Disc Vs. Trumbroms

Med framsteg inom bil-teknik, har bromssystem också ständigt utvecklas för att erbjuda precision bromsning anläggning i moderna bilar. De två främsta broms teknik som utvecklats under tiden är trumbromsar och skivbromsar. Jämförelsen mellan trum-och skivbromsar, som du hittar i den här artikeln, understryker skillnaderna mellan design och bearbetning av dessa tekniker. Ett effektivt bromssystem garanterar säkerheten under körning och därför är det absolut nödvändigt att du har de bästa anpassade för din bil.

När bromsar, fordon stannat genom tillämpning av friktion mot hjulen. Värme genereras i processen. Omvandlingen av kinetisk energi av de roterande hjulen i värme, saktar ner hjulet. Bromsverkan beror på bromskraften som, fordonets vikt och användningsområde av bromskraften. En annan faktor som i hög grad påverkar broms funktion är hur värme som alstras avges då detta bestämmer livslängden av bromsverkan materialet.

Skillnaden mellan skiva och trumbromsar

När du gör en distinktion mellan dessa två typer av broms teknik, de två viktigaste sakerna att tänka på är design och funktionalitet. Låt mig definiera designen skillnaderna först. Det kommer att följas av en dom och en förklaring av vilken är den bättre av de två teknikerna.

Design & funktionalitet Skillnader
Trumbromsar kallas så eftersom deras huvudkomponent är en rund trumma som roterar tillsammans med hjulen. Inuti trumman är skor monterade att skapa den nödvändiga bromsfriktion när den trycks mot trumman. När du trycker ner på bromspedalerna genom hydraulisk kraft, påverkar det skorna för att orsaka friktion och föra hjulet att stanna.

Principen om skivbromsen arbetar är samma som trumbromsar men de är ganska olika i konstruktion. Den består av en smal rötor och bromselementet är i form av en liten tjocklek. Detta tjocklek hus två bromsbelägg, som är placerade på vardera sidan av rotorn som samlar hjulet att stanna genom att klämma. Rörelsen av bromsbeläggen styrs av en hydraulisk bromskraft som manövreras genom att trycka ner bromspedalen. En viktig punkt i skillnaden är att rotorn utsätts för luft leder till bättre värmeavledning och följaktligen större bromsverkan. Därför är dessa bildelar längre.

Vilka är bättre?
Skivbromsar fungerar bättre än trumbromsar på grund av skillnaden i värmeavledning i båda systemen. Medan trumbromsar blir överhettad på grund av värmen fångade inuti trumman, kyler rotorn snabbare och ger bättre bromsförmåga. Idag har de flesta bilar har en kombination av båda bromsarna i deras funktion. Framhjulen är utrustade med skivbromsar och bakhjulen är utrustade med trumbromsar. Det finns exklusiva bilar som kommer med skivbromsar monterade i alla hjul. Trumbromsar är billigare än skivbromsar. En kombination av två bromssystem hjälper till att hålla priset på en bil för att vara rimlig, samtidigt som tillräcklig bromsförmåga. Om du väljer skivbromsar, det finns en mindre risk för frekventa problem.

Valet i själva verket är ganska enkel och väljer skivbromsar är alltid bättre beslut eftersom de erbjuder bättre service i ett brett spektrum av körförhållanden och även längre.

Tändningslås Problem
Bil Broms Problem
Mp3-spelare
MP3-spelare Köpguide: Hur du köper en mp3-spelare
Bil Vaxning Tips
När var den första bilen uppfanns
Taklucka Repair
TRUMBROMS Byte
Sprutmålning Tips och tekniker
Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
ABS-bromsar Felsökning

Leave a Reply