Bränsletank Rengöring – bensintanken Rengöring

För rengöring av tanken, kan olika syror användas. En av de mest använda syran är den saltsyra, även känd som saltsyra. Annan än saltsyra, är fosforsyra också ofta används för tankrengöring. Men när någon av syran används, måste man ta en enorm mängd vård samtidigt som utför rengöringsproceduren. De andra ingredienserna, som kan användas för rengöring av tankar omfattar vinäger, aceton, tvättmedel, varmvatten, etc. Det rekommenderas att rengöring ske i fria luften eftersom rök kan vara farliga. Med alla de primära försiktighetsåtgärder på plats, låt oss börja med tanken rengöringsproceduren.

Spola ut innehållet
Töm tanken på alla dess innehåll. Detta är nödvändigt eftersom utan att tömma tanken, kommer du inte att kunna ta bort den. Se till att du rinna ut bensin från alla komponenter, som gummislangar, petcock etc., liksom.

Rengör tanken
Använd färsk bensin och rengör tanken noga. Det är viktigt att använda färsk bensin, eftersom det finns chanser att dräneras ut bränslet kan innehålla slam och andra föroreningar. Detta är en del av pre-reningsprocessen. Du kan också skaka tanken kraftigt med bensin i den. Detta kommer att bidra lossnar partiklarna från de mest avlägsna hörn av tanken. Sedan tömma tanken i en separat behållare.

Reningsprocess
Bara en spets, bör reningsprocessen vara uttömmande, så att det inte finns några föroreningar kvar i tanken efteråt. Det finns olika sätt som kan användas för själva processen. Förfarandena är listade nedan.

Aceton: Du behöver ca 2 till 3 liter aceton för processen. Stäng alla hål i tanken med drywall skruvar. Häll ca 1 liter aceton i tanken och skaka tanken aggressivt. Stanna för en liten bit och kontrollera om rost är verkligen kommer ut och återuppta skakande processen. Töm aceton ut i en slam hink och upprepa processen.
Vinäger: Vinäger innehåller ättiksyra, som hjälper till att upplösa rost från insidan av tanken. Häll vinäger i den tomma tanken tills dess kant. Stäng tanken och hålla den över natten. Nästa morgon, häll några mängd vinäger från tanken och skaka tanken kraftigt. Sedan tömma innehållet från tanken. Häll lite bakpulver i tanken och hålla den undan en halvtimme. Använd vatten för att skölja tanken.
Tvättmedel: Den andra metoden att rengöra bränsletanken är att använda tvättmedel kombination med varmt vatten. Låt blandningen i tanken för en timme eller två. Häll sedan blandningen ut och tvätta tanken med varmt vatten igen. Om du anser att tanken inte är ren enligt dina förväntningar, då kan du upprepa processen.
Syra: Muriatic eller fosforsyra kan användas för samma. Precis som alla andra syra, bör försiktighet iakttas vid hantering muriatic eller fosforsyra. När du använder saltsyra, kom ihåg att använda tjocka gummi hand-handskar och glasögon för att skydda ögonen från sura ångor. Häll varmt vatten i tanken tills den är halvfull. Tillsätt ungefär en halv liter av syra till vattnet. Tillsätt sedan i det återstående varmvatten i tanken. Stäng bensintank med en mössa, men se till att du inte använder tanklocket. Stör inte tanken för ca 2 till 21/2 timmar. Låt hela blandningen bosätta sig i tanken. Kassera blandningen från tanken försiktigt.

Rengör med vatten
Nu Rengör tanken med vatten noggrant. Du kan använda en handpump för att spruta vatten i tanken. Trycket av handpumpen kommer att nå alla vinklar och hörn av tanken, vilket rengöring i processen. Det kan finnas flera omgångar av rengöring med vatten.

Torka Tank
Nästa steg är att torka tanken väl. Du kan använda en hårtork för samma. Det, verkligen är en hel del arbete, men om du lämnar tanken torka på egen hand, kommer det att ta längre tid. Det finns en annan fördel med att använda hårtorken att torka tanken. Den varma luften från hårtorken når väl inne i tanken i alla skrymslen och vrår. Detta är ett viktigt steg som bensin kommer att fyllas i tanken strax efter torkningsprocessen är över.

Bensin Sköljning
När du har torkat tanken, skölj den väl med bensin. Det är viktigt att du använder färsk bensin för samma. Det är bäst att inte använda den avrunna bensin eftersom det kan innehålla föroreningar som kan sätta sig in i tanken igen. Detta är det sista steget i tanken rengöringsproceduren.

Fyll bensin i tanken
Fäst alla komponenter som du har tagit bort i det första steget. Håll en liten mängd bensin redo så att fordonet når stationen bensinpumpen. Nu slösar ingen tid och fyll på tanken tillbaka med bensin. Det är viktigt att fylla omedelbart eftersom tanken kan börja rost igen.

Bara ett varningens ord, bära skyddsutrustning medan utför processen rengöring är viktig. Se till att ingen del av huden utsätts. På samma sätt är ögonskydd redskap också nödvändigt. Hålla bakpulver praktiskt under reningsprocessen rekommenderas som saltsyra eller fosforsyra kan neutraliseras med bakpulver.

Tvättbar sprayfärg
Typer av Muscle Cars
Döda Bilbatteri Symtom
Hur Touch Up Car Paint
Bästa Sedan 2012
Keyless Fjärrprogrammering
Bensintank Reparation
Billiga Muscle Cars
Honda Vs Nissan
Bil Vaxning
Bromsoket Byte

Leave a Reply