Flygande bilar

En flygande bil kan lösa en hel del problem som du möter i din dag till dag liv, men det är möjligt att utveckla en sådan bil. I princip kan begreppet “flygande bil” avser sådana bilar som dubbla upp som flygplan samt de bilar som är särskilt utformade för att flyga. Den senare har oftare begränsad till science fiction – den animerade Sitcom titeln “The Jetsons” är kanske det bästa exemplet på densamma.

Flygande bilar aka Roadable flygplan

Inte många människor är medvetna om detta, men mänskliga försök att utveckla bilar med förmågan att flyga kan spåras tillbaka till den tid då flygplanen var ännu inte uppfunnet. På senare tid har många av dessa försök smakade framgång, i varierande grad men – och slutresultatet är bilar som kan flyga (eller kanske flygplan som kan köras på vägen.) Tekniskt sett en flygande bil – kallas även som en väg-bar flygplan eller Personlig Air Vehicle (PAV) ett flygplan som även kan resa på vägen. Från och med idag finns det flera exempel på sådana flygande bilar – som alla utväg till någon manuell eller automatisk process för att växla mellan de två lägena. Medan vissa av dessa modeller har de delar som krävs för att flyga fäst vid dem, andra modeller har löstagbara delar som kan förvaras på flygplatsen.

Den “Curtiss Autoplane” som utvecklats av Glenn Curtiss och “Sky FIASKO” som utvecklats av Henry Ford var några av de anmärkningsvärda försök utveckling av flygande bilar i historien. Den första framgångsrika utvecklingen av flygande bil var Aerobile – utvecklad av Waldo Waterman i 1930-talet. Waterman visade sin flygande bil för första gången på 21 mar 1937. Drivs med en Studebaker motor hade Aerobile möjlighet att kratta upp en maximal hastighet på 112 mph i luft och 56 mph på land. Fler modeller på liknande sätt utvecklades under perioden att följa, och den praxis fortsätter även i dag. Några av de anmärkningsvärda exemplen på flygande bilar som finns idag är Parajet Skycar, Terrafugia Transition, Magic Dragon Aircar, Milner AirCar etc. Likaså flera andra modeller inklusive Haynes Aero Skyblazer och Aerocar 2000 är för närvarande i utvecklingsstadiet – förväntad träffa väg (liksom himlen) inom en snar framtid.

Framtida flygande bilar

När du stöter på “flygande bilar i framtiden”, skulle det första man måste komma till ditt sinne är en bil med jet självgående motor som startar med en vertikal lyftning och flugor i luften. Ett koncept som var begränsat till filmer science fiction, såsom The Jetsons och The Last Starfighter slutligen verkar besannas. Eftersom de flesta av de framtida flygande bilar är fortfarande i sin idéstadiet, är det mycket svårt att avgöra om hur de kommer att fungera i framtiden? En titt på de flesta konceptbilar i denna kategori visar två viktiga attribut – det första avsaknaden av synliga framdrivningssätt (som i fallet med flygplan) och andra, avsaknaden av hjul. Dessa bilar kommer att normalt karaktäriseras av vertikal start och landning. Frånvaron av hjulet belyser det faktum att dessa bilar kommer att skilja sig från väg-stånd flygplan.

Medan begreppet bilar som är särskilt utformade för att flyga är i sin utvecklingsfas, begreppet väg-som kan flygande bilar är redo för en start. Flera amerikanska företag är i färd med att utveckla sådana bilar som kan göra det till luften. Terrafugia är ett sådant bolag som är i färd med att utveckla sin flygande bil – övergången Roadable flygplan. Om experter från detta företag är man skall tro den här bilen kommer att ha kapacitet att flyga över ett avstånd av 500 miles på en gång, och även med en enkel gallon bränsle. Om denna bil, eller annat flygande bil, gör det till massproduktion nivå – vi kommer att kunna bli av med hälften av våra trafikproblem för säker.

Bilvax Betyg
Hur fungerar en DVD-spelare Work
Bromsoket Reparation
Bugatti Vs. McLaren
Latex Spray Paint
Bästa Bilbatteri
Bilbatteri Förväntad livslängd
Mest tillförlitliga bilmärkena
Airbrush schabloner
Bilvax Jämförelse
Bil Ljudisolering

Leave a Reply