Bromsljus inte fungerar

En bil är en uppskattad besittning för många av oss. Folk väntar ivrigt för att köpa en bil och det kan vara en av de nödvändiga objekt för en familj. Det är en stor transportsätt och garanterar din säkerhet när du gör en lång resa. Men det är nödvändigt att du också ta hand om bilen och genomföra regelbundna reparationer som den behöver. Nu har en av de vanligaste bil problem som konsumenterna möter när bilen blivit några år gamla, är bromsljus inte fungerar. Du kanske tror att det är ingen big deal, men det är en fråga om allvar och bör ges den nödvändiga omedelbart.

Bromsljusen på bilen är inte för dig men för de förare som driver bakom dig. Den varnar andra förare om din bil vill stoppa eller bromsa dess hastighet. De flesta bilar på marknaden är försedda med tre bromsljus en på varje sida av den bakre änden och en av taklinjen. Mode att placera bromsljuset på taket eller däck linje försvann under mitten av 90-talet men har åter införts genom lyx biltillverkare som BMW och Audi. En broms ljus fungerar på ett enkelt elsystem som styrs av strömbrytare som gottfinnande föraren. Nästan alla bilar har sina växlar i bromspedalen. När du använder bilen bromsar växeln blir aktiverad därmed visar oss den röda lampan vilket innebär att bilen bromsar eller kommer att avstanna.

Bromsljus fungerar inte

Om bromsljuset inte fungerar, är det förmodligen trasig eller det är något fel med lamporna. Nu är det nödvändigt att veta vad som är orsaken till broms problemet och få dem reparerade snart annars en polis kan ge dig en biljett. Men först, låt oss ta reda på varför de broms glödlampor fungerar inte.

Kontrollera Brake Lights
Varje bil har tre eller två bromsljus som hjälper skapa bromsverkan ljus belysning. Om dessa lampor misslyckas då ingen drivkraft bakom du skulle kunna förstå att du vill stanna. Vissa människor inte bryr sig, väntar de för alla tre att dö ut som kan få mycket sent och kanske inte bra för dig och din bil. Om du tror att dina bromsljus inte fungerar, då skulle jag rekommendera dig att själv ta bort alla bromsljus för att se vad bilen problemet är.

Säkringar fungerar inte
En säkring är installerad i bromsljusen så att det skyddar ljuset kretsen från strömstyrkan överbelastning. Säkring problem kan vara en möjlig orsak, och det skulle inte låta elektrisk ström för att nå till bromsljusen. För att säkerställa att säkringen fungerar måste du först kontrollera systemet säkringen som ligger i gruppcentralen. Använd en testlampa och vrid bilnycklarna till antändning. Om testet tänds på båda sidor, då säkringen är OK. Om endast den ena sidan lättas upp då säkringen behöver bytas. Om säkringen slutar fungera när du använder bromsen så finns det ett internt fel, och det vore bättre om du ringer en mekaniker om detta.

Kontroll av omkopplare
En omkopplare nära bromspedalen förbinder bromsljuset till den elektriska kretsen på bilen. Grundläggande bil växlar har 2 ledningar, makt och att strömmen ut. Det är nödvändigt att använda en testlampa att se till att strömbrytaren nära bromspedalerna fungerar bra. Om du ser att ingen ström upptäcks då växeln behöver bytas och behöver den snart.

Bromsljus inte fungerar kan faktiskt vara en mycket allvarlig fråga, och det bör ges en tanke och hänsyn och bör inte ignoreras. Om du verkligen vill veta hur man byter en bromsljus, måste du ha de verktyg och viss kunskap om bilar. Kom också ihåg att inte trycka på bromsljusen under en längre tid eftersom värmen kan smälta av trådarna och lökar.

Broms rotorer Byte Kostnad
Vad är en varvräknare
MP3-spelare Köpguide: Hur du köper en mp3-spelare
Bil Top pakethållaren
Auto Repair Frågor
Så om du vill kolla en generator
När var den första bilen uppfanns
Typer av Muscle Cars
Bromsledningen Byte
Värmeelement Anvisningar för byte
Automatisk växellåda Problem

Leave a Reply