Diagnos skrapande ljud när du vrider din bil

En bil kan vara en konstig djur för att kontrollera ibland. Liksom varje människa, varje bil egna quirks och egenheter. Efter att ha tillbringat en lång tid med en bil, förstår alla förare att det har en slags unik personlighet på det sätt den svarar på din kontroll. Medan vissa ljud som uppstår i en bil under normala funktion kan vara systemisk, finns det några som betyder avvikelser, som måste åtgärdas så snart som möjligt. Buller av något slag, annat än normalt, är ett resultat av friktion av något slag i bilens inre mekanism.

Diagnos

Jag har personligen observerat expert mekanik diagnostisera bil problem, genom att helt enkelt lyssna på bilen mumlar när motorn stannar i tomgång tillstånd eller surrar i första, andra och tredje växlarna. För att identifiera vad som kan vara orsaken till slipning eller clunking ljud när du svänger, måste du identifiera ljudkällan. När du slår och höra ljudet, försök att mäta om det är bakifrån eller framifrån. Är det på höger eller vänster? Enligt riktning ljudkällan, kan orsaken identifieras.

Möjliga orsaker

Jag forskat en hel del på forum bilreparationer och samrådde några expert bilmekaniker om vad som kan orsaka oroande gnisslande ljud vid acceleration eller svarvning. Resultatet av min forskning presenteras i följande avsnitt, för din läsning. Med tanke på att varje bilmodell har sina unika problem, garanterar jag inte att orsaken kan vara någon av tre nedan, men de är de mest sannolika sådana.

Dålig hjullagret
Om din bil gör ljud när du svänger och det är slipningen slag, är den troligaste orsaken dåligt eller slitna hjullager. Hjullagret är utformad för att vara buffert mellan axeln och hjulet självt, vilket förhindrar friktionen mellan de två rörliga delarna. Men slitna hjullager kan leda till en friktion, vilket slipning buller medan du slår bilen på kurvor. Denna bruset kvarstår när bilen accelererar. Byta hjullager bör stoppa buller.

Brake Problem
En annan mest sannolika källan till buller i bilen, kan vara problem med bromsaggregatet. Det kan vara en lös broms sköld, slitna bromsoket och kuddar eller ens rotor förskjutning. I varje fall är det rekommenderat att du får hela bromssystemet checkat ut.

Drivknut Relaterade problem
Problem med CV-axel eller gemensamt kan orsaka denna typ av buller när du svänger. Det är en del av drivaxeln, som kommer in i bilden när du svänger. Få CV axeln kontrolleras för att bekräfta om det är orsaken till problemet.

Buller av något slag indikerar friktion, som är en störande kraft, att sliter någon bil sönder. Därför är det viktigt att alla onormala ljud från bilens interna mekanismer, inte bör ignoreras. Få alla möjliga kontrolleras orsaker så fort som möjligt för att få saker och ting tillbaka till det normala.

Custom Car Interior
Bilar
Bilvax omdöme: Top 10 bästa bil Vaxer
Så här testar ett relä
Hur en momentomvandlare Work
Bromsljus inte fungerar
Bästa RWD bilar
Sprutmålning
När man byter bromsbelägg
Ström Windows fungerar inte
Måla jobb Utropspris

Leave a Reply