Diagnos pipande ljud vid acceleration

Är en pipande ljud och accelererat, störa din fridfulla meditativa tillstånd vid drivhjulet? Det är dags att du gjorde något åt ​​det och undersökte mysteriet. Pipande ljud under acceleration verkar vara en av de mest inför och mest diskuterade problem på bil forum världen över. Med så många bildelar som arbetar samtidigt, är det svårt att räkna ut var exakt är pipande ljud som kommer från.

Vissa rapporten en pipande ljud från motorn, några rapporten komma från främre höger eller vänster och vissa är vanligt clueless om det. Man måste nog ha nära till “Vulcan” hörsel (Se: Star Trek), för att lokalisera den exakta positionen för vinande komponenten. Det som gör gnällande ännu mer mystiskt är det faktum att det endast sker vid högt motorvarvtal eller när acceleration.

Friktion och vibrationer är två faktorer som spelar in vid höga bil hastigheter. Med en uppsjö av operativa rörliga delar, räkna ut den skyldige bidrar till bilen gör pipande ljud är svårt även för erfarna bilförare. Ett sätt är att kontrollera att alla sannolika möjligheter, en efter en. Att räkna ut varför en bil gör pipande ljud när acceleration, göra en lista över alla möjliga orsaker och eliminera genom utredning, tills du kan begränsa till en enda. I nästa avsnitt, ger jag en lista över möjliga orsaker till pipande ljud under acceleration, som jag upptäckte från olika bil forum och erfarna bilmekaniker.

Möjliga orsaker

Jag lista de olika orsaker till att din bil kan bli en gnällspik vid höga acceleration hastigheter. En ledtråd är att räkna ut vilka delar av en bil spelar in vid höga acceleration hastigheter. Här är några tips.

Transmission Problem

En av de främsta orsakerna till pipande ljud kan friktionen orsakas i bilen transmissionsmekanismen. Skälen till detta kan bäras ut växlar och låg transmission vätskenivåer. Du kan kontrollera om problemet är i överföringen på följande sätt. Påskynda bilen hastigheter där vinande ljudet är den mest högljudda, växla till neutral växel och döda motorn. Om bruset kvarstår då problemet ligger någonstans i drivlinan eller överföring. Om ljudet försvinner, kan det vara motorn eller kopplingsaggregatet som orsakar problemet. En grundlig överföring checkup kan lösa mysteriet.

Differentialväxel Problem

Bära ut växlar i den bakre differentialen eller främre, kan orsaka gnällande ljud. Detta ljud kan resultera från friktionen i ringen och drevet arrangemang. Få bakre differential buller kontrolleras och få fast så fort som möjligt.

Servostyrning Problem

Om pipande ljud när acceleration är starkast när du tar en tur kan problemet ligga i servostyrning församling. Den främsta orsaken till den gnällande kan vara en lös bälte, som löper över servopumpen remskiva. Komma bältet åt och hela församlingen uträtad kan lösa ditt problem.

Motorproblem

Det finns vissa motorproblem som kan skapa en gnällande eller gällt ljud. Att få hela motorn församling kontrolleras kan begränsa problemet till någon lös komponent eller förskjutning. Det kan också bero på en brist på smörjning orsakar friktion i vissa motordelar.

Normalt Resonance

Jag läste att vissa vinande ljud kan skapas enbart från vibrerande resonans av specifika komponenter vid höga hastigheter. Till exempel var ett av de rapporterade orsakerna till pipande ljud i en BMW, tillskrivs det buller som skapas av planethjulen. Detta är den typ av buller som är endemisk för denna bil systemet.

Det finns en rad bilmodeller och var och en har sina egna speciella frågor. Om du inte hittar det du söker, föreslår jag att du kolla in en auto problem forum ägnas åt din bilmodell eller besöka en erfaren bilmekaniker, som känner sina grejer riktigt bra. Jag har personligen känt många bilmekaniker som skulle diagnostisera vad som är fel med en bil, bara genom att lyssna på den!

Tändningslås Problem
Bil ljud och dess betydelse
Så här testar ett relä
Genomsnittlig bil Batteritid
Små bilar 2012
Hur man installerar en takmontering bil dvd-spelare
Solskydd Byte
DVD-spelare Recensioner
Färgtoning Borttagning
Bil motorproblem
Bromsskon Byte

Leave a Reply