Dead Bilbatteri

Din bil behöver elkraft för många av sina funktioner som strålkastarna, bakljus, musik system, förrätt, elfönsterhissar, interna ljus, vindrutetorkare etc. bilbatteriet är den enda kraftkällan för dem alla. Helst bilbatteriet ska fungera i fem år eftersom det är den genomsnittliga livslängden för bilens batteri. Men det är näst intill omöjligt att upprätthålla idealiska förhållanden. Eftersom det finns många aspekter som avgör hur länge batteriet räcker. Låt oss analysera problemen i ett bilbatteri mer i detalj.

Tecken på att din bil Batteriet är tomt

Följande är några av de tecken som tyder på att din bil batteriet är slut eller har runnit.

Bilen startar inte när du sätter nyckeln i tändningslåset.
De elektriskt drivna komponenter som de bilfönster fungerar inte.
När du startar bilen om det gör ett klickande ljud istället för den vanliga ljudet.
Strålkastarna har blivit mörk och lysa bara när du accelererar.
När du öppnar motorhuven, om det finns en dålig lukt som ruttna ägg.
Om bilen inte startar normalt, men börjar med ett hopp då kan du vara säker på att det är problem med batteriet.

Orsakerna bakom

Orsakerna till ett dött bilbatteri kan vara många, och endast korrekt testning av batteriet kan avslöja det verkliga problemet. Den mest uppenbara orsaken är att livslängden för vilken batteriet var utformad, är på väg att komma över. Det finns andra situationer som bidrar till denna situation, till exempel om du glömmer att stänga av din strålkastarna när du parkerat bilen, kommer du hitta ditt batteri dräneras när du kommer tillbaka. Andra orsaker kan vara-

Felaktig sätt att ladda batteriet.
De invändiga belysningen vara kvar på under en längre tid.
Använda batteriet skjuts annat batteri när din egen bil själva batteriet är svagt.
Lämnar radion eller bilens ljudsystem på under hela natten.
Med hjälp av en undermålig batteri.
En kortslutning någonstans i ledningar av batteriet.
Om generatorn inte fungerar kommer det inte att ladda batteriet.
Använder bilen för korta sträckor medan du använder tillbehör rikligt kan också leda till ett dött batteri.
Ibland elektrolyten i batteriet blir samlas i botten av batteriet lämnar den övre halvan saknar syra, vilket också kan bidra till en sådan förutsättning för bilens batteri.
Dålig bil batteri underhåll är en annan framträdande orsak till urladdas. Ett exempel på dåligt underhåll skulle, inte hålla rätt mängd vatten i batteriet.

Hur fixar

Ett snabbt och enkelt sätt att återuppliva ett dött batteri hoppar det. För jump-start ett batteri behöver du en uppsättning startkablar och annan bil med en väl laddat batteri. Följande steg kommer att förklara hur att hoppa starta din bil-

Parkera bilen med det urladdade batteriet bredvid bilen med en full batteri (återuppliva bil). Du kan även parkera två bilar huven till huva, dvs framför varandra.
Nu ansluta en terminal pluskabeln (mestadels röd) till den positiva polen på återuppliva bil och andra änden till pluspolen på det urladdade batteriet.
Nu ansluta en terminal negativa kabeln till den negativa av återuppliva batteriet. Den andra änden av denna kabel skall anslutas till en omålad metallyta i motorblocket.
Vrid nu återuppliva bilen på och kör den i några minuter. Detta kommer att ladda det urladdade batteriet.
Försök nu att starta bilen. Om den inte startar, kör återuppliva bilen för lite mer tid.

Ett annat sätt att starta en bil vars batteri är dött är att driva starta den. Men för denna metod du behöver någon att driva din bil medan du försöker starta det och det kommer att ta flera försök att få bilen igång. Dessutom är denna metod rekommenderas inte och bör användas endast om inget annat alternativ finns.

Det bästa sättet att hantera en död bilbatteri är att ladda så snart som möjligt. Men se till att du först läsa om hur lång tid att ladda den i bilen manual. Ta alla säkerhetsåtgärder som nämns i den. Om batteriet är skadat, är dess ersättare det enda alternativet. Försök inte att hoppa starta ett fruset batteri eftersom det finns risk för att batteriet exploderar. Även om du hittar en syra läckage i batteriet ta det till mekaniker omedelbart.

Batteri Renovering
Bilbatteri Korrosion
Bilstereo Installationsinstruktioner
Måla Sprutor: sprutmålning Utrustning och bås
Rengöring Battery Korrosion
Bad Generator Symtom
Bästa Bilbatteriladdare
Topp 10 snabbaste bilarna i världen
Spray bilvax
Tips för rengöring av bilen Matta
Bilvax Recensioner

Leave a Reply