Förarlösa bil

Förarlösa bilar från Google har blivit tal om staden. Vissa individer ser det som ännu ett steg i mekanisering av mänsklig verksamhet. Å andra sidan är vissa andra individer spekulera att det kommer att skära ned på antalet trafikolyckor, varav de flesta orsakas på grund av förarens misstag och spara en del av de förlorade 1200 tusen liv. Det är inte första gången som människor har släppa kontrollen över en enhet. Flygplan som Airbus innehåller omborddatorer som kan lyfta och landa planet efter avslutad resa. En förarlös bil, när det är instrueras att gå till en viss destination, navigerar mot den med hjälp av input från en GPS realtid tracking system, samordnar dvs beskriver sin nuvarande fysiska plats på marken och bestämmelseorten. Den fortsätter sedan längs gatorna efter vägkartor som laddas in i dess dator. Det garanterar att den närmar sig destinationen genom att begära time-to-time GPS-ingångar om dess nuvarande vistelseort och jämföra den med den för destinationen.

Bilar som är Förarlösa

Sedan 1933, görs försök att komma med liknande bilar. Norman Bel Geddes var den första att gå in i fältet genom att ställa ut sin automatiska guidad bil som heter Futurama, i 1933 World Fair. Sedan dess har olika enheter såsom Tsukuba Maskinteknik, Ernst Dickmanns, US Army, Daimler-Benz, Carnegie Mellon University, Alberto Broggi, och General Motors komma med sina modeller. Konkurrensen såsom DARPA Grand Challenge, som tillkännagavs i 2002, och VisLab Intercontinental autonoma Challenge aviserades i 2010, bidrog också till att locka kreativa hjärnor till att skapa denna konceptbil. Samma bil från Google är också den senaste försök i denna riktning.

Om du går genom statistik med Googles försök, ett gäng förarlösa bilar har täckt nästan 140.000 miles, helt förlita sig på effektiviteten i sina sensorer och svarsmekanism som tillhandahålls av den inbyggda datorn. Denna bil från Google använder videokameror fast på taket, radarsensorer och en laser hitta byggd för att upptäcka annan trafik som kan komma i dess riktning. Enligt experter, även efter Googles framgång att sätta denna bil på vägen, i dag, är inte möjligt på grund av några av de faktorer som kostnad, förutom andra. Men i nästa 5 till 6 år, kanske vi kan använda denna teknik i begränsat utrymme, såsom sjukhus och flygplatser.

Tekniken i Förarlösa bilar

Du kan bli förvånad över att veta att även i dagens bil, den teknik som används i den ena eller andra.

Farthållare
Farthållaren betraktas som en liknande teknik som finns i många bilmodeller. Även om det gör det möjligt för föraren av bilen för att ta bort hans eller hennes fot från gaspedalen och ställa in önskad hastighet, är det inte en komplett förarlös system. Föraren måste ha en utkik efter kurvor och svängar i vägen och de bilar som reser på mindre hastighet än han är och vidta lämpliga åtgärder för att undvika missöden. Adaptiv farthållare sysselsätter raffinerad form av teknik som används för farthållaren. Med hjälp av radarsensorer som ställts till dess framsida, kan dessa bilar upptäcka förekomst av rörliga objekt i sin väg, och förutsäga deras hastighet, riktning och räkna ut hur att upprätthålla ett säkert avstånd från dem.

Pre-Safe-systemet
Pre-Safe system som är utrustade i några av de modeller av lyxbilar är en form av förarlös bil teknik. Dessa programmerat att förutse krascher och vidta förebyggande åtgärder för att förhindra de åkande i bilen från att komma till skada. Vad händer när bilen utrustad med pre-safe-system är på väg att kollidera med ett annat objekt. Systemet kommer i första hand, prime raster som på lite applicering av kraft kommer att tillämpas med full kraft. Systemet kommer, samtidigt, börjar att minska motoreffekten som dämpar effekterna av kollisionen. I det fall att kontakten är oundvikligt, kommer före säkert system åt bilbälten och distribuera krockkuddar vid rätt tidpunkt.

Parkering
Bilar tillverkare har kommit med bilmodeller som kan ta hand om sin egen parkering. Allt föraren behöver göra är att hitta parkeringsplats och se till att det är minst 6 meter större än storleken på bilen. Sensorer närvarande på alla sidor av sådana fordon kunna känna närvaron av de andra fordonen i närheten och informationen används i bilen parkeras utan missöde.

Traction eller stabilitetskontroll
Drivkraft och stabilitet kontroll är en förarlös bil teknik som är mycket lik ANT-lås bryter systemet. Men det är mycket mer komplicerat och är alltid aktiv när bilen är i rörelse. Det håller på övervakning insatsvaror från många system som om bilens aktuella hastighet, riktning samt kvaliteten av hjulet kontakt med vägbanan. Om bilen verkar gå in i en sladd, griper systemet in och försöker rätta till situationen.

All teknik som används, punkt att bilen är en klar möjlighet. Det kommer att ta lite tid att vara på vägarna i denna värld i stor skala.

Orsaker till gnisslande ljud under körning
Bästa familjen Bil 2012
Bad Generator Symtom
Bilvax Borttagning
Billjud Tillbehör och kondensatorer
De flesta tillförlitliga bilar
Fläktmotorn Motstånd
Broms rotorer Byte Kostnad
Ljuddämpare Tips Installation
Tvättbar sprayfärg
Strålkastarglas Restaurering

Leave a Reply