta

Leave a Reply