Chrome sprayfärg

Dessa dagar krom färg är mycket eftersökta av bil ägare. Det erbjuder en mycket blank och fin lyster yta. Chrome sprayfärg ger resultat som i hög grad liknar en förkromning jobb. Dessutom gör en super glansig finish på alla ytor, det ger också en grundfärg på ytan för alla typer av konstverk. Det kan göras på nästan alla ytor av metall, trä till plast. Den kan också användas på flexibla material såsom gummi som kan sträckas. De vanligaste tillämpningarna av krom färg kan ses i bilindustrin. Förutom att måla ytan av bilen, är det också för att måla bildelar och tillbehör. Det skyddar en yta mot dåligt väder och atmosfäriska förändringar.

Typer av Chrome sprayfärg

MirraChrome, Ghost Chrome, MultiChrome är de typer av krom färg som för närvarande finns tillgängliga på marknaden. MirraChrome, som namnet antyder, används för att göra en spegel utseende på alla ytor. MirraChrome erbjuder en mycket hög grad av glans, därför är idealisk för bilar. Men finner inte alla super glansig finish tilltalande. Många bilägare tror att spegelblank yta gör din bil ser ut som om det är insvept i aluminiumfolie. Så, om du vill, kan du ta dina chanser med MirraChrome. Förutom bilar ytor, kan den även användas på trä, plast och skum. Den bästa effekten av MirraChrome kan uppnås när spray målade med HVLP pistoler.

Ghost Chrome är ännu en populär typ av krom färg. Det är transparent och kan användas på alla färgad yta. Men ger grå basfärg fram det bästa i Ghost Chrome. Som ett resultat, är det mycket föredraget av bildelar och hjul tillverkare. Andra OEM (Original Equipment Manufacturers) kan också föredrar det framför andra färger. MultiChrome är en kromad färg som är en kombination av MirraChrome och Ghost Chrome. MultiChrome används för att ge en mera dramatisk effekt på alla ytor. Anledningen är, denna färg består av små kristaller flingor som ger en prismatisk utseende till ytan. Därför kan du visa så många nyanser som i en regnbåge, på en enda yta. Färgförändringen bringas genom att helt enkelt ändra betraktningsvinkeln.

Så här ansöker Chrome sprayfärg

Innan du ansöker krom färg för plast eller någon yta för den delen, är det ett måste att du rengör ytan ordentligt. Den supershine effekten kan endast uppnås om den underliggande ytan är ren. Härnäst kommer du att behöva ge ett lager grundfärg på ytan. Primer hjälper färgen att hålla sig till ytan på ett bättre sätt. Primern bör väljas enligt typen av ytan, till exempel, medan krom måla en bil, välja en bil-primer. Applicera sedan en grundfärg av kolsvart färg. Jet svart färg ger högsta grad av reflektionsförmåga. Du kan använda en vanlig målning borste eller så kan du använda en sprutpistol. Applicera en kromad färg som du väljer, först efter det att basbeläggningen har torkat helt. HVLP pistoler är mest lämpade för sprutlackeringsfärger målning krom. Medan måleri, hålla vapnet 10” bort från ytan och hålla den i rörelse så att du inte hamnar överbelastning ett enda området.

Således är krom sprayfärg ett säkert skott sätt att upplyftande utseendet på alla ytor. En kromad billack kan förbättra utseendet och värdet på din bil. Så, gå för denna bländande färg och ge ett nytt utseende till din bil.

Hur fixar Bil Rust
2012 nya Volkswagen Beetle
Remote bil Starter Installation
Sprutmålning Säkerhet
Dyraste bilmärken
Bilvax omdöme: Top 10 bästa bil Vaxer
Cruise Control Problem
Bil Överhettning Problem
Custom Car Interior
Mest tillförlitliga bilmärkena
Dashboard Reparation

Leave a Reply