Dashboard Varningslampor

En majoritet av människor använder bilar för sin dagliga resor. Och om du är en vanlig förare, skulle du förstå att det finns många olika system som ingår i din bil för några eller andra ändamål. Vissa system kan bidra till bilsäkerhet medan på väg, medan andra kan spela en viktig roll för att upprätthålla god kondition av bilens motor och dess delar. En teknik som används i sådana bilar stödjande och skyddande system är instrumentbrädan varningslampor.

Varningslampor på instrumentpanelen

Som namnet antyder, varningssignaler indikatorer finns på bilens instrumentbräda, som informerar föraren om det är något dysfunktionella i någon av fordonets system. Tekniken för instrumentbrädan lampor har någonsin utvecklas enligt uppfinna nya lyx, underhåll och begrepp säkerhet i bilar, stadsjeepar och lastbilar. I bilar som tillverkats några decennier sedan fanns det mycket få instrumentpanel ljus för förarens hjälp.

Men om du tar en titt på dagens avancerade maskiner, hittar du flera olika indikatorer för olika ändamål. Dessa varningslampor på bil instrumentpaneler fungerar med signalen sänds från sensorerna som fastställs i respektive områden i systemet. Huvudsyftet med dessa lampor är att låta föraren vet om sannolikheten för förekomsten av bil problem. Gemensamma indikatorer för instrumentpaneler är relaterade till låsningsfria bromsar (ABS), motor, bilbatteri, säkerhetsbälten, låg gas, kylvätska etc.

Det finns många andra som kan ge mindre viktiga indikationer på problemen i funktionalitet. Normalt är färgen på dessa varningslampor rött eller orange. När du slår på tändningen när du startar bilmotorn, kommer de flesta av de tänds en stund och sedan släcka i normal motorn igång. Men om dessa varningssignaler på i mitten av enheten, bör du inse att det finns ett problem.

Motor
Indikationen för motorn ljus skulle vara i form av en motors grova drag. Om lampan tänds när fordonet är i rörelse, det är något fel med motorsystemet. I fall det börjar blinka, minska hastigheten på bilen, stanna på en säker plats, och omedelbart få problemet kontrolleras av en bil reparation professionell.

ABS[ ]
Detta ljus kommer själv lyser i form av “ABS”. Om det visar på medan du är på väg, det finns ett problem med ABS. Observera att normal bromsning fortfarande kommer att vara i drift, men utan ABS hjälp.

Kylmedel
Indikationen för kyl ljus kan likna en termometer eller direkt “kontrollera kylvätska” visas. Detta ljus slår på betyder att kylvätskenivån kan vara låg, det kan finnas en läcka i kylsystemet, eller en motor överhettas problem.

Bromssystem
Uppgiften om detta ljus blir ett utropstecken. Om både ABS och bromsljus tändas samtidigt medan bilen är i rörelse, kan problemet vara allvarliga. Försök att stoppa bilen på en säker plats med hjälp av bromsarna försiktigt.

batterispänning
Du hittar uppgifter om batteriets ljus i en form av en rektangulär låda, med positiva och negativa terminalerna på sidorna. I fall det inte alls lyser under tändning eller gör i mitten av enheten, bilbatteriet inte tillräckligt laddat eller om det verkar vara ett problem med avgiftssystemet.

Om du hittar någon av dessa instrumentpanelen varningsljus slår på under körning, är det starkt rekommenderat att ta bilen till garaget för diagnos. Dessa är bara några viktiga instrumentpanel lampor avsedda för körsäkerheten. Det finns många andra lätta uppgifter som får informera föraren om olämpliga inställningar av bilen systemet.

Bilstereo Inkoppling
Cruise Control Problem
Kostnad för Bromsbelägg
Bilbatteri laddare Recensioner
Måla Färger för bilar
Automotive Bättringsfärg
Hur konvertera WMA till MP3
Broms rotorer Byte Kostnad
Klickande ljud när man startar ett bil
Ljuddämpare Tips Installation
Säkraste bilar

Leave a Reply