Diagnostisera bil problem

Ah .. Du har en swank ny Mercedes och du mäktiga nöjd med din prisade besittning. Allt är bra för ett par månader och sedan plötsligt inse att det finns vissa problem med prestanda i bilen. Körsträcka har gått ner och även på tomgång ibland bilen startar upp. Du undrar vad som är fel med bilen. Clueless, du tar bilen till mekaniker och få bilen problemen sorteras. Jag är säker på att många av er måste ha gått igenom detta och förmodligen ångrade eftersom det fanns en chans att mekanikern lurade dig och även gav dig en stor fet faktura. Allt detta på grund av brist på information om hur man diagnostisera bil problem. Så vi tänkte varför inte skriva om det för oss själva och andra bilägare! Ta en titt!

Bil Problem Diagnos

Även om du behöver inte vara en Einstein för att diagnostisera problem med bilen, behöver du säkert att vara mycket observant och varning om en fungerande bil. Efter allt, är det en komplex maskin. Så vi börjar med grunderna i bilreparationer.

Grunderna
Det är oerhört viktigt att känna till system inom bilmotorn och hur de fungerar. Du måste ha en grundlig kunskap om bilens inifrån och ut. En liten förändring i ljudet av motorn under körning och du bör kunna åtminstone ta en gissning till varför har denna förändring i ljudet har hänt. Systemen i motorn måste förstås, som hjälper dig att hantera olika frågor bilverkstäder. Det är där hälften av din jobb gaging bil problem kommer att redas ut. Observation och ofta checkar ut motorn med någon som är noggrann med vad alla kan hända med en bilmotor kan visa sig vara riktigt bra.

Ett antal system arbetar inom systemet – makten styrsystemet generatorn, de bromsvätskor, reläet och bränsleinsprutningar, tändstift, kolvar, axlar och så många andra saker. Alla dessa är avgörande för bil problem diagnos och felsökning bil.

Några vanliga problem
Ibland vad som händer är att även de minsta och även den mest mindre av problemen får oss i en fix, eftersom vi inte vet hur man ska hantera situationen. Här är några vanligaste problemen och möjliga diagnos för dem.

Problem # 1
Bilen inte startar är en fråga som står inför med kanske 95 av 100 personer. Om det inte finns någon gnista och motorn inte startar en av anledningarna kan vara en dålig tändstift eller tändkabeln. Om det finns korrosion (som du hittar ut efter kontroll), byt tändstift. En död eller korroderade batteri kan också vara orsaken till att bilen inte startar, som trots mycket tydligt, är miste om genom bilägare. Felsökning bil elektriska problem kommer förmodligen att bli nästa steg.

Problem # 2
För att diagnostisera problem med bilen, som jag nämnde, bör du känna till bilen väl. Så ett annat problem som människor inte kan ge en tanke till är bränslemixen. Bad bränsleblandningen kan vara skadligt för insugningsventilerna. Insugningsventilerna hos motorn måste vara fria från skräp och igensättning. Det påverkar den totala prestandan för bilen.

Problem # 3
Motorn överhettas är en annan bland de femtioelva vanliga bil problem. Nej för att diagnostisera denna bil problem, måste du ha ett öra för ljud motorn avger. Om motorn är överhettad, det finns ett väsande ljud från motorn, liknar luft eller ånga. Här heller avgassystemet eller katalysatorn måste kontrolleras.

Problem # 4
Bil problemdiagnos innebär också hålla ett vakande öga på den rätta kompressionen av luft och bränsle i motorn. I avsaknad av detta kommer förbränningen av dessa två resulterar i sparka starta din motor inte fungerar.

Dessa var bara några saker som ska göras för att diagnostisera problem med bilen som inte bara slutar här! Till exempel, du har problem som städning bränsleinjektorer eller servopumpen buller. Detta är bara trailern när det gäller att diagnostisera problem med bilmotorer!

På en allvarlig anmärkning dock för bil problem diagnos, är ett annat effektivt sätt att hålla på skanning genom handboken för bilen när du får tid. Manualen kommer att hjälpa dig att förstå en hel del om bilen och dess arbete, och du kommer att kunna själv diagnostisera bil problem, till exempel diagnostisera bil buller Sist men inte minst för bil problem diagnos, schemalägga rutinmässiga service för din skönhet, bara som du skulle själv se till att allt är bra! Jag tar ner motorhuven här på mina ord om diagnostisera bil problem! Lycka till.

Skillnad mellan MP3 och MP4 format
Bilsäkerhet
Bil Carpet Cleaner
Oljeläckage Reparation
Hur man bygger anpassade Lådor bilens högtalare
Tecken på en igensatt bränslefilter
Trumbromsar Justering
Bästa bärbara DVD-spelare
Jumping ett bilbatteri
Hur att rengöra och underhålla en DVD-spelare
Steg om hur man målar en bil

Leave a Reply