Fläktmotorn Motstånd

Ett fordon som normalt blåser luft genom fläkten, där har fläktmotorn motståndet alla kontroller och inställningar för att kontrollera luften. Dessa motoriska motstånd är kända för att minska den mängd luft, som kommer genom ventilationshålen. Om luften cirkulerar på den högsta inställningen i bilen, betyder att enheten fungerar på sin lägsta inställningen därmed blåser luft, vilket kan vara cool eller varm vid önskad hastighet i bilen.

Ungefär en fläktmotor Motstånd

Det är en anordning med vilken en bil är uppvärmning och luftkonditionering modererar enhet hastigheten på fläkten. Det finns i princip två typer:
En är motståndet trådtyp med olika storlek spole av trådar med olika motstånd, för varje fläkthastighet.
Och två är ett kretskort med fullt integrerad elektronisk krets.

Kanske kan den värre hända också, där du inte skulle få någon luft alls, även om inställningen hålls hög. Det är där en bils AC problemen börjar, nu när du kan se fläkten har blev buggered. Du kan möta en situation där motorn motstånd på din bil när sätta på någon inställning, låg, medelhög eller hög, helt enkelt ger samma effekt. Det är då du skulle anges att du måste åtgärda problemet. Lyckligtvis är dess ersättare ett extremt lätt att göra jobb och är inte särskilt dyrt heller. Följ bara några enkla anvisningar och instruktioner och du är bra att gå, gör allt själv.

Så flytta på ytterligare är jag säker på att du är ivriga att se hur ersättningsförfarandet utförs, det också, helt själv! Men en snabbis om du inte är så mycket skickliga med bil-komponenter plats, särskilt inom ramen för detta ämne, plats måste vara känd för dig. Det ligger under instrumentbrädan på passagerarsidan av fordonet. (Det är lätt att hitta om du ligger på brädan och slå upp rätt under instrumentbrädan, motståndet lätt att upptäcka). Se också till vilken typ av motor motstånd så att du kan byta ut rätt typ.

För byte

Material
Skruvmejsel
Voltmeter

Instruktioner

Medan ersätta någon form av bil del, se till att du tar hjälp om du inte är helt bekant med komponenterna. Om du fortfarande inte hittar motorn, följ bruksanvisningen, eller ta hjälp av en mekaniker att hitta den.
Motorn innehas av 2-4 små skruvar för en 2” x 3” plattan. Dessutom kommer det att finnas ett elektriskt kontaktdon fäst inuti motorn med ca 5-6 trådar. Allt detta beror säkerligen på bilens värme luftkonditioneringen kontrollpaneler.
Nåväl, detta är det grundläggande steget för att utföra – innan du byter måste motorn motståndet testet köras. I själva verket föreslås det att köra ett test för alla elektroniska enheter som hjälper dig att avgöra vilken del är dåligt.
Nu kontrollerar hastigheten på fläkten genom att vrida inställningarna till alla positioner. Om du ser någon förändring i bearbetning av fläkten, till exempel om inställningen läggs på låg eller hög och fortfarande fläkten fungerar på bara en hastighet, kommer du räkna omedelbart ut problemet och växla till nästa steg.
Nästa steg är att kontrollera, för säkringar av fläkten. Säkringarna är under huven på bilen, i stafetten och säkring centrum. Om du tror att säkringen ser bra ut, koppla ur den och använda voltmeter spänningen på säkringen. Ställ voltmetern till 20 volt likström. Om det fortfarande inte fungerar, kontrollera en öppen krets i säkringen.
Dessutom, med voltmetern, kontrollera reläet centrum om det finns någon effekt på säkringen. Två av de fyra terminalerna måste visa makt i centrum.
Dessutom kontrollera spänningen vid den elektriska kontakten på motorns motståndet att säkerställa skick av säkringen och reläet centrum. Medan du gör detta, se till att det finns ström i kontakten tangenten och fläkten är på.
Båda terminalerna måste ha ett nätaggregat, om bara en har makt, byt motståndet mot en ny. Och om båda terminalerna har makt, byt ut hela fläktmotor komponenten.
Skruva loss motståndet och dra ur kontakten för att ta bort hela komponenten.
Slutligen, byt ut den genom att skruva och koppla den bakre ledningar kontakten i bilen.

Tja, här var några enkla att förstå och enkel att utföra, ersättning steg. När den nya komponenten har installerats, torka kör uppvärmning och luftkylning av bilen på lägsta inställningen. Göra det mycket ofta, eftersom den lägsta inställningen sträcker maximalt motstånd mot luftflödet, som kommer att utgöra mindre risk för en motor brännskada.

De flesta tillförlitliga bilar
Vinyl Färg för kupén
Rengöring Battery Korrosion
Hur Reupholster Bilbarnstolar
Kontrollera Bilbatteri
Måla Sprutor: sprutmålning Utrustning och bås
Så om du vill kolla en generator
Guide för Bilvård
Hur man byter bromsljus
DIY Bilreparationer
Bilvax Jämförelse

Leave a Reply