Fördelar och nackdelar med MP3-teknik

På Internet ålder blev MP3 en de facto standard för digitala ljudfiler. Med den populära peer-to-peer-program Napster kunde musikälskare utbyta MP3-filer så att de kunde få låtar utan att betala för dem. Denna artikel har skrivits för att värva MP3-och nackdelar, för att hjälpa dig att avgöra om du vill konvertera dina befintliga musikfiler som är i något annat format till MP3 eller inte.

Fördelar med MP3

Fördelen med MP3 är den hifi. Kvaliteten på en MP3-fil avgörs av dess bithastighet. Bithastigheten mäts i kilobit per sekund. Bithastigheten för en MP3-fil kan variera från 8kbps till 320kbps. Du bör hålla dina låtar på 160kbps om du inte gillar dem väldigt mycket och inte sätta dem i början av din MP3-spelare lista. Håll dina låtar på 192kbps om du gillar dem lite. Använd 256kbps för låtar som du älskar. Och använd 320kbps för dina favoritlåtar genom tiderna. Hur som helst, låter även en MP3 på 320kbps inte lika bra som WAV-versionen av låten. Men en MP3 på 320kbps tar fyra gånger mindre utrymme än en fil i WAV-format. För att använda en analogi, är en MP3-fil till en WAV-fil, vad en JPEG-bild är att en BMP bild.

Den andra fördelen är att det kan spelas av många typer av enheter som CD-spelare och iPod Apple. Du kan också spela upp MP3-filer med mediaspelare som Winamp, Windows Media Player eller QuickTime. Den tredje fördelen med MP3 är ID3-taggar. ID3-taggen för en MP3-fil lagrar konstnären namn, låttitel, året och genren. Du kan också skapa dina egna spellistor.

En annan fördel med MP3 är att kodning är lätt. Det är enkelt att rippa CD-ljud, och lika enkelt att bränna MP3-filer som anpassade CD-skivor. Kodningen hastighet är också mycket snabb, men det beror också på CD körhastighet. Det tar väldigt lite tid att producera MP3-filer. Du kan använda förlustfri komprimering av ljud om du har en hel del ledigt utrymme och förstörande komprimering av ljud om du har lite ledigt utrymme. MP3-kodare som LAME är gratis och öppen källkod, så att alla kan bidra till deras utveckling.

Ett annat plus punkt av MP3 är att distributionen är enkel. MP3 kan laddas ner via HTTP eller FTP-platser. Du kan också distribuera MP3 via bärbara lagringsenheter såsom USB-minnen. Du kan också köpa MP3-filer från nätet musikaffärer som iTunes och eMusic.

Du kan också använda en server för att strömma dessa filer. MP3 strömmen använder en spellista format som M3U (som står för MP3 URL) eller PLS. MP3 streaming används också av webbradiokanaler. Du kan bädda in MP3 strömmar med hjälp av en Flash-spelare. Du kan ha olika skattesatser för uppringd och bredband. MP3-ljud sparas inte på hårddisken.

Problem med MP3

En nackdel med MP3 är att det tar upp en hel del utrymme. Eftersom en MP3-filer brukar ta upp 5 megabyte (MB) diskutrymme, är antalet filer som du kan lagra begränsas. Dessutom gör den relativt stora storleken på en MP3-fil nedladdning av filen långsam, om du har en långsam Internet-anslutning.

Ett annat problem är att låten kan hoppa på slumpmässiga platser. Detta inträffar särskilt om du har en långsam dator och samtidigt använda flera program som hogging processorn. Det är inte tekniskt fri. Du behöver också en MP3-avkodare om du vill konvertera ljud från MP3-format till WAV-format. MP3-formatet har mycket lite säkerhet finns. Till exempel hade de som använde fildelningstjänsten Morpheus sina datorer nås av hackare.

En annan begränsning är att den här filen är inte den högsta trohet formatet för ljudfiler. Andra ljudformat såsom Ogg Vorbis och Advanced Audio Coding (AAC), är överlägsna MP3 i fråga om kvalitet. AAC är det format som används i Apple iTunes spelare. Dock är MP3 fortfarande den mest populära ljudformat i världen.

MP3-och nackdelar, som jag har listade, hjälper dig att göra ett riktigt beslut innan du går för nedladdning av musik, nästa gång.

Spraya FÄRGER
Hur du ändrar en hastighetssensor
Batteri Renovering
Snabbaste serietillverkade bil
Snabbaste bil under 30K
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Bumper reparationskostnad
Hur man reparerar en Seat Läder bil
Hur man byter kulleder
Felsökning Car Elektriska problem
Hur fixar oljeläckage

Leave a Reply