Döda Bilbatteri Symtom

Enligt experter, går den genomsnittliga bilen batteritid på upp till 5 år i idé förhållanden. Emellertid, på grund av uppenbara skäl är detta inte fallet. När din bil blir erfaren, kan du inte vara säker när dess batteri skulle ta slut andan och ge dig en hård tid om fastställande av det. Men det är bra är, ett dött batteri är lätt att diagnostisera, när du är bevandrade med symptomen. Dessutom, jämfört med andra delar av fordonet, är batteriet mindre dyr.

Vad indikerar en bil urladdat batteri?

Tillbehör som strålkastarna, bakljus, radio, inre ljus, fönsterhissar, musiksystem, dörrar makt, vindrutetorkare etc. drivs av kraften i batteriet. Så när strömkällan går död, dessa upphör att fungera.
Normalt när du ger tändningen, motorn vevar. Men om batteriet är dött, skulle du höra ett “klick” ljud.
Om du har tur kan du fortfarande få fart på din bil även med ett dött batteri. Men även om denna teknik inte fungerar, som i, dör batteriet igen efter den inledande hoppet, då det kan indikera att batteriet är helt runnit ut.
Ett annat vanligt tecken på ett urladdat batteri kan vara en obehaglig lukt, som liknar ett ruttet ägg. Denna lukt är av svavelsyra. Vanligtvis innebär detta lukt som hoppar av bilbatteriet har gjorts på ett otillbörligt sätt.
I fall du inte visste, förbrukar horn fordonets mer makt än strålkastarna. Så om hornet slutar fungera, kan du misstänka en död smet, även om strålkastarna flimrar.
Om panikknapp inte svarar, då får de också indikera att batteriet har gått döda.
Om batteriet är mer än tre år, och visar sådana tecken, så kan du vara säker på att den har gjort sitt, och det är dags att du gick för en bil batteribyte.

Orsaker

Sannolika faktorer på grund av vilka du bilbatteri har gått döda är som följer:
Du har lämnat de inre belysningen under en lång tid
Bilens ljudsystem har varit igång under en hel natt
En felaktig generator (en elektrisk generator som producerar växelström)
En undermåliga batteri är också en orsak som är gemensam för de flesta fall
Frekvent användning av tillbehör, som nämnts ovan, avlopp också batteriet
Problem såsom den övre halvan saknar syra tömmer också batteriet. Detta kan inträffa när elektrolyten blir uppsamlas vid botten av apparaten.
Felaktigt underhåll är också en uppenbar orsak, och så är felaktig laddning av systemet.

Ladda ett Dead Bilbatteri

Du skulle behöva en annan bil vars batteri är fulladdat.
Placera bilen framför den andra bilen som du har ordnat.
Nu får en positiv kabel vars ena terminal som ska anslutas till den positiva polen på bra batteri (mestadels rött) och den andra änden till den positiva polen på dåligt batteri.
Nu en ände av den negativa kabeln (jordkabel) måste anslutas till den negativa polen på återuppliva batteriet. Den andra änden av kabeln måste vara ansluten till en icke-målad metallyta som inte på motorn.
Efter att ha fått alla anslutningar gjorts, nu börjar den andra bilen och vänta någon gång. Därefter kontrollera om du kan starta din bil. Helst ska, men om det inte kör den andra bilen under en längre tid.

Som du kan se symtom på en död bilbatteri är inte svårt att dechiffrera. Så när sådana symtom uppträder, försök att ladda batteriet eller om det är för gammal, sedan få den ersatt.

Bilar
MP3
Topp 10 mest tillförlitliga bilar
Bil Broms Problem
Bil Målning Guide
När man byter Bilbatteri
Bilbatteri laddare Instruktioner
Fläktmotorn Motstånd
Bilhögtalare Installation
Auto Painting Priser
Bil Underhållsschema

Leave a Reply