Byta bil Termostat

Ett fel av någon bil del, men små eller stora, kan resultera i din bil kommer att stanna helt plötsligt, även när i rörelse. En sådan liten och ofta försummad del är bilen termostaten. Denna del finns i mellan bilen kylaren och bilmotor. Termostaten är i grunden en temperaturstyrd motorkylvätska ventil. Din bil kylsystem går för ett dugg om termostaten slutar fungera, vilket motorn överhettas och resulterar i bilen inte kan röra sig.

Termostaten styr flödet av kylmedel till kylaren. När förbränningsmotor startas, alstras värme inuti cylindrarna, som undantagslöst absorberas av kylmedel närvarande i passagerna. Termostaten roll är att låta kylvätskan passerar först när motorn har nått sin normala driftstemperatur. När processen startar, är het kylvätska från motorn bringas in i radiatorn, där den svalnar och inom några sekunder, reser tillbaka till motorn för att suga i mer värme. Detta understryker vikten av en bil termostat och behov av utbyte när det slits ut.

Verktyg som behövs

En nyckel (öppen)
Tång eller en skruvmejsel
Smörjmedel
Skrapa eller spatel
Handskar
Piece of smärgelduk

Bortsett från detta, kommer du också att köpa en ny termostat, packning och packning tätningsmedel enligt särskilda märke och modell av bil du äger.

Hur man byter bil Termostat?

Punkt 1
Täck kylarlocket med en tjock badhandduk och börja vrida den när du hör trycket släpps. Så snart bullret upphör, ta ut locket helt. Du kommer nu att hitta termostaten. Leta efter en svart färgad slang, ca 2 tum i storlek, utträder vid toppen av kylaren. Det kommer att fastställas på termostaten locket på motorns yta, med hjälp av två bultar på vardera sidan.

Steg 2
Använd tång eller en skruvmejsel för att skruva slangen och ta bort klämman på motorn. Det kan vara antingen en klämma klämma eller en stål klämma beroende på bilen. Vänd slangen runt på termostaten locket för att lossa den. Observera att det kommer att finnas en viss mängd kylmedel som kommer att komma ut när du tar bort slangen. Använd en skiftnyckel för att koppla av bultar på vardera sidan från termostaten locket. Lyft locket och ta termostaten ut.

Punkt 3
Med hjälp av en skrapa, ta ut den gamla packningen på termostaten lock. Ta en smärgelduk och torka bort eventuella spår av gamla packningen kvar på locket. Med hjälp av fjädermekanismen helt enkelt lägga ner den nya termostaten i motorn. Applicera packningen tätningsmedel på termostaten. Täck där den vidrör motorn. Fäst den nya packningen på locket på ett sådant sätt att alla bultar är inriktade i en linje.

Punkt 4
Du kommer nu att ändra det gamla termostaten locket med den nya. Dessutom, ändra kylarslangen. Börja bilmotor endast när tätningsmedlet är helt torkas. Låt motorn gå en stund tills den når sin vanliga arbetstemperatur. Undersök den nya termostaten lock och slang för några tecken på läckage. Kontrollera också kylvätska nivåer och göra byten om det behövs.

Kostnad för termostat byte

När du går för att köpa termostater på alla lokala bilverkstad, bör det kosta dig någonstans runt US $ 10. En ny packning bör vara ungefär US $ 2, medan packningen tätningsmedel röret bör vara mindre än US $ 5. Således kommer bilen termostat ersättningskostnaderna för att göra det själv kommer till cirka US $ 20. Byta kylarslangar kommer att lägga en extra US $ 20 till din ursprungliga kostnaden. I fall du inte är bekväm med att utföra ersättande arbete så kan du få det gjort från en lokal mekaniker, som kommer att kosta dig om US $ 70, vilket inkluderar kostnader för nya delar och avgifter arbetskraft också.

Således kan ersätta termostaten bekvämt göras hemma. Det tar ungefär en timme och kostar inte mycket heller. Kontrollera regelbundet för felaktiga delar i bilen och byt ut dem om det behövs, för att säkerställa optimal prestanda och lång livslängd för bilen.

Vad är det snabbaste bilen i världen
MP3-spelare Köpguide: Hur du köper en mp3-spelare
Gör Bilstolar Löper
Bil Scratch Repair
Hur du ändrar skivbromsar
Vaxa en bil
Hur Clean Car Klädsel
Bil interiör färg
Keyless Fjärrprogrammering
Vem uppfann CD-spelare
Hålla din bil i perfekt form för Winter

Leave a Reply