Däck Justering Kostnad

En föga känd underhåll av fordon jobb är däck anpassning, som köper ny bil ofta okunniga om. Det är en av de viktigaste underhållsarbeten, som direkt påverkar däckets kvalitet, livslängd och riktningen medan du kör. I denna blog artikeln ger jag en kostnadsberäkning för anpassning förfarandet, efter en kort beskriver detaljerna i hjulinställning proceduren.

Två faktorer som orsakar slitage i en bil är friktion och värme. Friktion påverkar varje mekaniska delen av bilen, när det finns ett problem med anpassning och det finns en brist på smörjning. Bil upphängningssystem, inklusive däck, är också uppenbarligen inte isolerad från att påverkas av friktion. Inriktning syftar till att återställa orientering bildäck på ett sådant sätt, att de inte ojämlikt utsätts för friktion och deras slitage minskar. Regelbunden justering checkup går långt för att förbättra livet för ett bildäck. Ett annat syfte med hjulinställning är att tillhandahålla exakt styrning i form av riktningsverkan, samtidigt styra en bil.

Alignment Grunderna

För att förstå och inse betydelsen av och nödvändigheten att bära kostnaderna för en anpassning måste man känna till grunderna. Det finns tre parametrar av hjulinställning, som behandlar de vinklar vid vilka däcken är orienterade med avseende på varandra och med avseende på fjädring. De är följande:

Parameter
Beskrivnig

Camber
Vinkeln från hjuldiametern linje med en vinkelrät dragen från marken är camber. Idealt camber, mätt i grader bör vara noll, är att däckets diameter linjen exakt bör vara vinkelrät mot marken. Om camber justering störs, kan det orsaka stora slitage av däck.

Caster
Framhjulen på en bil sväng svänger, fästa till bilen suspensionen. Caster är vinkeln från styr svänga, när du tittar på ett hjul från sidled. En förskjutning kan orsaka problem styranordningen och snabb slitage av ett däck.


Tån Mätningen visar hur väl är de främre och bakre däck i linje med varandra. Helst bör de vara parallella, men om de inte är så däcken kan avklinga snabbt.

Så hjulinställning innebär justera camber, caster och toe-inställningar för att minimera däckslitage och förbättra styrningen riktning. Underlåtenhet att få periodisk hjulinställning gjort, kan resultera i snabb slitage av däck.

Hur ofta ska en justering planeras?

En tydlig indikation på behovet av att anpassa är onödig förslitning av däck, som orsakas av felaktig inriktning. En annan indikator är den icke-centrala inriktning av ratten, när du kör rakt. Om inte fastställts i tid, kan det leda till stora bil problem. Bilmekaniker tyder på att en bil hjulinställning är nödvändigt, efter cirka 10.000 miles av löpning eller ungefär ett år.

Kostnad för däck Alignment

Hjulinställning är ganska avancerat bilreparationer jobb och kräver specialverktyg. Det är bäst att en automatisk verkstad. Kostnaden beror på tre faktorer, som är arbetskostnader, däcktyp och plats. Det finns två typer av jobb hjulinställning, som omfattar antingen två hjulinställning eller fyra hjulinställning. Den genomsnittliga kostnaden varierar från $ 100 till $ 200. Fyra hjulinställning kostnader för pickuper och lastbilar kan kosta runt $ 190 till $ 200. Kostnad för att anpassa däck för sport utility fordon (SUV) kan variera från $ 150 till så mycket som $ 200. De flesta bilverkstäder erbjuder en garantisedel för anpassningen. Det rekommenderas att du alltid gå till en fyra hjulinställning, i stället för en två hjul en (som exkluderar bakre hjulinställning). För de flesta bilmodeller, de arbetskostnader är runt $ 80 per timme och jobbet tar ca 2 timmar på ett genomsnitt att slutföra. Här är några citat från auto återförsäljare för hjulinställning olika bilmodeller, vilket bör bidra till att ge en ungefärlig uppskattning. Här är 75% av kostnaden arbetskostnader.

BILMODELL
Kostnadsberäkning

Ford Mustang (2001)
200

Infiniti J30 (1997)
$ 190

Toyota Tacoma (2005)
$ 210

Honda Civic (2008)
200

Som ni kan se, är kostnaden för att anpassa ganska låg och det är ett litet pris att betala för att förlänga livslängden på dina bildäck. Se till att du schemalägger en periodisk kontroll hjulinställning, tillsammans med andra bil underhåll väsentligheter. Korrekt hjulinställning minskar också kostnaderna gas körsträcka, som däck rullande friktion minskar. På så sätt endast bär anpassning kostnaden är billigare, jämfört med däck återanskaffningsvärdet, vilket är väsentligt högre.

Guide att ersätta en bil Generator
Bilbatteri Problem
Våt Cell Battery
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Snabbaste Street Legal bil i världen
Airless Paint Sprutor och vapen
Bil Vaxning
Bilfönster Replacement Cost
Hjullager Buller
Avgas läckage
Bil Ljuddämpare Reparation

Leave a Reply