Bromsskon Byte

Jag antar att jag inte behöver förklara ingående vad är en bromsback exakt, som ni kanske redan vet om det. Men låt mig informera er om det igen, med hänvisning till densamma. Bromsbackar är uppenbarligen en av de mest den del av ett bromssystem i en bil. När bromsar av en förare för att få en bil att stoppa, det är den komponent som kallas “bromsskon” som kallas till handling först. I en bil, har det visat sig inuti trumbromsar (skivbromsar) med passare inuti. Det kommer att finnas tillfällen i framtiden då du kommer att behöva ersätta denna komponent, om du hittar bromsarna lite svag eller ditt fordon inte stanna omedelbart.

Generellt flesta bilar har skivbromsar på framhjulen och trumbromsar på bakhjulen. Således har en bil användaren se till att alla delar av bromssystemet som bromsbelägg, bromsbackar, trummor, skivor, fungerar effektivt för säkerheten för dig och ditt fordon.

Varför är det nödvändigt att ersätta bromsbackar?
I en bil, är det friktion foder på en bromsback eller pad som slits ut mycket ofta och behöver en ersättning. Dessutom, när du ersätta denna komponent bör du byta ut bromsarna i par (dvs. bromsklossarna och ersättningsbromsbeläggsatser på både fram-och bakhjulen).

Vad är återanskaffningskostnaden?
Tja, vare sig det ersätter kostnaderna för bak eller fram bromsbackar, om du är ett proffs och ganska praktiskt att göra alla bilreparationer själv, kommer du bara att spendera pengar på att köpa komponenterna. Grundläggande bromskloss återanskaffningsvärde är $ 15 per hjul. Se till att du köper dessa kuddar i ett par, dvs tillsammans med bromsok. Därigenom skulle göra det möjligt för bromsbelägg slits ut jämnt, vilket sparar ojämnt däckslitage också. Helst skulle kostnaden vara någonstans mellan $ 15 – $ 30 med bromsok.

Metod för bromsskon Replacement

Obligatoriska material

Nåväl, under denna kategori av nödvändiga verktyg, delar är lätt tillgängliga på alla lokala Biltema. Dessutom använder verktyg är inte en stor sak eftersom de är lätta att förstå och få utrustade med. Först behöver du en C-klämma som bär ner på bromsok montering och skjuter fjädern rätt i. (OBS: återställning av bromsen sker efter den nya bromsbelägg byte jobb går till). Dessutom behöver du en skiftnyckel, en klack skiftnyckel för att lossa ok bultarna. Andra vanliga material som bromsfjädern verktyg, bromsskon borttagningsverktyg, gummiklubba, assistent att pumpa bromspedalen, 1 pint bromsvätska skulle etc. behövas i ersättning arbetet. Dessutom är vanliga material som damm mask, hand handskar, etc. uppenbarligen behövs i samma andetag. En annan aspekt att beakta är monteringen av bilen. Ibland vissa fordon kan kräva särskilda verktyg för att byta bromsarna, prata med din lokala mekaniker för ytterligare hjälp.

Tillvägagångssätt

Det började med den första lektionen i att lära hur man byter bromsbelägg, bär dina glasögon och handskar som skydd.
Med hjälp av en domkraft och en pallbock, lyft bilen till en bekväm höjd.
Ta sedan bort navkapseln från däcket och skruva bort muttrarna med klack nyckel från däcket. Avlägsna däcket därefter. Nu bort bromstrumman också.
Om bromstrumman inte lossnar lätt, använd en gummiklubba för att slå trummans flera gånger. Detta kommer att lossa rost och hjälpa trumman att glida ut lätt.
Nu bort bromsbackarna och använda verktyget bromsfjädern också ta bort fjädrarna. Få tag i änden av den fjäder som är förbunden med bromsskon och dra den utåt tills skorna frigöres helt. Upprepa proceduren på motsatt bromsback också.
Nu håller den bakre änden av hållaren stift och hålla bort verktyget på fjäderhållaren klippet. Vrid verktyget moturs för att ta bort stiftet och klippet. Upprepa proceduren för den motsatta delen.
Fäst helt ny bit och placera skon mot trumman, hållaren stift och genom baksidan av bromsskon. Upprepa hela proceduren att ersätta bildelar på samma sätt som du hade skruvas dem.
Nu blöder bromsarna genom att starta bilen med assisterande pumpen bromspedalen 3 till 4 gånger och trycka på bromspedalen till golvet.
Att lossa luftningsskruven använda en skiftnyckel så att bromsvätskan flyter genom fritt. Dra åt skruvarna tillbaka och upprepa hela proceduren 3-4 gånger tills du känner att bromspedalen hårt under bromsning.
Sista steget i denna process ersätter däcket och trumman på samma sätt som avlägsnandet.

Det säger sig självt att bromsarna är en av de mest vitala delarna av en bil som inte bör förbises eller äventyras när det gäller att ändra dem.

När man byter bromsbelägg
Automobile säkerhetsklassificeringar
Honda Vs Nissan
Hybridbil batterier
Overhead DVD-spelare Installation
Krängningshämmare
Bilvax för svarta bilar
Hur att diagnostisera bil problem
Snabbaste serietillverkade bil
Bil Bogsering
DVD-spelare Recensioner

Leave a Reply