Effekt Fönsterhissmotor Reparation

Fönsterhissarna har visat sig vara en välsignelse, som äntligen har ersatt mekaniskt drivna fönster. Nu med bara ett tryck på knappen, kan fönstren rullas uppåt eller nedåt, allt tack vare kraften fönster regulator. Men ibland makten fönstret kan inte fungera på önskat, främst på grund av viss makt fönster regulator problem. Dessa är de tillfällen då du kanske upptäcker att din fordonets elektriska fönsterhissar inte fungerar eller att fastna i mitten. Läs vidare för instruktioner om hur att reparera och byta ut en regulator fönsterhiss i bilen. Du kan slutföra den här uppgiften i ungefär ett par timmar, om du följer instruktionerna ordentligt.

Hur man reparerar det Regulator Fönsterhiss

Att ta bilen till en professionell för bil Fönsterhiss reparation kan vara en dyr affär. Så om du kan gå om uppgiften att reparera det själv, då det kan spara dig resan att besöka mekaniker och även på kostnaden. Här är några riktlinjer för ström reparation fönster regulator.

Innan du börjar uppgiften att reparera regulatorn Fönsterhiss, läs bruksanvisningen noga, så att du inte begå några misstag, vilket ytterligare kan orsaka problem. Manualen kommer att guida dig på de olika delarna av den elektriska fönsterhissen och hur man demontera och fixa det igen.
Den fönsterhissarna arbete på en automatiserad mekanism som styr glidning i fönstret. Den styrs av en motor, som drivs av bilens batteri. Så innan du börjar ditt arbete, koppla bort batteriet.
Nästa uppgift är att ta bort dörrpanelen för att göra ditt arbete mer problemfri. För detta måste du hitta skruvarna i dörrpanelen och lossa dem. Fönstret bör placeras ned så att skruvarna avlägsnas lätt.
Med hjälp av en skruvmejsel, ta bort alla skruvar och fönster växlar kontroll. Förvara skruvarna på ett sådant ställe att man kan nå dem och inte behöver söka efter dem efter avslutad uppgiften. Koppla bort alla kablar från dörrpanelen.
Koppla bort fönsterrutan genom att bända klippen gratis som är knutna till sömmen. Börja längst ner och bana din väg uppåt runt kanterna. Lyft upp panelen och lossa den från sömmen. Om det finns en knapp som ansluter panelen, tryck så att panelen släpps.
Om problemet är bara med skjutreglaget, då du kanske måste smörja konsolerna med litiumfett eller spray. Detta kommer att göra den skjutbara av fönstren enkel och föra den tillbaka till sitt skick. Rengör konsolerna med en borste om du hittar resterande damm och smuts innan fastställande av fönstret.
Om detta inte är problemet och motorn behöver bytas, sedan fortsätta att arbeta vidare. Ta bort plasten ångspärr försiktigt så att det inte går sönder. Bakrutan kan ha en extra bit trim, som också bör avvecklas. Efter detta, ta bort glaset med tillbörlig omsorg och markera platsen, så att du fixa det igen på rätt sätt.
Lossa klämmorna som fäster fönstret. Tryck nedre kant för att glasskivan i riktning uppåt och genom dörren. Nu kommer du att kunna se regulatorn motorn. Koppla loss kablar och selen genom att ta bort skruvar och muttrar. De nedre regulator nötter kan tas bort med hjälp av en skiftnyckel. Demontera motorn helt från fästet. Ersätta den med nyinköpt motorn och gå om uppgiften att fastställa fönstret som tidigare. Anslut batteriet och kontrollera om strömmen fönstret glider på rätt sätt.

Du kan diagnostisera problemet själv och få makt fönster regulator repareras. I fall du inte kan reparera regulatorn Fönsterhiss allt själv, är det bättre att söka professionell hjälp för att undvika skador på motorn ytterligare.

Låsta i bilen – hur du kommer i
Mp3-spelare
Hur du ändrar en generator
Bilstereo Installation Guide
Hur man rengör Bilbarnstolar
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Bästa Sedan 2012
Bärbar DVD-spelare Recensioner
Billjud Systems
Used Car bildelar och tillbehör
Tread Wear Indicator

Leave a Reply