Bromsledningen Byte

Bromsarna på en bil är absolut nödvändigt, eftersom dessa hjälper bilen bromsa eller stoppa när som helst. Ibland är dock utbyte av bromsledningen nödvändig, för att uppnå en jämn stopp rörelse. Det finns en mekanism som på plats som gör att en bil att stanna vid vilja, och under en period av kontinuerlig användning denna mekanism slits ut. Detta kan vara en stor fara för säkerheten för föraren och andra fordon på vägen.

Den bromsvätska i ett fordon kan hjulen att stoppa i rörelse, och det är bromsledningen som transporterar denna vätska från fluidkammaren till hjulen. Om du märker att dina bromsar inte fungerar så smidigt som du skulle vilja, kanske det är din bromsledningen som behöver bytas ut. Du kan enkelt se när din bromsmekanism inte fungerar korrekt, eftersom du kommer att tillämpa en starkare kraft för att stoppa fordonet. En skrikande ljud vid inbromsning också vanligtvis indikerar att en viss del av bromsmekanismen är i behov av reparation eller utbyte.

Hur man byter bromsledningen?
För att genomföra denna procedur på egen hand, behöver du lite elementär kunskap om arbetet i din bil och dess olika delar. Om du aldrig har sett eller arbetat med bromsmekanismen innan, är det förmodligen bättre att besöka en mekaniker för första gången. Få lite tips och instruktioner från honom, innan du försöker utföra reparationer på egen hand. Förutsatt att du har viss kunskap av de nämnda bildelar, är här några av de verktyg du behöver för att genomföra bytet.

En ny uppsättning bromsledningar.
Bromsvätska.
Öppna end nycklar.
Några gamla trasor.

Följ dessa instruktioner för att byta ut dina bromsrör, så att du kan uppnå en väl fungerande bromsarna igen. Innan du börjar måste du vara helt säker på att det är ditt bromsledningen som behöver bytas ut, och inte några andra delar.

Leta vilken hjulets bromsledningen behöver bytas, och sätta det hjulet upp på en pallbock. Försök inte detta förfarande utan att göra det.
Nu måste du lossa den. Det kommer fästas med 2 metallbeslag som kan lossas med hjälp nycklar. Håll en skiftnyckel på varje sida av metallen montering och lossa upp.
Bromsvätskan kan börja läcka ut nu, så torka av den med en trasa. Ännu bättre, låt det läcka på trasan.
Ta bara bort den gamla bromsledningen nu och placera den nya en i exakt samma position som tidigare. Detta är lättare sagt än gjort, och det är därför det kräver lite tidigare erfarenhet eller någon sakkunnig ledning medan du gör det.
Dra upp i samma läge som du hade luckrats upp den gamla.
Nu helt enkelt lägga mer bromsvätska till bromsvätskebehållaren rutan.
Det är lämpligt att du ändrar båda bromsledningarna tillsammans. Det innebär att om du byter den främre högra ett, är det bättre att ersätta den vänstra också. Dessa brukar bära i par.

Detta är en relativt enkel uppgift, som lätt ger bilsäkerhet, men inte en som kan ta lätt på. När allt är säkerheten för den person som kör fordonet oro här, och så är säkerheten för andra förare och fordon på vägen.

Återanskaffningsvärdet
Om du har valt att besöka en mekaniker att utföra denna uppgift, kan du få förbigångna. Att veta den genomsnittliga kostnaden kommer att hålla dig bättre informerad i detta avseende. Bromsledningar återanskaffningsvärde kan vara allt mellan $ 30 – $ 150, beroende på vilken modell av bilen, skall fabrikat, skadans omfattning, alla relaterade skador på intilliggande delar och storleken på verkstaden. Besök en någorlunda stor butik med ett gott rykte för noggrannhet och bästa resultat.

Det här jobbet är något som du måste investera så tidigt som möjligt eftersom det finns en hel del faror köra med en felaktig bromsledningen. Det finns många komponenter inblandade i bromsmekanismen av ett fordon, och detta är förmodligen en av de enklaste att reparera eller ersätta.

Uppfinningen av hjulet
Bil Målning Kostnad
Vad är en varvräknare
Hur ofta man byter bromsbelägg
Bad Generator Symtom
Bad hjullagret Symtom
Typer av Muscle Cars
Aerosol sprayfärg
Så om du vill kolla en generator
Automotive Bättringsfärg
Byt Oljetråg

Leave a Reply