Fordonssäkerhet Checklista

Det är viktigt att utforma och använda en checklista för säkerheten för någon som är en professionell förare, och behöver köra sitt fordon över ett stort avstånd. Inte uppfyller säkerhetsnormerna är straffbart enligt lag i nästan alla stater, och ännu viktigare, hjälper det förhindra att olyckor inträffar på grund av skador på fordon.

Även människor, som driver sina egna personliga fordon för rekreation, måste regelbundet fylla en checklista för att få en säker resa. Detta bör fyllas i en gång i veckan helst, och framför allt innan man börjar på en lång väg resa. De delar av fordonet som verkar dysfunktionella eller skadade omedelbart fastställas, för att undvika en olycka.

Det finns gott om delar i en bil som potentiellt kan orsaka problem och säkerhetsfrågor. Det är sant att det skulle vara omöjligt att kontrollera varje enskild del obefläckat, men vissa försiktighetsåtgärder kan vidtas. Överensstämmer med en säkerhets checklista kan ge den nödvändiga trygghet att allt som är inom kontroll av föraren, som redan tas om hand.

Checklista för Motor Vehicle Safety
Potentiella olyckor kan orsaka förlust av liv samt varor, så det är alltid bättre att vara förberedd i förväg. En person måste kontrollera följande poster i ett fordon.

Säkerhetsbälten: Se om de inte är skadade eller slitna, och om de klickar på plats ordentligt.
Backspeglar: Se om de inte är skadade och att man kan se dem tydligt.
Horn: Se om det fungerar i rätt ordning och är högt nog att höras.
Strålkastare: Se dem i helljus och halvljus läge att se, om de fungerar bra.
Vindrutetorkare och vätska: Se till att de fungerar som de ska för att undvika leriga och oklara vindrutor.
Turning indikatorer: Se om de främre och bakre indikatorer är i gott skick.
Bromsar: Titta om bromskraft är stark nog att stoppa plötsligt.
Ratt: Checka om anpassning av hjulen är slät och att det inte finns några hinder för styrning.
Nödbroms: Se om det fungerar i fall det behövs i en nödsituation.
Luft och tryck av däck: Se om de inte är skadade och fungerar som de ska och bär ett reservdäck.
Baklyktor: Kontrollera dem för bättre synlighet på fordon bakom dig.
Bromsljus: Se för att varna människor bakom dig.
Olja och kylsystem: Kontrollera om nödvändiga nivåerna är uppfyllda, eftersom underlåtenhet att göra detta kan orsaka allvarliga motorskador.
Registreringsskylt lampa: Se så att det hjälper människor omkring dig.
Intakt vindruta: Titta i syfte att bättre synlighet.
Förekomst av brandsläckare: Säkra den ordentligt inom räckhåll, om en brand bryter ut i fordonet.
Anvisningar om säkerhetsproblem: Se till förmån för andra passagerare.
Första hjälpen kit: Titta på innehållet och ersätta utgångna läkemedel, i fall behov uppstår på vägen.
Korrekta dokument och licenser: Se förekomsten av dessa, om du stoppas på vägen av myndigheterna som kontrollerar fordonets registrering.

Det skulle inte vara möjligt för en lekman att utföra dessa olika bilsäkerhet kontrollerar alldeles själv, så besöker en mekaniker för detta ändamål är inte en dålig idé. För förare av företag fraktleveranser finns mekanik på lönelistan av företaget som kan fylla i checklistan så att alla normer och krav är uppfyllda.

Syftet med denna checklista är inte en inspektion, är det bara en undersökning av de olika delarna av ett fordon, och kontrollera deras funktionalitet. I mitten av en lång enhet, om en viss del plötsligt fel skulle det vara ganska svårt att reparera eller byta ut den. Det kan också orsaka några farliga situationer uppstå, och denna potentiella fara bör minimeras till varje pris. Om det finns några delar eller föremål som behöver omedelbar reparation, bör det göras utan vidare. Fördröja reparation av några viktiga bildelar kan få ödesdigra konsekvenser.

Säkerheten lista inkluderar poster som finns i bilen samt på kroppen. Ingen aspekt får ignoreras när som helst, och underlåtenhet att göra detta kan också landa en i trubbel med lagen i de flesta stater. Du är inte färdig ännu, har du kontrolleras för förekomst av verktygslådan och dess innehåll?

Hybridbil batterier
DIY Bilreparationer
Epoxi sprayfärg
Vägmätare Reparation
Chrome sprayfärg
Strålkastarglas Restaurering
Biltillverkare Lista
Bränsletrycksregulator Problem
Guide för Bilvård
Ta sprayfärg från bil
Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor

Leave a Reply