Generator Felsökning

Generatorn är en liten, men viktig del av alla bilens elsystem. En bilmotor fungerar med hjälp av luft, gnista och bränsle. Elektricitet är nödvändig för att generera den gnista, som levereras av batteriet i små mängder. Men eftersom det inte är en stor mängd generatorn steg i att se till att batteriet alltid är laddat och bilen fortsätter att gå.

Generatorn ger ständigt en effekt på 13,5 till 14,8 volt, eftersom bilbatteriet är 12 volt och behöver ständig laddning. Magneter inuti det snurra runt koppartrådar kontinuerligt med hög hastighet, elproduktion. Strömmen omvandlas från växelström till likström för batteriet att använda. Vid ytterligare spänning alstras, stängs spänningsregulatorn ned flödet för att förhindra att bilbatteriet från överladdning.

Lösa Generator Problem

Hela systemet omfattar generatorn, tändningslåset, distribution ledningar, ett batteri väljare, regulatorn och batterier. Det kan vara ett fel i någon av dessa delar, och detta skulle kunna kalla för en del professionella reparation.

Batteri väljaren
Mestadels används i äldre batterier, batteri banker laddas med hjälp av en omkopplare som underlättar laddning. Som en fungerande generator innehåller energi som lagras i sitt område slingrande, koppla loss batterierna skär av generatorn utgång och många volt nå utgången. Eftersom samma krets levererar ström till andra enheter, kan detta plötsliga våg av hög spänning förstör någon av de andra utrustningen.

Distribution Inkoppling
De ledningar och kablar som är anslutna till generatorn bära stora mängder ström och är stela och under vibration för de flesta när den är i bruk. Detta kan leda till lösgöring av muttern vid utgången stuteriet. Du bör se till att dessa trådar är korrekt anslutna till generatorn och batteriet.

tändlås
Ett tecken på en tändningen fel kan vara systemets oförmåga att ladda. Du bör se till att generatorn regulatorn blir spänningsmatning när omkopplaren är på och ingen spänningsmatning när den är avstängd.

Regulator
En regulator är ständigt under stress som det har att göra med höga strömmar och förändrade transienter. Leta efter en terminal med en tråd ansluter till generatorn. Använd en voltmeter för ström på fältet terminalen med hjälp av en voltmeter. Det bör inte finnas ingen eller minimal ström när tändningen är avstängd och när den är på, ska voltmetern visar flera volt.

Felsökning en generator problem?

Punkt 1
För att starta felsökningen, ta ut bilbatteriet. Lossa muttern på klämman med en skiftnyckel och ta bort minuskabeln innan du rör den positiva kabeln. Dra bilbatteriet ut från motorrummet.

Steg 2
Nu till den positiva batteripolen, Anslut den positiva ledningen på batteriladdaren. Efter detta Anslut minuskabeln av batteriladdaren till den negativa batteripolen. Slå på laddaren och låt batteriladdning.

Punkt 3
Så snart du märker det “full laddning” tecken på batteriet, dra ur batteriet från laddaren. Låt batteriet som det är för ca 12 till 14 timmar. Slå ratten på voltmetern till “spänning”.

Punkt 4
Ta den röda kabeln på voltmetern och röra vid den på batteriets pluspol. Efter detta, ta den svarta kabeln på voltmetern och tryck den till en metalldel som är jordad (jordning). Kom ihåg att inte röra den svarta kabeln till den negativa batteripolen.

Punkt 5
På ett papper, ta ner avläsningar av laddningen såsom visas av voltmetern. För en vanlig bil batteri (12 volt), bör avläsningen kommer nära 14. Om din bil batterispänningen visar en läsning under 13 indikerar det att batteriet är “död” och kommer inte att bära någon avgift. Om batteriet inte bära en laddning, betyder det din bil generator är defekt.

Punkt 6
Problemet kan vara med någon av delarna. Kontrollera följande:
Ledningarna flyttar ut från generatorn. Det ska inte vara sliten.
Den elektriska kontakten ska vara tätt passa in i generatorn.
En jordkabel är ansluten till generatorn ska vara rost och måla fritt.
Det bör inte finnas några lösa kabelanslutningar eller grunder, eftersom det gör att det överhettas.
Ingen buller bör komma från generatorn och om du hör något, lagren behöver bytas.

Efter att ha provat ut instruktionerna ovan om du märker skadan är allvarlig, som ersätter generatorn är ett bra alternativ. Speciellt om bilen är riktigt gamla, det är bättre att byta generatorn för att undvika ytterligare problem.

Front End Justering Kostnad
Snabbaste bil under 30K
Bästa bilvax
Bästa Bilbatteri
Ström Windows fungerar inte
Topp 10 Bästa ljudböcker
Byta bil Termostat
Bromsskon Byte
Bil Dent Removal
Dead Bilbatteri
Ta sprayfärg från bil

Leave a Reply