Byt Oljetråg

En bil är ett av de mest fantastiska och komplexa maskiner, som du kommer att stöta. Kraften i en bil utgår från sitt hjärta, som är bilens motor. Liksom den ständiga rytmen av ett mänskligt hjärta, är bilmotor också ständigt funktionell när bilen är i rörelse. Med konstant högt tryck och rörliga metalldelar bil kan värme och friktion bära en motor nere. Det är därför en motor behöver konstant smörjning och kylning. Detta syfte är betjänad av oljetråget från vilken smörjolja pumpas runt i motorn.

För att förlänga livslängden för en bilmotor, måste det smörjas och kylas under drift. Denna funktion underlättas av oljetråg, vilket är oljesumpen, från vilken oljepump suger olja och distribuerar det till motordelar. I händelse av läckage eller skada, är denna smörjning mekanism hämmas och det leder till en minskning av motorns verkningsgrad. Det är därför, är det viktigt att du byter pannan när den skadade eller läcker.

När man byter Oljetråg
Det finns några säkra tecken att hålla utkik efter, vilket kan ge dig en indirekt indikation på att ett oljetråg byte är nära förestående. Om du nyligen märkt olja på garage golvet eller en olja spår efter bilens väg, är det ett tecken på att pannan läcker. Många gånger antingen pannan är slitna och har utvecklat ett hål eller packningen har gått sönder. Du måste se till att oljetråget och inte bara packningen har utvecklat problemet. Om det är bara packningen som har utvecklat ett problem, då finns det ingen anledning att byta ut hela pannan. Bara byta packningen. Om det är verkligen så, att oljetråget har slitits ut och sedan gå efter en ersättare omedelbart. Om du byter pannan, ta en packning ersättare för.

Verktyg och material
Innan du går vidare med belysning av oljetråget ersättningsförfarandet, låt mig lista alla verktyg och förnödenheter du behöver för att få jobbet gjort. De verktyg och utrustning du behöver för att få jobbet gjort är:
Ratchet tillsammans med en Hylsnyckelsats
En skiftnyckel
En ny Pan
En ny packning
Tillräckligt utbud av motor smörjolja

För byte
Förfarandet för att ersätta en kastrull är inte lätt, men om du är villig att använda dig själv och gillar att dra ut sådana gör-det-själv-jobb, så kan du göra det utan några hicka. Första få tillgång till pannan och dränera olja från den. För att göra det, lokalisera avlopp bulten av pannan, från pannan botten och ta bort pluggen, med hjälp av en skiftnyckel. Låt oljan häll i en ren behållare eller en olja fånga pan finns i järnhandeln.

Nästa del är att ta bort den gamla pannan. För att göra det, leta fästbultarna och ta bort dem med hjälp av en hylsa och spärrnyckel. Det kommer att finnas en hel del skruvar att ta bort eftersom pannan är mycket säkert fäst på motorn undersida.

Efter att bultarna är av kan panorera enkelt avlägsnas och sänkas ned till marken. När du tar bort den, kommer den gamla packningen vara rippat från motorn. Rengör och skrapa bort smuts från undersidan av motorn där pannan normalt är fastsatt.

Nästa förbereda den nya oljan packningen för installation. Du måste ansluta en ny packning till den nya oljetråget innan fixering på plats. Se till att packningen håller sig till pannan ordentligt och blockerar inte eventuella hål för bultar. Med packningen på plats är ny pan klar för installation. Rada upp nya pannan, tillsammans med fäst packning, med bulthål och fixa det i positioner, genom att bultar på plats. Dra åt alla skruvar. Se till att pannan är ordentligt fastsatt.

Fyll på den nya pannan med 4-5 kannor smörjolja. Använd olja, som rekommenderas av tillverkaren. Kontrollera och se till att det inte finns några läckor. Se till att oljeavtappningspluggen är fixerad säkert på plats. Med detta är jobbet utfört. Du kan vara lätt som alla oljeläckage problemen är alla tas om hand.

Det är ganska enkelt jobb som du kan göra på egen hand. I processen, sparar du också kraftigt på att ersätta kostnaden. Det är den främsta fördelen med att hantera bil problem på egen hand. Du sparar pengar och även få en chans att bättre uppskatta det inre arbetet i din bil.

Overhead DVD-spelare Installation
Bilsäkerhet
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Hur man fixar en punktering
Billjud Felsökningstips
Airless färg spruta recensioner
Hur man bygger anpassade Lådor bilens högtalare
Auto Painting Priser
Bästa Snow Bilar
Hur konvertera ljud till MIDI
Däck Justering Kostnad

Leave a Reply