Bromsoket Reparation

En av de viktigaste delarna av en bil är dess bromssystem. För säker körning, måste du se till att din bromssystemet är i gott skick. Moderna bilar använder hydrauliska bil bromssystem. Att upprätthålla ett bromssystem innebär en hel del sysslor inklusive bromsvätska flush, bromsluftning och ofta innebär bromsok reparation.

Bromsoket funktion
Bromsok är en viktig del av hydrauliska skivbromsar används i moderna bilar. Bil hjul är knutna till rotorer som metallskivor som roterar tillsammans med hjulen. Bromsoken är fästa över rotorn och agera som klämmor. Deras uppgift är att möjliggöra bromsning genom att skapa friktion med hjulet rotorn. Inuti bromsok är bromsbelägg monterade som pressas mot rotorn när du bromsar. Den primära funktionen hos bromsoket är att hålla bromsbeläggen och hydrauliska kolvar broms på plats.

Reparation Procedur
Bromsok reparation är ganska enkelt jobb och du kan dra bort det om du följer de riktlinjer ordentligt och ta hand om säkerhetsåtgärder. För riktlinjer som är specifika för din bilmodell, föreslår jag att du köper rätt Hayne handbok för din bil. De verktyg som du behöver för jobbet är följande:
HYLSNYCKEL
Två helt nya bromsok
Bromsvätska för blödning bromsar
WD-40 spray för smörjning och förhindra korrosion
Pallbockar och domkraft

Först jack upp sidan av bilen hjul som du planerar att arbeta och placera pallbockar under. Användning av lämpliga nycklar lossa muttrarna på däcket som bromsoken du behöver reparera. Om de muttrarna har skärpt för mycket, kan du använda WD-40 smörjmedel för att lossa dem. Med hjälp av en momentnyckel, ta bort muttrarna och sedan få däcket utanför bilen.

När du tar bort däcket, kommer bromsoken vara väl synliga. Reparation kan göras med tjocklek ombyggnad kit, men jag skulle råda dig att få dem ut om de är slitna. Som om de inte helt, lider hela bromssystemet tung skada. Det är ingen mening med att ta chanser när det kommer till din bil bromssystem. Så det är bäst att ersätta slitna bromsok.

Bultarna som fäster bromsok till bromssystemet normalt döljs av plastlock. Ta bort skydden från de nedre och övre bultar och använda rätt storlek skiftnyckel, fortsätt att ta bort bultarna som förbinder ok till rotorn.

Det finns en ytterligare bult som måste tas bort för att helt lösgöra bromsoket från bromssystemet. Det är nippelskruven som fäster bromsoket till bromsledningen. När du har hittat banjo brickan under nippelskruven, ta bort bulten och ersätta brickan med det nya som kommer med helt nya bromsok. Den slitna bromsoket kan sedan enkelt avlägsnas från rotorn och du kan ersätta det med det nya bromsok. Sedan fixa nippelskruven tillsammans med ny bricka tillbaka jon plats. Retracing din flytt förfarande sätta övre och undre muttrarna på plats och se till att de är tätt passar. Sätt plastskydden tillbaka på bultarna. Med det gjort, din reparation jobbet gjort. Men du kommer att behöva blöda bromsar bilen för att släppa någon instängd luft, för att säkerställa. När blödningen proceduren är klar kan du ersätta bildäck tillbaka på plats och dra åt hjulmuttrarna.

Du kan spara på reparationskostnaden om du utför proceduren på egen hand. Återkommande kontroll av insidan av ett bromssystem, som omfattar bromsklossar och hydrauliskt bromssystem rekommenderas. Bil reparationer kan lätt utföras om du är villig att studera bil problem noggrant och tillämpa det du har lärt!

Hur man fixar en punktering
Hur man reparerar en Seat Läder bil
Bromsbelägg Byte
Sprutmålning Säkerhet
Steg om hur man målar en bil
Diagnos skrapande ljud när du vrider din bil
Konvertera M4A to MP3
Emergency Brake Repair
När man byter Bilbatteri
Bästa bil Polish
Mest tillförlitliga bilmärkena

Leave a Reply