Främre hjulinställning

Hjulinställning i en bil hänför sig till justering av hjulvinklar på ett sådant sätt att de är vinkelräta mot marken och parallella med varandra. Dessa justeringar görs för att se till att däcken länge och bilen rullar framåt i en rak linje när man kör på en rak och planade vägen. När det finns oväntad slitage av nivåer eller bilen driver iväg åt sidan eller vibrationer vid styrningen vid körning mycket snabbt, är det en indikation på att hjulen måste anpassas på rätt sätt.

Det är alltid bättre att få en anpassning jobbet gjort från en bil butik eller ett däck specialist. Även om processen inte är mycket tufft, det finns viss grundläggande kunskaper som krävs för att anpassa bil hjul till sina ideal position. Hjulinställning kräver tre mätningar – tå, camber och caster. Alla dessa förklaras i detalj nedan.

Grundläggande hjulinställningssystem Villkor Explained

Caster
Caster definieras som lutningen av den översta punkten på axeln av bilen styrningen. Lutningen är antingen bakåt eller framåt sett från sidorna av bilen. En framåtlutning betecknas med ett negativt (-) tecken, medan en bakåt lutning betecknas med en positiv (+) tecknet. Bära av nivåerna inte påverkas av hjul, men det säkert påverkar ratten riktning kontroll. Karossen måste hållas vid förutbestämd höjd som det har betydelse för hjul. En positiv hjul är ett resultat av bilens bakre sida är lägre än sitt normala höjdläge. I fall den bakre sidan av bilen är högre än den normala höjden, visar den främre hjulupphängningen en mindre positiv gjutmaskin. Om det finns en skillnad mellan caster värden mellan två hjul, börjar hjulet drar mot bilens centrum. Detta gör att fordonet driver mot den sida som har ett lägre värde caster.

Camber
Vinklingen av hjulen från det vertikala sett från framsidan av bilen, är känd som välvning. Om hjulen vinkeln inåt från toppen camber värdet är negativt (-), medan värdet är positivt (+) när hjulen vinkel utåt från toppen. Riktad kontroll samt bära däcken påverkas av camber inställningar. Om camber är ett för mycket på den positiva sidan, däck då fjädringskomponenter ska avklinga snabbt. Hög negativ camber kommer att bära de nivåer samt delar fjädring på insidan. I fall skillnaden i camber värde för två däck som är sida vid sida är mer än 1 °, kommer det att resultera i bilen dras på den sida som har en högre positiv välvning.


Toe mätning definierar hur mycket framhjulen har slagit på insidan eller utsidan av ett rakt läge. Om hjulen har slagit på utsidan, är tån värdet negativt (-) och när hjulen har vänt på insidan är tån värdet positiva (+). Vanligtvis, är värdet av tån endast en bråkdel av en grad. Tån ser till att hjulen löper parallellt med varandra när bilen är i rörelse. Styrning obalans och snabb bära däcken är möjliga resultat av en felaktig tå justering.

Hur Re-Rikta in framhjul

Det är alltid rekommenderat att få en ny inriktning jobbet gjort av en professionell eftersom det kräver en viss mängd teknisk kunskap och viss särskild utrustning också. Emellertid kan den metod som anges nedan användas för att efterjustera framhjulen i viss utsträckning. Det bör prövas endast av personer som har grundläggande kunskaper om bilar.

Till att börja med, ordna två PU väskor typ plast och en laserpekare.
Parkera bilen på en plan yta och placera en plastpåse bakom varje framhjul.
Plastpåsen hjälper till att hålla hjulet minst friktions läge för inriktningsändamål.
Omvänd bilen lite för att få båda framhjulen på plastpåsar. Justera bilen styrningen till dess ursprungliga raka läget.
Med hjälp av en laserpekare, justera strålen från däckets främre kanten till den bakre kanten i en lite nedåt läge, så att strålen faller på marken och bildar en vinkel.
Upprepa processen för det andra hjulet att få sin totala tå vinkel.
Det kommer att finnas en justerskruv under bilen hjulet som måste lossas. Justera stången enligt kraven för att antingen öka eller minska skränkningsvinkeln.
För bilar med en back fyrhjulsdrift, är den idealiska vinkeln 0, men vinkeln för framhjulsdrivna bilar måste beräknas och justeras i enlighet därmed.

Återinställning Kostnad

Hjulinställning kostnader handlar främst arbetskostnaderna och därmed kostnaden skiljer sig från plats till plats beroende på levnadsstandarden i det aktuella området. Det finns flera däck centra och butiker bil som tillhandahåller denna tjänst, vars detaljer kan hittas online eller i någon verksamhet katalog. Kostnaden varierar från US $ 30 till US $ 70, beroende på området. För människor som vill anpassa alla fyra hjulen, kan däcket inriktning kostnaden någonstans mellan US $ 50 till US $ 100, återigen beroende på området.

Information om när du ska göra en ny justering kommer att ges i manualen. Generellt Anpassningen måste göras en gång om året eller efter varje 10.000 miles bilen kör, beroende på vilket tidigare. Moderna bilar har en fördel eftersom de kräver bara en tå justering och inga caster eller camber justeringar.

Hur konvertera WMA till MP3
Bil Windows fungerar inte
Bromsledningen Byte
Bil måla jobb Priser
Bil Fönsterhiss Reparation
MP3-spelare Instruktioner: Installera en MP3-spelare
Kontrollera Bilbatteri
Audio Books
Diagnos pipande ljud vid acceleration
Värmeelement Anvisningar för byte
Hur att diagnostisera bil problem

Leave a Reply