Bromsvätska Flush

Alla bilen bromssystem i dag är hydraulisk typ, som styr bromsverkan genom fluidtryck. Den periodiska förändringen av bromsvätska, är en stor del ignorerats bromssystem underhåll knepig på grund av liten eller ingen omnämnande, får det i bil manualer.

Varför är det viktigt?
Den främsta orsaken till en periodisk bromsvätska ersättning är den kemiska natur glykol baserade broms vätska. Dessa kemikalier är hygroskopiska, som de har en tendens att absorbera fukt. Med fuktabsorption går kokpunkt av dessa fluider ner och effektiviteten av bromsning också blir äventyras. När kokpunkten sjunker, fungerar bromsarna inte korrekt vid höga temperaturer eller höga broms situationer. Färsk fluid är klar, medan en som har absorberat fukt är tätare och mindre klar. Denna försämring av bromsning vätska kvalitet kan vara särskilt skadligt för låsningsfria bromsar.

Det finns inget sätt att en helt kan stoppa inträde av fukt in i bromssystemet, eftersom hela systemet är utsatt för atmosfären genom avluftning. Under varje öppning av huvudcylindern, är lite fukt absorberad. Dock är processen för absorption långsam och om du schemalägger en vanlig flytande färg, då detta problem med broms blekning på grund av fuktabsorption kan hållas i schack. Broms spolning garanterar att dina bromsar har en kortare svarstid och de fungerar perfekt när du behöver dem.

Val av Fluid
Det är viktigt att du byter ut gamla vätska med rätt typ av ny vätska. Bromsvätskor indelas i tre huvudtyper som är DOT 3 (lägre kokpunkt temperatur tröskeln är 400 grad Fahrenheit) DOT 4 (lägre kokpunkt temperatur tröskeln är 450 grad Fahrenheit) och DOT 5,1 (lägre kokpunkt temperatur tröskeln är 500 grader Fahrenheit ). DOT 5,1 används främst i tävlingsbilar. Kontrollera vad är den typ av vätska som används före och ersätta det med samma typ av vätska. Se till att ny vätska kan är förseglad tills du är redo att använda den.

Tillvägagångssätt
Förfarandet liknar tekniken blödande bromsar. De saker du behöver för förfarandet är en plastslang, hylsnyckeln, kalkon Baster, en klar plastflaska och ny vätska. Du behöver också en annan person för att hjälpa dig. Bär handen handskar och skyddsglasögon.

För att få tillgång till undersidan bromsmekanismen, använd en domkraft. Använd två uttag, eftersom de kan effektivt stödja den förhöjda fordonet. Du måste utföra bromsen spolning övning för en hjulbroms i taget. Första delen av vätska spolning öppnar huvudcylindern och tömning av vätskan med hjälp av en kalkon Baster. Rengör sedan insidan noggrant och se till att inga föroreningar finns kvar inuti.

Häll nya vätskan inuti huvudcylindern och fyll på. Be någon att sitta i sat förarens och vänta på dina instruktioner. Leta reda på avluftningsventilen i bromssystemet. Fäst en tydlig plastslang till avluftningsventilen och doppa sin andra ände in i en klar flaska, delvis fylld med broms fluiden. Be din medhjälpare att trycka ner långsamt på bromspedalen, utan golv det. När han har tryckt ner, öppna avluftningsventilen genom kvarts varv och tappa bromsning vätska. Stäng sedan ventilen och be din hjälpare att släppa bromspedalen. Upprepa processen tills klar vätska börjar strömma ut ur huvudcylindern. Vid periodiska intervall, fylla huvudcylindern med fluiden. Upprepa proceduren om resten av hjulet bromssystem. Det är bromsvätska spolning för dig i ett nötskal. Numera är speciellt konstruerade rodnad verktyg och maskiner finns tillgängliga som kan utföra jobbet även lätt.

Måla Färger för bilar
Bromsoket Byte
Billjud Systems
Auto Repair Frågor
Bil Dent Removal
Bil Paint
Hur man läser däckstorlekar
Bilbarnstolar
Flygande bilar
Sprutmålning Säkerhet
Döda Bilbatteri Symtom

Leave a Reply