Första bil som någonsin gjorts

Den breda (och något vaga) definition av termen “bil” gör det ganska svårt att säga vilket var den första bilen i världen. Om vi ​​går med den definition som säger att en bil är ett motorfordon med fyra hjul, innehåller den också bilar med ångmaskiner. Lägg till uttrycket “vanligtvis drivs av en förbränningsmotor” till denna definition och begreppet en bil får en helt ny innebörd. I slutändan måste du ta olika definitioner av begreppet “bil” i beaktande, om du är att komma med en nära exakt svar.

Allt du velat veta om den första bilen i världen

Historien om bilindustrin kan spåras tillbaka till en leksaksbil byggd av Ferdinand Verbiest – en flamländsk jesuit missionär, för den kinesiska kejsaren redan på 1672. Även om ångdrivna fordon byggdes av Verbiest inte underlätta människors transport, var det den första självgående fordon i världen. Det tog mer än ett sekel för att utveckla ett fordon som skulle kunna underlätta människans transporter, som utvecklades endast i 1769. Denna gång krediten gick till franska uppfinnaren – Nicolas-Joseph Cugnot, som uppfann ett fordon som skulle kunna underlätta mänsklig transport för de tjänster av franska armén.

Det tog ytterligare ett århundrade för förbränningsmotorer utrustad motor fordon att göra sin debut i världen av bilar. Under tiden, markerade årtionde 1830 uppfinningen av en elbil, som har utvecklats av den skotska uppfinnaren – Robert Anderson från Skottland. Det faktum att detta råa fordonet drivs med icke laddningsbara primära celler visade sig vara ett stort hinder i dess främjande, eftersom den tunga underhåll som detta fordon krävs hålls människor bort från den.

Första bilen med förbränningsmotor

Så småningom införde Karl Benz den första någonsin fordon som drivs med en förbränningsmotor i 1885, och fick patent på den under det följande året. Benz uppfinning drevs av en fyrtakts cykel bensinmotor. En självgående fordon med en förbränningsmotor! Inte att kvalificera vara den första bilen någonsin? Medan många människor ser Benz uppfinning som den första bilen uppfanns, andra är av den uppfattningen att det var en tre hjul fordon vilket innebar att det inte passar in i definitionen av en bil. Med detta sagt, den första riktiga bilen utvecklades endast i 1889.

Första fyra hjul Bil Förbränningsmotor

Krediten för uppfinningen av den första hjul fyra fordon med en förbränningsmotor – något som helst skulle passa i definitionen av en bil, går till Gottlieb Daimler och Wilhelm Maybach. Duon uppfann denna fyra-växlad transmission fordon i 1889. Den var utrustad med en Daimler-Maybach motor, som utvecklats av duon sig 1886. Motorn var en av de mest anmärkningsvärda uppfinningar från den tiden, eftersom det ledde till uppfinningen av en fullfjädrad bil till skillnad från den tidigare försökt ändring av befintliga fordon som drivs med ånga och elektricitet.

Som täckte en av de mest intressanta kapitlen i bil historia – uppfinningen av bilen, med särskild tonvikt på när den första någonsin bilen gjorts och som utvecklat den. Med detta sagt, är det mer sannolikt att stöta på olika källor som ger olika svar. Vissa källor skulle säga att det var Karl Benz, andra ger kredit till Nicolas-Joseph Cugnot. I slutet av dagen, det viktiga är definitionen som du tar hänsyn till, och gå genom detta går kredit för att vara uppfinnaren av första bilen som ingen annan än duon Gottlieb Daimler och Wilhelm Maybach.

Broms rotorer Byte Kostnad
Värmeelement Anvisningar för byte
Bästa Bilar för tonåringar
Bästa konceptbilar
Hålla din bil i perfekt form för Winter
Hur sprayfärg
Bil Inredning och Design
Audio Books
Varvräknare Installationsinstruktioner
Bärbar DVD-spelare Recensioner
Flygande bilar

Leave a Reply