Bugatti Vs. McLaren

Många diskussioner har gjorts om snabba bilar, alla fyrhjulsdrivna bilar, sportbilar, bilar muskler och högpresterande bilar. När vi tänker på snabba bilar som någonsin producerats i bilindustrin, några av de varumärken som kommer till vårt sinne är Ferrari, Lamborghini, McLaren, Maserati, Bugatti och Porsche. Bugatti och McLaren är två av de bästa företagen som är i produktionen av de snabbaste gatan bilar på marknaden. Också hålla i minnet att jämförelsen av Bugatti och McLaren är inte lätt att komma med, eftersom båda har sina egna unika egenskaper som överträffar varandra.

Företaget

Bugatti Automobiles SAS
Bugatti Automobiles SAS är ett franskt jätte som började 2000. Detta var dock företaget ett resultat av en reinkarnation av “Bugatti” som var en biltillverkare som grundades av Ettore Bugatti 1909. På grund av ekonomiska problem, fick Romano Artioli varumärket i 1987 och namngav den som “Bugatti Automobili SpA”. Eftersom detta företag inte kunde göra bra, var det förvärvades av den nuvarande ägaren, den “Volkswagen Group. Företaget är välkänt för att komma i kapp de snabbaste Street Legal bil i världen redan nu, vilket är Bugatti Veyron Super Sport.

McLaren Automotive
McLaren Automotive är en division av den brittiska “McLaren Group, och startade 1989. Det var ursprungligen hamnat i affärer av Ron Dennis från “Formula One” racing att producera högpresterande väg bilar. Början av McLaren förknippas främst med F1-föraren Bruce McLaren, som dog i 1970 medan testar en bil. McLaren Automotive är känd för att producera en högpresterande väg bilar 1992, vilket är McLaren F1. Observera att produktionen av F1 avstannade 1998.

Tekniska specifikationer

Bugatti Veyron
Bugatti Veyron finns i två varianter, en med en 987 hk, medan den senaste “Super Sport” med en 1.184 hk. Bortsett från kostnaden och kraft, resten av specifikationerna är desamma i båda modellerna. Här kommer vi att jämföra den första varianten, och inte “Super Sport”. Den Veyron monteras med en enorm 8,0 liters W16 DOHC quad-turbomotor som genererar 987 hk. Det har också all fyrhjulsdrift som standard. Inte att missa dess toppfart som registreras vara 253,81 mph på ett genomsnitt. Enligt specifikationerna, hävdas det att den kan nå från 0 till 62 mph på bara 2,5 sekunder, vilket är otroligt snabb.

McLaren F1
Först tillverkas i 1992 var McLaren F1 en imponerande maskin av sin tid. Det är fortfarande anses vara en av de bästa supersportbilar som produceras någonsin. Den har en konstruktion som kan ses i de flesta superbilar tillverkas idag. Detta är en bakhjulsdriven bil som är monterad med en 6,1 liters S70 / 2 V12-motor från BMW, som ger ut en effekt på 627 hk. Den har en 6-växlad växellåda manuell växellåda. Detta är också en av de snabbaste bilarna i världen, med en toppfart på 243 mph. När det gäller acceleration från 0 till 60 mph, når det märket i 3,2 sekunder.

Prestanda

Det var en en mil dragrace i Abu Dhabi för att hitta mer om prestanda både den ursprungliga Veyron och F1. Inledningsvis var acceleration F1 långt bättre än sin rival, och var före Veyron. Men eftersom båda bilarna nådde en hastighetsbegränsning på cirka 200 kilometer i timmen, överskred Veyron F1 lätt och tävlade sin väg till mållinjen. Under början av loppet, hävdade föraren av 987 hk Veyron att har inte använt den “launch control”.

Pris

Båda dessa fordon ingår i de 10 dyraste bilarna i världen. F1 är för närvarande ur produktionen dock. Bugatti Veyron pris uppges vara runt $ 1.700.000 för den ursprungliga versionen, medan baspriset för “Super Sport” kommer till ca $ 2.700.000. McLaren F1 pris var runt $ 970.000 när det var i produktion. Men för närvarande, på grund av exklusivitet av denna superbil, kan den säljas två gånger det ursprungliga priset. I oktober 2008 fick F1 auktioneras till ett pris av $ 4.100.000. Du behöver veta att McLaren Automotive fortfarande har bestämmelser om F1: s service och underhåll.

Detta var en allmän jämförelse mellan Bugatti vs McLaren, med tanke på tekniska specifikationer, prestanda och pris. Utan nya F1s finns på marknaden, är potentiella McLaren köpare väntar på McLaren MP4-12C, som snart kommer att lanseras.

Bilvax Borttagning
Bildelar
Hur man målar en bil själv
Airbrush schabloner
Bilbatteri Återvinning
Bästa Bilar för tonåringar
Guide för Bilvård
Färgtoning Borttagning
Larmsystem för bilar
Typer av Muscle Cars
Bil startproblem

Leave a Reply