Felsökning en vägmätare

Vägmätare är den trogna mil disken på instrumentbrädan som håller dig informerad om avståndet bilen har täckt. Dess arbete är möjligt genom en växel tåg som har en otrolig utväxling av 1690:1. Det är betydande nedväxling. Det orsakar den ingående axeln att göra 1690 varv för att registrera en mil.

Hur man reparerar en vägmätare?

Med tanke på att anledningen till vägmätare problem är bärandet av planetväxeln (som är den vanligaste orsaken), presenterar jag en översikt av allmän reparation som innebär planetväxel ersättning. För information, specifika för din bilmodell, se till lämplig Hayne handbok.

Miltal Återställ inte möjlig och olaglig
Innan vi går vidare en sak måste klargöras. Det finns inget sätt kan du återställa körsträcka visas av vägmätaren genom denna reparation förfarande eller något annat. Så du behöver inte oroa dig för att orsaka en oavsiktlig återställning av

Var försiktig
Denna reparation jobbet är mycket känslig arbete och du måste vara mycket försiktig när du tar bort alla sina anslutna delar och sätta ihop sedan tillsammans. Det är en bra idé att sprida en vit färgad duk över din arbetsplats när du arbetar på hastighetsmätaren mätaren. Detta kommer att tjäna två syften. Det blir lättare att upptäcka de små delarna av hastighetsmätaren mätare och på så sätt kan du se till att de inte rullar iväg. Jobbet kräver mycket tålamod besläktad med en urmakare!

Verktyg och material som krävs
De verktyg du behöver för att göra reparationen är en kombination av platt huvud och Phillips skruvmejslar som hjälper dig i den initiala delen. Du behöver också en uppsättning skruvmejslar används för jobb dator reparation. Annat än att du måste köpa en ny växel vägmätare planetariska från bilen leveranser butiken, som är specifik för din bilmodell.

Koppla negativa pol Bilbatteri
Innan du börjar koppla den negativa polen på bilbatteriet. Första delen är avlägsnandet av hastighetsmätarens mätaren. Ta tag i platt skruvmejsel och använda den bort packningen kring omkretsen av hastighetsmätaren mätaren.

Ta församlingen Hastighetsmätare Gauge
Ta försiktigt bort hela enheten hastighetsmätare mätare ur instrumentbrädan. Du måste vara långsam att göra detta, ta hand om inte koppla bort kablarna som leder till mätaren bakifrån. Titta på baksidan av mätaren och observera kabelanslutning görs till den. Ta en bild om du vill innan du går vidare och ta bort anslutningar. Så att du kommer ihåg hur man sätter tillbaka dem.

Ta Gauge Av Hölje
Nästa del är att ta bort hastighetsmätaren mätaren ur dess hölje. För att göra det, först lägga ansiktet hastighetsmätaren mätaren nedåt på arbetsytan. Använd en Phillips skruvmejsel, bort höljet skruvarna. Nu kan du ta bort kärnan i mätaren ur dess hölje och placera den på din arbetsplats.

Ta Återställ inlägg
Nu måste du ta bort återställningen inlägget fäst vid motorhuset som är en liten svart färgade rutan vid baksidan av hastighetsmätaren mätaren. Sakta bända ut genom att trycka på anslutningspunkten mellan posten och motorn hölje.

Ta bort Hastighetsmätare Needle
Nästa jobb som behöver göras mycket noggrant eftersom det innebär borttagning av hastighetsmätaren nålen, som är benägna att böja om de inte hanteras noggrant. Koppling basen av nålen för att ta bort den genom att långsamt först vrida den medurs tills den kan vända inte mer och sedan dra ut den. Du kan behöva klippa den fram och tillbaka för att ta bort den.

Nu, med hjälp av dator reparation storlek Phillips skruvmejsel, ta bort skruvarna som ligger i ansiktet på hastighetsmätaren mätaren. Fortsätt att ta bort motorhuset från ratten genom att dra ut.

Ta Gear Pod
Nästa fokus på motorhuset att avlägsna kugghjulet pod belägen vid toppen av höljet och är fäst vid locket. Observera växeln pod för att hitta planetväxeln inuti och bända bort med mini platt skruvmejsel.

Byt planetväxel och Återmontera
Sedan försiktigt få den nya ersättande redskap och tryck in den i läge i den gamla planetväxeln. Med att din ersättare jobbet huvudsak gjort och nu måste du börja monteringen av hela apparaten, sätta varje liten del på plats! Gå i exakt omvänd och spåra dina steg att sätta alla delar av mätaren tillsammans igen.

Denna metod för reparation fungerar naturligtvis, om problemet ligger hos dåliga planetväxel. Om det finns andra stora problem, då är det bäst att ersätta den.

Bil Fönsterhiss Reparation
Bästa ljudredigering programvara
När man byter stötdämpare
Dashboard Varningslampor
Hjulinställning Kostnad
Bilreparationer
ABS-bromsar Felsökning
Bil Broms Problem
Hur Koppla ett bilbatteri
Bästa Bilhögtalare
Vinyl sprayfärg

Leave a Reply