Ersätta en generatorremmen

Om du inte öppnar huven på din bil och peep inuti, kan du uppskatta inte den komplexa maskin som bilen är. Det finns olika system och delsystem som driver en bil fram och ger dig kontroll. Det finns olika små enheter och komponenter som bilens generator bälte, som gör dess arbetsmetoder möjligt.

Vad är funktionen av en bil generatorremmen?
En bil generator är bilens generator. En bil generator är värdelös utan en väl fungerande generator remmen. Bältet fördelar vridmomentet som alstras av bilmotorn att driva generatorn, som är bilens generator. Eftersom bilen körs framåt driver motorns vridmoment bandet, vilket i sin tur driver generatorn, för att producera elektricitet. Detta el fyller den avgift som används i bilen batteri. Således, är bandet en viktig bil del, i motorenheten i en bil.

När ska bältet bytas ut?
Det enda sättet du kan veta när att ersätta en generator rem är genom att inspektera det personligen. För det första lokalisera generatorn och bältet som körs. Om du hittar bältet ska sprucken, lös eller trasiga, då är det dags du fick bältet bytas ut. En lös rem kan resultera i sänkt generatorns utgång, eftersom vridmomentet från bilens vevaxel inte helt transporteras genom förarens bandet till generatorn.

Replacement Instruktioner
De verktyg du behöver är en hylsnyckel uppsättning och en prybar, som kan hjälpa dig att nyfikna saker. Se till att den nya remmen du köper, är av samma typ som den gamla.

Låt oss börja med det förfarande att ersätta en rem. Eftersom banden som används i en bil mekanism är kopplade till varandra, finns det några andra band som du måste ta bort innan du kan byta ut remmen. Se till att du hålla reda på vad var där, innan du tar bort saker, som du måste sätta tillbaka dem senare.

Första sak att göra är att öppna huven på bilen och hitta en anordning som kallas servopumpen. Det som vi behöver leta efter är en spännare skruven, som håller styrpump bältet spänt. Det är normalt placerad på undersidan av styrpump.

Nästa sak att göra är att leta efter en nyckel i rätt storlek, för att lossa denna spännare skruven. Lossa det tills du lätt kan ta bort remmen servostyrning.

Leta efter spännare skruven på AC kompressorn och ta bort AC spännaren bältet. Nu kan du gå för avlägsnande av bandet. När du har hittat bulten generatorn justeringen, använd en lämplig storlek skiftnyckel för att sakta lossa bulten. Lossa den tills generatorn är ganska lös, vilket gör att du kan ta generatorremmen bort remskivorna som driver det. Placera sedan den nya remmen på exakt samma position som den gamla remmen. Se till att den är ordentligt lindad runt remskivorna.

Genom att använda prybar, få generatorn tillbaka till sin gamla plats. Nästa vi behöver återställa tautness av generatorremmen. Detta uppnås genom åtdragning av justeringsbulten i växelströmsgeneratorn. Håll dra tills remmen har tillräckligt spänning och tautness.

Nästa fixa AC kompressor bältet och servopumpen bälte tillbaka som det var innan och se till att deras spänning återställs genom justering. Detta avslutar proceduren.

Kostnad att byta remmen kan vara mindre, när du gör det på egen hand. Gör det bara när du har gjort en grundlig studie av arkitektur bilens interna struktur och dess arbete. Du bör åtminstone förstå fungerande generator och en grov uppfattning om vad som händer där. Ta hjälp av bilens handbok. Först då kan du dra av det här jobbet tryggt.

Bästa Bilbatteriladdare
Topp bilvax Märken
Bästa Sedan för pengarna
Bil ljud och video Köptips
Rengöring kupén
Bilvax Remover
Bilvax omdöme: Top 10 bästa bil Vaxer
Våt Cell Battery
Vad står MP3 för?
Billigaste New Car
Remote bil Starter Installation

Leave a Reply