Felsökning bil problem

Att äga en bil är utan tvekan en välsignelse, men det kommer med sin andel av problem också. Det finns stora chanser att du kommer att stöta på några problem med bilen, och det bästa man kan hoppas på är att dessa inte inträffar när du reser. Bil problem kan variera från det enkla till det frustrerande komplex, vilket kan ibland förbryllar även de mest erfarna mekaniker. Tack och lov, inte alla dessa är mycket komplexa och felsökning bil problem kan hjälpa dig att få på vägen igen ganska snabb tid.

Kom dock ihåg, att för de flesta bil problem det tar ett tag att få repareras, och kommer med all sannolikhet måste vidtas för att ett garage, eller om du är på väg, bogseras bort. Ges i denna artikel är några av de vanligaste problemen som alla bilar möter under sin livstid, och tips på hur du kan upptäcka samma. Detta kommer inte bara hjälpa att kontrollera om allt är bra innan du går för den resa, men kommer också att ge dig några grundläggande kunskaper om vad som är fel med din bil, och vad du kan förvänta dig mekaniker att berätta.

Vanliga bil problem
Här är några av de vanligaste problemen som du kan möta med din bil, och vad du behöver göra för att försöka lösa dessa. Om du är osäker på mixtra med bilen, då är det bäst att du ringer en mekaniker och få problemet åtgärdas.

Vanliga bil problem

Problem
Vad händer
Vad göra

Motorn startar inte
Motorn gör ett ljud när du startar kallas veva
• Om du inte hör igångdragningen ljud när tändningsnyckeln vrids på för att starta bilen, detta innebär i allmänhet att det kan finnas något fel med startmotorn eller batteriet (om du inte är ute på gas). Ett enkelt sätt att kontrollera om batteriet är svagt eller helt urladdat är att testa vindrutetorkare, belysning, radio eller fläkt. Om de inte fungerar så kan batteriet vara helt död eller kan ha felaktiga batterianslutningar.
• Kontrollera batterikontakterna vid terminalerna. Se till att anslutningarna är rena, täta och fria från korrosion. Ring din bilmekaniker eller bogsering tjänst om det inte fungerar.

Starter gör ett klickande ljud och fungerar inte
Du hör ett högt klickande ljud när du startar din bil, men startmotorn fungerar inte
• Kontrollera om lampor, vindrutetorkare arbete. Om ja, då kanske det finns ett problem med startmotorn. Antingen har fastnat eller det kan finnas ett problem med startmotorn.
• Placera startmotorn och knacka den med en nyckel eller ett lämpligt verktyg.
• Om din bil har en manuell växellåda, försöka driva starta eller ring din bilmekaniker eller bogsering tjänst.

Motorn startar långsamt
Motorn stannar veva när du släpper knappen eller motor vevar mycket långsamt
• Om motorn stannar veva när du släpper knappen eller om du hör motorn vev mycket långsamt, kan du ha en svag eller dött batteri.
• Kontrollera anslutningarna på batteripolen. Rengör och dra åt dem vid behov. Ladda batteriet.
• Du kan få din bil att flytta med jump-start av bilen (se din bil bruksanvisning för detaljer) eller push-starta en manuell växellåda bil.

Motor tänds men bilen kommer inte att flytta
Bilen rör sig inte när du har valt växel
• Om motorn är igång och bilen rör sig inte efter att ha valt växel, är det första som kommer till sinnet bilens växellåda eller enhet (förutsatt att parkeringsbromsen är släppt).
• För bilar med automatisk växellåda, kontrollera nivån av Automatic Transmission Fluid (ATF). Att låta motorn fortsätta att köra, kontrollera nivån av ATF med ATF oljestickan. Dra ut oljestickan helt och torka av den med en trasa innan du sätter tillbaka den i motorn och ta bort den igen. Om vätskenivån är tillräcklig, då det kan vara växelspaken som har kopplats. Om vätskenivån är väldigt låg eller om du inte ser någon vätska på mätstickan, ring till din bilmekaniker eller bogsering tjänst.
• För manuell transmission, kontrollera tillståndet av kopplingen. Troligen, är chansen att du bara behöver en koppling justering. Burned koppling ytskikt kan leda frekvent halka och behöver bytas ut.

Felsökning Andra problem
Du kan felsöka problem med din bil med diagnosen de udda dofter, lukter, rök, rök och ljud som kommer från olika fack i bilen. Tid upptäcka och diagnos kan hjälpa dig att ta förebyggande och korrigerande åtgärder för din bil problem.

Diagnostisera och felsökning Vanliga problem

Luktar
Rök
Läckor

Bensin
Om du luktar bensin lukt inne eller någonstans i närheten av bilen, det finns förmodligen ett läckage med bränsle leveranssystem. Dra bilen över och kliva ut omedelbart. Inspektera bensintanken för eventuella läckage under. Ring en närliggande reparation anläggning eller bogsering tjänst omedelbart. Försök inte att fortsätta köra om du luktar bensin lukt i bilen.

Burning Plast
Den vanligaste orsaken är en plastpåse fastnat på avgaserna. Om du luktar gummi brännande, kontrollera om parkeringsbromsen är oavsiktligt hålls inkopplad. Att köra din bil med parkeringsbromsen kan orsaka brännande lukt på grund av överdriven ytfriktion av bromsbeläggen. Elektriska kortslutningar kan resultera i överhettning och bränning av isoleringsmaterialet ger ut en stark lukt av brinnande plast. I detta fall, koppla bort batteriet omedelbart och kontakta din bilmekaniker för att lokalisera problemet och förhindra ytterligare skador på systemet.

Mögel och mögel
Det är en obehaglig lukt som kommer från bilen klädsel, mattor eller luftkonditionering förångare. En oavsiktlig vätska spill regnvatten sipprar in eller bil översvämning kan orsaka det drabbade området för att samla fukt och förblir fuktig, vilket ger en chans för mögelbildning och stark mögel stank. Detta kan leda till allvarliga problem som rost och försvagning av din bil kropp. Kontrollera om källan lukt. Torka det drabbade området noggrant, genom att blåsa varm luft med en hårtork för att avdunsta fukten. Se till att torktumlaren inte värmer upp eller hålls för nära möbeltyg. Öppna fönstren och låta luften ut. Att hålla ett par kolbriketter undersidan din bilbarnstol absorberar fukt och lukt. Om allt misslyckas få din bil rengöras en professionell rengöring av bilar anläggning.

slutkörd
Rökgaser från avgaser, särskilt i kupén på bilen kan vara mycket farligt eftersom det innehåller spår av kolmonoxid, vilket är ganska skadligt. Det kan vara ett resultat av en läcka i avgassystemet och måste deltog omedelbart.

Varmt eller brinnande olja
Det är i allmänhet ett resultat av olja eller vätska läcker på en varm yta, såsom en het avgasgrenröret. Ring mekaniker för att leta efter läckan och åtgärda problemet.

Burning Kylvätska
Förbränningen av kylvätska ger en söt doft, vilket indikerar en felaktig packning insugningsrör. Hämta bilen besiktigas av din mekaniker på en gång.

Blue Smoke
När motorolja kommer in i motorns förbränningsrum och brinner tillsammans med bränsle och luftblandningen kan du se blå rök kommer ut ur avgasrör. Ring din mekaniker att kontrollera läckaget och åtgärda problemet.

Svart rök
Svart rök är ett resultat av en alltför rik blandning av luft och bränsle kommer in i cylindern området. Andelen bränsle är mer i luft till bränsle-förhållande. Detta bränsle rik blandning brinner inte helt i förbränningskammaren och ger svart rök ur avgasröret, vilket påverkar motorns prestanda och bränsleekonomi. Även rik blandning är nödvändig för motorns start, är svart rök indikation för en felaktig insprutningssystem eller sensorer i motorns dator. Få din bil testas för utsläpp och ring din mekaniker för motor tune-up

Vit rök
Den vita rök från avgasrör är faktiskt vattenånga, vilket indikerar att vatten eller glykol bränns tillsammans med bränslet och luftblandningen i motorn. Detta kan också diagnostiseras om du måste lägga vatten och frostskyddsmedel oftare än normalt. Vatten eller frostskyddsmedel om blandas med motorolja kommer in i motorcylindern kan skada motorn allvarligt. Har din mekaniker kontrollera om läckage och åtgärda problemet omedelbart.

Fet och svart eller mörk
Den läckande fluiden är sannolikt motorolja. Kontrollera oljenivån genom att ta bort oljestickan och mäta vätskenivån. Fyll olja enligt markeringen på mätstickan och observera nivån för ett kommande dagarna. Om du hittar oljenivån sjunkit och / eller dekor pöl igen, det är dags att få läckan inspekteras av din mekaniker.

Fet och Röd
Om du märker fet och röd läckage är det mest sannolikt att vara transmissionsolja. Kontrollera nivån transmissionsolja, fylla den och observera de närmaste dagarna. Om du tycker att nivån har sjunkit, få det kontrolleras av din mekaniker för att undvika skador på transmissionen.

Grön eller gul
Grön eller gul läckor är mest sannolikt att vara kylvätska läckor. Få läckan identifierats och fastställts av din mekaniker.

Klar vätska
Klar vätska är mest sannolikt att vara dräneringsvattnet från bilens luftkonditioneringsenhet eller vindrutespolarvätska. Du kan behöva röra och känna den vätska eller luktar det att avgöra om det är vatten.

Tydlig och Fet
Om du upptäcker en läcka som är tydlig och fet så är det mest sannolikt bromsvätska, vilket är en mer allvarlig typ av läckage. Få läckan identifieras och repareras av din mekaniker för att undvika bromsfel.

De vanligaste orsakerna till problem och felsökning tekniker som finns i den här artikeln är endast en indikation på möjliga fordonsindustrin problem och deras sannolika orsaker. Du kan rädda dig från dyra reparationer genom att lämpliga åtgärder för att åtgärda problemet. Du kan behöva besöka en kvalificerad anläggning bil reparation eller ta tekniker råd att undersöka, diagnostisera och reparera din bil.

En bil är en maskin och hur väl den fungerar beror på hur väl du tar hand om det. Regelbundet underhåll av fordon är mycket viktigt och kommer att bidra till att öka livslängden på din bil, för att inte tala inte fastna i olägliga och klibbiga situationer. Kom ihåg att om du får din bil servas regelbundet, kommer du inte att felsöka eventuella problem ofta.

Billiga Muscle Cars
Bästa bilmärken
Hur mycket kostar det att måla en bil
Biltillverkare Lista
Bilreparationer
Vinyl Färg för kupén
Hålla din bil i perfekt form för Winter
Symtom på en dålig bränsletrycksregulator
Tips för att köpa en förstärkare Bilstereo
När man byter bromsbelägg
Generatorn Problem

Leave a Reply