Förstärkare Problem

Förstärkare är elektrisk utrustning som är ansvariga för att öka amplituden av signaler som går genom dem. Dessa enheter används i en mängd olika ljud inställningar som hemmabiosystem, gitarr ljudsystem, bilstereo, och många andra. Om dessa anordningar används ett tag, tenderar de att ge några problem. Bara för att förstärkare är elektroniska enheter, behöver du nödvändigtvis inte gå till en ljud verkstad för att diagnostisera problemet. Några allmänna problem kan vara troubleshot hemma.

Felsökning Förstärkare Problem i gitarrförstärkare

Innan du felsöker eventuella problem i gitarrförstärkare, måste du se till att den viktigaste frågan ligger i förstärkaren själv och inte i andra delar av systemet. Detta kan göras genom att ta ut alla sladdar och anslutningar och prova dem på en annan förstärkare. Om gitarrförstärkare är skild från skåpet, kan du prova den på en annan högtalare och kontrollera om det fungerar. Du kan prova att göra förstärkaren arbete genom att använda andra kanaler på den. Om du har en rörförstärkare som har problem, se om rören på bakom lyser.

Kontrollera också att om de har någon form av sprickor eller vitaktig film inuti. Om de gör det, kommer du att få rören bytas. Spruckna rör producerar generellt låg ljudkvalitet och mindre volym. Ett bra steg i felsökningen är att försöka koppla in gitarren in kabeln till direkt i uttaget, är att finns vanligtvis på baksidan. Om detta löser problemet, då är det förmodligen något fel i uttagen som ansluter förförstärkaren och förstärkaren. Låt oss nu gå vidare till felsökning förstärkare frågor i system bilstereo.

Felsökning Förstärkare Problem i system Billjud

Förstärkare installerade i system bilstereo kan även ge vissa problem. Det första steget du behöver göra är att ta bort alla kablar från högtalarna och RCA kablar också, och hålla högre effekt, mark och avlägsna ledningar anslutna. Om du fortfarande inför frågan, då amp sig är problematisk eller defekt. Om bilen förstärkare blir varm och stänger ofta kan problemet ligga i vinst känslighet som kunde ha felaktigt satt mycket högt eller på en lägre impedans än förstärkarens föreskriven nivå.

Helt enkelt se till att förstärkningsnivå inte är för hög. Om du märker att förstärkarens volym kommer ner, det är inte alls ett allvarligt problem. Det finns några bilar förstärkare modeller som begränsar ljudet när de vänder för varmt. För att undvika detta problem bör du hålla förstärkaren från att vrida varmt i första hand. Du kan även installera små kylfläktar för förstärkaren.

Dessa är några av de vanligaste frågorna och åtgärder för felsökning som du behöver tänka på att diagnostisera förstärkare problem. Om felsökning av problemen verkar för komplicerat, är det sista alternativet vänster för att få utrustningen repareras av en känd elektrisk tekniker.

Bilstereo Borttagning
Dead Bilbatteri
Bränsletank Rengöring – bensintanken Rengöring
Fordonssäkerhet Checklista
Hur man byter en generator
ABS-bromsar Felsökning
Tvättbar sprayfärg
Dekorativa bilens golv Mats
Taklucka installation
Bilreparationer
Sprayfärg schabloner

Leave a Reply