Broms rotorer Byte Kostnad

En icke-fungerande broms är lika bra som ett flygplan med en sviktande motor eller trasiga vingar, så oavsett anledning eller kostnad som, kan du inte använda din bil utan att fastställa dem.

Hur bromsar gör hjulen på ett fordon stopp på några sekunder? Broms rotorer spelar en stor roll här. När du bromsar, rotorer, även känd som bromsskivor, fixa på bromsbeläggen och orsaka att hjulen slutar rotera, vilket gör bilen stannar. Rotorerna är inriktade på samma axel som den för hjulen. När bromspedalen trycks en hydraulisk mekanism aktiveras, varigenom rotorer slå ner på bromsbeläggen, som stoppar den roterande rörelsen av hjulen. Så bromsning av hastigheten beror enormt om hur rotorerna i fordonet. Styrkan av dessa rotorer beror på deras utformning och sammansättning. De är gjorda av gjutning järn och har hög draghållfasthet. Med tiden, på grund av slitage, kan rotorerna behöver reparation eller utbyte.

Dags att byta spridare!
Bära ner av rotorer och närvaro av hårda fläckar på dem är indikatorer på förestående byte. Resurfacing rotorer kan också orsaka svåra fläckar på dem. Så bekräftar orsaken från en bil reparation professionell innan du bestämmer dig för att ersätta rotorerna. Om du hör en skrikande ljud eller ett högt ljud om tillämpning bromsar, kan det vara dags att du får rotorerna ersätts. Överdriven bromsning och körning i nedförslut genererar värme i rotorerna. Större rotorerna, större värme de kan ta. Rotorer kan nå en punkt när de inte kan upprätthålla den stigande temperaturen och bromsarna inte fungerar. Så är det viktigt att se till att rotorerna på din bil är av rätt specifikationer. Om inte, få dem ersättas.

Saker du vill kolla
Den första och viktigaste att kontrollera är tjockleken av rotorerna. När rotorerna är alltför tunna, tenderar de att överhettas under bromsprocessen. Detta kan leda till kuddarna överhettas, vilket ytterligare leder till missfärgning och deformation av rotorer. Dessutom överhettning kan göra koka bromsvätska, vilket hindrar bromssystem av fordonet. Om rotorerna är för tunn (mindre än rotorns minsta tjocklek), är det bäst att få dem ersättas. Om rotorerna är inom specifikationer kan resurfacing dem hjälpa, sparar av kostnaden för rotorns ersättare. Därefter kontrollera ärrbildning av rotorer. Om de är skev eller ärrad, är det en bra idé att få dem ersättas.

Kostnaden för att
När det gäller kostnaden för att ersätta del kommer en broms rotor kosta någonstans mellan $ 35 till $ 75, beroende på typ och material. Det är dock alltid rekommenderas att ersätta dem i par. Till exempel, om du behöver byta ut rotorn för den främre vänstra hjulet, måste du ersätta även av den främre högra ett också. Faktum är att många bilar del butiker säljer dem i par endast, vilket kan kosta runt $ 100 till $ 150 per par, tillsammans med några tillbehör. Om du får detta gjort på bensinstationen för varje broms rotor, kan kostnaden gå $ 150 uppåt, beroende på om bromsbeläggen och trosskydd också behöver ändras. De flesta av rotorerna har ett kit ersättare stöd och bruksanvisning tillsammans med dem, så att det här jobbet kan utföras av de flesta. Men som bromsen är en mycket viktig komponent i en bil, är det lämpligt att ta professionell hjälp.

Bromsarna, som ni vet, är en viktig del av ditt fordon, och rotorer broms, en “väsentlig organ” av bromssystemet. Så hålla dem väl och ersätta dem utan att misslyckas, då behöver vara.

Bilfönster Replacement Cost
Bästa RWD bilar
Bilrekonditionering Priser
Fordonssäkerhet Checklista
Hur fungerar en mp3-spelare Arbete?
Bil Top pakethållaren
Bilar som Seat 7
Chrome sprayfärg
Ljuddämpare Tips Installation
Färgat bilvax
Bilbatteri sippra laddare

Leave a Reply