Cruise Control Problem

Moderna bilar är utrustade med intelligenta kontrollsystem som själv kan hantera sin verksamhet. Farthållaren är en sådan innovation i den alltmer automatiserad funktion moderna bilar.

Vad är Farthållare?

Farthållaren är en automatisk hastighetskontroll mekanism. Det lindrar bilföraren att behöva hålla hastigheten manuellt genom att trycka på gaspedalen. När kontrollen är aktiverad, förutom manövrering uppgifter föraren behöver inte oroa sig för acceleration kontroll. Denna mekanism är mycket användbart när du kör på långa sträckor och vägar som sträcker för hundratals miles. Förutom enkelheten i körning, ökar denna mekanism bränsleeffektivitet av bilen. Genom att ställa kontrollen takten till mindre än hastighetsbegränsningen, kan du se till att du inte landa upp med fortkörning biljetter!

Kontrollen över hastighet uppnås genom kontroll över trottelventilen hos motorn, som bestämmer volymen av bensin förbrukas vid en tidpunkt. Farthållaren inställningar är inom räckhåll för föraren och oftast har “on / off”, “CV”, “set”, “påskynda” och “kusten” knapparna. När föraren manuellt påskyndat bilen över en viss lägsta hastighet, kan styrmekanismen aktiveras när du ställer en hastighetsgräns. Detta lämnar gaspedalen på autopilot och du behöver inte trycka ner gaspedalen mer. Även om du trycker på pedalen och påskynda över det inställda värdet, kommer hastigheten sänkas till inställt värde när du släpper upp gaspedalen. Mekanismen slutar fungera i händelse av inbromsning eller knacka på kopplingen. Kontrollen över hastighet uppnås genom att dra av gasvajern genom ett vakuum drivs servomekanism. Modulen (CCM) övervakar den totala funktionen hos den mekanism genom en återkoppling och relä mekanism.

Vanliga problem

Farthållare mekanismen, som är en mekanisk grej, är sårbar för vissa problem på grund av fel på komponenter eller fel på samordning mellan dem. Här är de vanligaste problemen som du kan möta.

Fordonets hastighetssensor Fel
Hastighetssensor (VSS) är ögat av styrmodulen övervakar att fordonets hastighet genom att sända alternerande strömsignaler, vars frekvens är direkt proportionell mot hastigheten. När fordonets hastighetssensor misslyckas kan det inte längre får signaler information om fordonets hastighet, vilket gör den blind och värdelös. VSS misslyckande är en av de vanligaste problemen som du kan möta. Hur kan du veta att farthållaren inte fungerar, som en följd av VSS fel? Titta på hastighetsmätaren, eftersom den är beroende av VSS också. Om kontroll-och hastighetsmätare slutar fungera samtidigt står du inför VSS fel. I ett sådant fall, är det enda sättet för att reparera eller byta ut VSS.

Cruise Control Module Problem
Kontrollmodulen är hjärnan hos mekanismen. Den behandlar de signaler den tar emot från VSS, jämför den med inställd hastighet värde och pådrivare ställdonet till detta styra gaspådrag genom vakuum mekanism. En trasig säkring och dåliga ledningar kan vara bane en CCM mekanism, vilket leder till funktionsfel och följaktligen en fullständig hastighetskontroll misslyckande. I ett sådant fall, reparera eller byta ut CCM är det enda sättet att återställa tillbaka funktionalitet.

Ställdon Vakuum Membran Läckage
Ställdonet är den enhet som faktiskt styr gas genom ett vakuum mekanism. Om vakuumet membran inuti manöverdonet, utvecklar en läcka, kommer styrmekanismen misslyckas. Detta är också en av de vanligaste problemen. Den enda vägen ut är fastställande av läckan och återställa vakuum inuti ställdonet.

Throttle Linkage Fördelning
Throttle koppling är kopplingen mellan ställdonet och gas. Dessa bindningar är vanligtvis metall kedjor. Om de misslyckas eller bryts ned, kommer farthållaren sluta fungera. Byta koppling kommer att lösa problemet.

Med hjälp av denna “Auto Pilot” mekanism för varvtalsreglering kommer med sin andel av risker. Dessa intelligenta transportsystem måste användas försiktigt och är mest användbara i långa enheter. Diagnostisera och reparera utrustningen kräver mycket specialiserad maskiner, som, kanske du inte har någon tillgång. Om du inte har erforderlig kompetens och verktyg är det ett jobb, bäst att lämna till proffs bilreparationer.

Bästa Bilhögtalare
Bilstereo Installation Guide
Jumping ett bilbatteri
Automatisk växellåda Problem
Chrome sprayfärg för bilar
Spray bilvax
Sprayfärg för plast
Bil Målning Kostnad
Bilvax omdöme: Top 10 bästa bil Vaxer
Custom Car Interior
Konvertera M4A to MP3

Leave a Reply