Felsökning Car Elektriska problem

Felsökning kan vara mycket roligt, om du är en gör-det-själv typ av kille, som gillar att lösa mysterier och är förälskad i sin bil! För att åtgärda problem med bilen, du behöver inte vara en bil ingenjör. För att lösa en bils elektriska problem, allt du behöver är en grundläggande förståelse för Ohms lag och ett detaljerat kopplingsschema över bilens elektriska kretsar. Den elektriska kretsen nätverk i en bil, fungerar som styr-och driva mekanismen för alla fungerande system i bilen.

Bil elektrisk felsökning Försiktighetsåtgärder

Den typiska spänningsområde i bil elektriska kretsar är cirka 10-16 V. Därför sannolikheten för att få en elektrisk stöt är mycket mindre, om du inte manipulering med tändningen montering av någon bil eller batteriet hos en hybridbil. Se kopplingsschema av elektrisk montering innan du kopplar några kabelanslutningar eller göra nya. Kontrollera och hålla koll på färgerna på trådarna och tänka på viktiga detaljer som en går där! Koppla bort batteriet när du byter eller tar bort några elektriska komponenter. Detta eliminerar risken för att delar oavsiktligt vara kortsluten och PCM (Power Train Control Module) av bilen skadas.

Diagnostiska principer och verktyg för bil Elektrisk felsökning

De diagnostiska verktyg för felsökning en bils elektriska problem är en ohmmeter för att mäta motstånd, en voltmeter, både med bifogade leder och en kräsna intellekt! Du kan också använda en 12 volts ljus testare för en snabb kontroll, men det är bättre att ha en voltmeter att få korrekta spänning avläsningar.

Principerna för att diagnostisera en bil elektrisk problem är Ohms lag. Spänningen är direkt proportionell mot strömmen för en solid ledare och proportionalitet konstant är motståndet i kretsen!

Kom ihåg att varje enhet behöver el för sin funktion och det finns en minimigräns spänning, som är absolut nödvändig för dess funktion. Så den diagnostiska metoden är helt enkelt mäta spänningarna vid olika belastning punkter i bilen. Lastpunkter är kontaktpunkter där energi tillförs till en last som kan vara bilen glödlampan, Vindrutetorkare, tändningen montering eller någon annan bearbetning bil del, som visar problem. Därför om de spänningsnivåer på någon av dessa punkter är onormala, så kan du vara säker på att det finns ett problem. Således flesta elektriska problem är i huvudsak låg spänning problem, “ingen spänning” problem, överskott problem motstånd eller krets problem diskontinuitet. I vissa fall kan problemet kan också vara, på grund av utbränningen av vissa komponenter.

Felsökning

Det första stället att leta efter elektriska problem är bilbatteriet. Om själva batteriet inte ger önskad utspänning, då varje komponent i samband med det visar problem. Så för att kontrollera batteriets effekt först koppla bort den från bilen anslutningar. PCM kan få återställa och förlora sin programmerade inställningar när batteriet kopplas bort. Så bifoga en 9 V batteri till PCM för att undvika detta.

Sedan mäter spänningarna mellan utgången leder hos batteriet. Om spänningen behandlingen är lika med eller överstiger 12,43 V, batteriet tillräckligt laddat nog och fungerar. Om spänningen är cirka 12,66 volt, är batteriet fulladdat och du har ingen anledning att oroa sig. Om det är mindre än 12,43 V måste batteriet laddas.

Nästa anslut batteriet och kontrollera spänningen belastningspoängen av bilen anordningar som inte fungerar som de ska. Om spänningen är noll eller mycket låg vid en viss punkt, det finns många möjliga scenarier. En möjlighet är att säkringen som skyddar enheten har brunnit ut eller det andra relä som byter strömmen till den delen har slutat fungera. Kontrollera och byt dessa om du hittar dem fel. Nästa Kontrollera jordningen vid den punkten. En bil kretsar är förankrad i metall på bilen själv. Om jordningen är fel, är aktuell ledning inte möjlig. Om det är problem, då fixa det genom att jorda terminalen från den punkten.

Om säkringarna är på plats, är jordning ljud och reläerna fungerar korrekt, sedan en tredje orsak till den låga eller noll spänning kan vara korroderade ledningar eller ledningar med diskontinuitet. Kontroll med avseende på korroderade ledningar sker genom att kontrollera spänningsfallet över dem. Om spänningsskillnaden mellan två anslutna punkter tråden visar ett spänningsfall på mer än 0,1 volt, det finns ett problem. Du måste byta ut kabeln. Metoden för att kontrollera kontinuiteten är att mäta resistansen mellan punkterna, som förbinds med tråden med en ohmmeter. Om dess oändliga, har tråden brutit insidan och måste bytas ut.

Om varken säkringar, reläer eller trådar visar ett problem och enheterna inte fungerar, då kan du säkert dra slutsatsen att det är problem med slutet enheten. Vatten exponering av en elektrisk krets kan leda till en sådan kortslutning av anordningar. Vattenläckage i vindrutetorkare kretsar eller andra kretsar är vanligt under regnperioden.

Utföra en periodisk kontroll av bilens elektriska installationer på detta sätt förhindrar eventuella framtida problem som kan dyka upp. Ändra och byta komponenter och göra en fullskalig bilreparationer kan vara ett jobb, bäst att lämna till en mekaniker, men att förstå och diagnostisera elektriska problem kan göras av dig. Hoppas jag har lyckats förmedla till dig, vad en ödmjuk man beväpnad med en voltmeter och en ohmmeter kan uppnå! Felsökning problem på detta sätt, inte bara introducerar dig till de fantastiska invecklade bildesign, men också ger dig tillfredsställelsen att lösa ett problem på egen hand.

Kupén
Bilvax buffert
Hastighetsmätare Cable Replacement
Bilbatteri Korrosion
Hur man byter en strålkastare Switch
Ljuddämpare Tips Installation
Varningsblinkers
Hur man använder startkablar
Solskydd Byte
Bil Överhettning
Kontrollera Bilbatteri

Leave a Reply