Bromsbelägg Replacement Cost

(Varning/
Om hjulen på din bil gör en konstant squeaking buller, måste du få bromsbeläggen bytas direkt.

Bromssystemet
Bromsmekanismen i bilar fick ett skott i armen i slutet av 60-talet och början av 70-talet när de mindre effektiva trumbromsar ersattes av de mer kraftfulla skivbromsar, först i high-end, högpresterande bilar, och senare i alla andra fordon. Detta förde komponenter skivbroms, främst bromsbelägg, in i rampljuset när allt prat var om bilar gör 0 till 60 mph på mindre än 4 eller 3 sekunder, det var några människor som trodde att stoppa en bil från 60 till 0 mph, i ett par sekunder. Det var då idén om skivbromsar utvecklats.

Skivbromsar omvandlar kinetisk energi av det roterande hjulet till termisk energi genom friktion. Bromsbelägg har ett friktionsmaterial på sin yta som är vänd mot broms rotorer. När bromsarna appliceras, orsakar friktionsytan av dynorna rotorerna eller skivorna för att stoppa, vilket stoppar fordonet. Under år av användning, bär friktionsmaterialet av dynorna bort och det är dags att byta ut bromsbeläggen. Fordon har en slitageindikator som kommer i kontakt med bromsskivan när friktionsmaterialet har slitits ut. Kontakten orsakar en gnisslande ljud från hjulen. Så bullriga bromsar är säkert ett tecken på att bära ut bromsbeläggen.

Varningsskyltar
Någon eller alla av de tecken som nämns här peka på behovet av byte av bromsklossarna:
Bromsbelägg har en liten bit av metall i dem. När dynorna blir slitna, kommer denna metall i kontakt med skivan av bromsen, vilket leder till squeaking ljudet. I själva verket är det för detta ändamål att metallen finns där, så att tecken på en ersättare blir uppenbar.
Medan bromsning och kommer till ett stopp, om det finns brist på eller avsaknad av tryck på bromspedalen, är det en annan indikation på att dynorna behöver bytas.
Varje gång du trampar på bromsen, om en slipning väsande ljud utgår, bör det ge dig en idé om att en förändring av kuddar beror.

Genomsnittlig Byte kostnad
Det finns flera saker som kan gå fel med bromsarna, liksom slitna kuddar, rotorer eller bromsok. Nu beroende på vad som är fel, den totala kostnaden varierar. Helst ska en bromskloss kosta allt mellan $ 20 till $ 50. Men det är mycket lämpligt att ersätta dem för ett par hjul. Till exempel, om du behöver byta ut kuddarna på höger framhjul, bör du byta även de på vänster hjul. Detta görs för att bibehålla enhetlighet, eftersom det är mer önskvärt om dynorna på båda sidor slits ut jämnt. Rotorer behöver bytas också, speciellt om dynorna har ersatts oftare, eftersom nyare bromsbelägg ta en vägtull på rotorskivan. Rotorskivor kosta allt från $ 35 till $ 75 per hjul, beroende på typ och kvalitet av rotorn. En fullständig ersättning omfattar avlägsnande av hjulen och undersökning av kuddar, rotorer, bromsok och lager, och tester väg att kontrollera korrekt ersättning. Processen kommer även rengöring av delarna, ersätter rotorerna, och ompackning av lagret. Så den totala kostnaden kommer att variera mellan $ 90 till $ 250 per axel beroende på märke och modell av bilen.

Detta kan tyckas vara överkomliga, men om du råkar besöka ett servicecenter som är mer lämpligt, för att få dina bromsbelägg bytas, kan du behöva punga ut mycket mer. Reparationen priset för en hel broms jobb – rotorer, bromsok, trummor, kuddar, cylindrar, kan kosta ca $ 750 eller mer. Detta belopp kan variera beroende på tillståndet hos dynorna, rotorer och bromsledningar. På servicecentret arbetskostnader lägga upp för att göra kostnaden sväva vidare. När du vill ersätta alla fyra bromsbelägg, är det lämpligt att få det gjort på bensinstationen, eftersom kuddar inte tillverkas tydligt för bakre eller främre användning. Dessutom kan du spara mycket mer på arbete laddning, som kommer att vara densamma om du byter dynorna på två hjul eller alla fyra hjulen. Att ändra de främre kuddar krävs oftare jämfört med de bakre, som de främre bromsarna tål mycket mer stress.

För att få optimal livslängd och prestanda från din bromssystem, hålla ett öga på de vanliga tecknen på slitage. Normalt finns det varningar på instrumentpaneler i de flesta bilar som tänds när bromsbeläggen behöver bytas. Om inte, då vet du de tecken som tyder på att bromssystemet måste undersökas.

Automotive sprayfärg
Bilbarnstolar
Billjud Tillbehör och kondensatorer
Orsaker till gnisslande ljud under körning
Smidda hjul Vs. Gjutna hjul
Bilstereo Installation
Hur man rengör aluminiumhjul
Flygande bilar
Billjud Felsökningstips
Bil rostborttagning
Emergency Brake lysa – Vad kan man göra?

Leave a Reply