Bilvax buffert

Vaxning din bil handlar inte bara om att förbättra sitt utseende, utan också om att skydda den från hårda miljöförhållanden. För detta kan du välja antingen professionell service eller så kan du vaxa bilen själv. Om din bil inte har vaxat länge, då är det bättre att välja professionell service, varefter du kan vaxa bilen själv en gång var 2-3 månader. I själva verket behöver bil vaxning betraktas som en viktig del av fordonets skötsel och underhåll. Tillämpning av vax kan ge en elegant glans till ditt fordon och ge djup och rikedom till färgen. Du kan vaxa bilen med handen eller buffert. En kommersiell buffert kan hjälpa dig att ge din bil en utställningslokal finish.

Buffert för Vaxning din bil

En buffert är en elektrisk apparat som används för att applicera vax päls på fordon. Vissa buffertar kan arbeta på en ganska hög hastighet för att ge en slankare finish fordonen. Bör dock snabba professionella buffertar användas med försiktighet. Felaktig användning kan särskilt sätta press när du använder buffert och hålla bufferten på ett ställe skada bilen, förutom att bränna färgen. Därför alla typer av buffertar, speciellt de snabba professionella buffertar, är inte lämpliga för oerfarna personer.

Oerfarna personer ska bättre välja de buffertar som arbetar på lägre hastighet, t.ex. en slumpmässig orbital buffert. Kostnaden för buffertar kan variera beroende på storleken av enheten och även ett visst varumärke. Innan de köper buffert av någon särskild varumärke, är det viktigt att ta reda på vilken typ av buffert du kan arbeta med bekvämt. Några märken som har tjänat rykte på marknaden, och därmed kan beaktas är Black & Decker, avancerat verktyg design och Meguiars.

Rätt sätt att använda ett vax buffert på din bil

Som redan nämnts måste en buffert som ska användas med massor av omsorg och försiktighet. Om den inte används på rätt sätt, kan en buffert lämna bakom färg brännskador och virvlar som kan förstöra utseendet på din bil. Därför är det viktigt att veta hur man använder en buffert, för att använda den för vaxning din bil.

Välj rätt Wax
Bilvax är tillgänglig på tre former, flytande klistra och spray. Flytande vax gör oftast inte lika länge som pastan. Oavsett vilken typ av vax du vill använda väljer du den som inte innehåller slipande ämnen. En vax som är framtagen för att vara skonsam mot billack är rätt produkt för vaxning din bil.

Tvätta bilen
Innan du ansöker vax på bilen, tvätta den noggrant för att avlägsna all smuts, damm och smuts från utsidan av bilen. Korrekt biltvätt är ett mycket viktigt steg i bilen vaxning. Om bilen inte tvättas helt och innehåller någon rest, så kommer det att bli mycket distinkt efter vaxning bilen. För rengöring bilen kan du använda en mild tvål som är gjord speciellt för bilar. Skölj bilen noga med lite varmt vatten. Torka bilen med en ren handduk.

Applicera vax
Applicera vaxet på din bil bara när den är helt torr. Innan du applicerar vaxet, anser täcker sprickor och springor på kroppen av bilen med maskeringstejp. Annars skulle vax in på dessa områden, vilket kan vara ganska svårt att städa upp. Att tillämpa vax på bilen, behöver du en liten och mjuk svamp. Fukta svampen lätt och sedan doppa den i en liten vax. Nu applicera vax på karossen genom att gnugga svampen i en cirkelrörelse. Applicera vaxet i en sektion i taget. Använd inte för mycket vax.

Använd buffert
Ta bufferten och sprida vax appliceras på bilen med hjälp av buffertdynan. Att sprida vaxet lite hjälper dig att undvika stänk. Men ska du inte slå på bufferten medan du gör det. Slå på bufferten när du har spridit vaxet lite. Sedan långsamt och försiktigt släta i den tillämpade vax. Applicera inte någon form av påtryckningar medan du gör det. Försiktigt styra bufferten med handen, och låta den komma över området smidigt. På detta sätt, hålla sig i rörelse bufferten i raka linjer efter Bodyline av bilen. Undvik att trycka buffert pad medan du gör det.

Ta bort vax
När vaxet appliceras har torkat och uppnått en något ogenomskinlig eller dimmig blick, kan du ta bort den med hjälp av bufferten. Placera tyget vax bort på bufferten och kör den med långa och nedåt slag för att ta bort vax från bilen. Låt inte bufferten att sitta på ett ställe, och aldrig arbeta i cirklar medan du tar bort vax.

Användning av bufferten kan göra hela processen av vaxning en bil mycket enklare och mindre tidskrävande. Bufferten kan bidra till att tillämpa vax jämnt med mindre ansträngning, till skillnad från manuell applicering av vax. Detta i sin tur kan bidra till att förbättra utseendet på din bil och öka dess livslängd genom att skydda den från hårda miljöförhållanden, solljus och fågelspillning.

Bromsledningen Reparation
Audio Books
Dashboard Reparation
Hur du ändrar en generator
Hjul
Bensintank Reparation
Dyraste bilen
Rengöring kupén
Generator Felsökning
Hur konvertera WMA till MP3
Dekorativa bilens golv Mats

Leave a Reply