Chrome sprayfärg för bilar

Ett enkelt sätt att ändra det allmänna utseendet på din bil är genom att måla det. Dock kommer bara någon färg inte ge det unika glans till ditt fordon. Tillämpning av krom färg kan föreskriva att glänsande glans till din bil. Chrome är den favoritfärg när det gäller att ge en blank reflekterande beläggning på alla fordon. Dessa är av hög kvalitet färger som ofta används av många biltillverkare. Naturligtvis är bara ett lager inte tillräckligt för att få dem tillfredsställande resultat. Vanligtvis tillämpas 3-4 lager rekommenderas att få den lysande kromfinish. För att säkerställa att den reflektionsförmåga av färgen inte påverkas, är metallen ibland täckt med ett ledande över beläggning.

Varför man använder Chrome sprayfärg

Det finns många funktioner i krom sprayfärg som skiljer den från andra vanliga bilar färger. De diskuteras nedan:
Scratch Proof
Om du använder nageln för att repa en bil som har fått en makeover med en kromad sprayfärg, så är det bara att glömma det. Detta beror på att färgen är reptålig och så det finns inget sätt att naglarna eller trädgrenar skrapning bredvid bilen skulle orsaka repor. Sålunda förblir skönheten i bilen intakt, även när det trafikerar på en väg som är beströdd med långa grenar. Så om du letar efter en lösning för att skydda din bil från repor, väljer krom sprayfärg skulle säkert tjäna syftet.

Rostskydd
Chrome sprayfärg är formulerad för att skydda din bil från rost. Tillverkad av korrosionsskydd beläggning föreningar, inte krom sprayfärg säkert ett utmärkt jobb för att förhindra rostbildning på bilen. Vanliga bil färger nöts bort med tiden, varigenom syre att reagera med metallen under. Detta utlöser slutligen rostar av metallen. Men som krom sprayfärg är både slitstarkt och korrosionsbeständig, kommer din bil att fortsätta att visa en karakteristisk glans i många år framöver. Inte undra på, är det ofta sägs att livslängden för verkliga krom är anmärkningsvärt hög.

Lätt att applicera
Du behöver inte använda någon avancerad utrustning för att tillämpa denna färg. Normal utrustning som sprutpistoler är kapabla nog att producera genomskinliga krom effekt. Dessutom, är krom sprayfärg kunna nå ställen som inte är möjlig även med färger vakuumavsättning.

Punkter att komma ihåg

Innan du använder Chrome sprayfärg, måste du ta bort smutsen från bilen yta. Så tvätta den noga med lösning tvål vatten.
När det är gjort, tillämpa en bil primer eftersom det hjälper till att hålla krom färgen ordentligt på ytan
Använd nu jet svart som baslack för att förbättra krom färg färg för en långvarig glans
Efter basbeläggningsskiktet blir torr, därefter endast tillämpa krom färgen.

“Typr”);

Det finns olika typer av krom sprayfärg som finns på marknaden, var att ge en karakteristisk effekt till din bil. Det diskuteras nedan:
MirraChrome
MirraChrome är en sådan populär billack stor efterfrågan bland bilentusiaster. Den främsta orsaken är dess förmåga att skapa en glans spegel krom. Numera är MirraChrome även användas på andra ytor såsom trä, plast och skum. För att uppnå bästa resultat är det ofta rekommenderas att använda de vanliga HVLP sprutpistoler.

Ghost Chrome
En annan krom sprayfärg som har varit populärt på senare år är Ghost Chrome. Denna färg är i allmänhet ses på olika OEM (Original Equipment Manufacturers). Således kommer du att den här färgen på BMW hjul, Ford delar och många fler. En vanlig sprutpistol används för att applicera Ghost Krom. Denna populära krom kan ges under valfri färg, men normalt är det appliceras över olika nyanser av grått för att få den perfekta metall eftertanke. En stor fördel med att tillämpa Ghost Chrome färg, är att det förblir transparent vilket gör att betraktaren att se den underliggande grundfärgen.

MultiChrome
Vill du ge ett nytt utseende till din bil? Om ja, använd MultiChrome färg, som är en kombination av Ghost Chrome och MirraChrome. Det ger en prismatisk effekt färgförändring som är verkligen fantastiskt. När du visar en bil belagd med MultiChrome ser du bara krom, utan på att ändra betraktningsvinkeln, skulle du se en prismatisk färgsynksignal. Kort sagt, är färgen kan producera en mängd olika färger när de ses från olika vinklar. Denna dramatiska färgeffekt beror på närvaron av patenterade kristall flingor i färgen.

På det hela taget om din bil kräver en lack, skulle en krom sprayfärg vara det bästa alternativet. Orsaken är att det ger en bländande glans, vilket är långvarig. Det kan också klara påfrestningarna i dagligt bruk. Chrome färg kan förbättra utseendet på din begagnade bil, på ett sätt som ingen annan färg kan. Så om du letar efter den ultimata finish för din bil, sedan gå in för en krom sprayfärg.

Främre hjulinställning
Hur man laddar ett bilbatteri
Bilstereo Borttagning
Biltillverkare Lista
Cool Biltillbehör
Tips för att köpa en förstärkare Bilstereo
Nyckellöst Entry System för bilar
Bilvax Remover
Ljuddämpare reparationskostnad
Remote Car Starter Problem
Så här testar ett bilbatteri

Leave a Reply