Bilstereo Installation

Om du har lite erfarenhet av elektriska ledningar och små reparationer av elektrisk utrustning eller några mindre bilreparationer erfarenhet, sedan anser dig vara kvalificerad nog för bilstereo installation. En gör-det-själv-projekt för att installera en ny bil ljudsystem är inte så svårt som många uppfattar det vara. Allt man behöver för en lyckad bil installationen är grundläggande kunskaper om bilen, ett sortiment av delar och en ordentlig vägledning. Och naturligtvis steg-för-steg-instruktioner utföra proceduren smidigt och effektivt.

En mycket viktig punkt att komma ihåg innan man sätter ut för att köpa en av de nya byggsatser är att den nya stereoanläggning (huvudenheten) bör vara av den storlek som passar i kortplatsen på din inbyggda stereo. Dessa kit består av olika delar. Eftermarknaden bilstereor finns beroende på de olika märken och modeller av bilen. Därför gör ett köp bör inte vara en svår uppgift heller. Om du funderar på att ringa en professionell att fixa din nya system bilstereo då kanske du vill ge det en annan tanke! Stereo installationskostnad kan vara alldeles för högt, men om du skulle göra det själv det skulle absolut vara mycket mindre dyrare. Detta förutsatt att du har förtroende och stora kunskap om vad du gör.

Instruktioner för att installera en bilstereo

Först av allt förbereda dig genom att samla allt som du skulle behöva i processen för installationen. De saker och verktyg som krävs för att installera ett system bilstereo skulle innefatta en ny stereo naturligtvis en skruvmejsel set, strippor tråd, avbitare och eltejp. När du köper en ny musik-system också leta efter en kabelstam som passar din nya stereo samt bilens märke och modell. Ett kabelnät gör jobbet enklare, om du inte lyckas få en du måste koppla upp manuellt.

Koppla kabeln
Innan du arbetar på någon av det elektriska systemet i bilen är det mycket viktigt att koppla bort jordledningen, den negativa en från batteriet. När detta är gjort är du säkert att fortsätta med resterande installationen av stereon.

Bilstereo Borttagning
Eftersom det uppenbarligen antyder, innebär detta steg avlägsnandet av den gamla stereo från bilen. Ta först bort locket till stereo eller instrumentpanelen. Använda skruvmejslar skruva den och ta den gamla huvudenheten ur facket. Nu kan antingen vara en enda plugg med många ledningar ansluter på baksidan av den gamla stereo eller det kan finnas en massa av enskilda trådar. Om de är enskilda trådar i ett gäng, då det måste lossas en efter en att undvika eventuell förvirring.

Anslutning Stereo Harness
Som tidigare nämnts finns det två sätt att bilstereon ledningar, är en med ett kabelnät och den andra gör det manuellt. Ta en titt på båda metoderna.

Med en sele
Den metod där ett kabelnät används kallas pressning metoden. Det är möjligt att instrumentpanelen elektriska trådarna kan vara av olika storlekar. Använd rätt storlek på crimp mössor och strippor tråd ifall ledardimensioner varierar.

Skala halv tum av tråden med hjälp av lämplig storlek kabelskalaren och sedan tvinna trådarna ihop. Sätt krymplock på de tvinnade trådarna samman. Se till att Hättan är fast ordentligt. När kablarna är anslutna till sina respektive anslutningar, placera den nya stereon i monteringsfästet. Nu ansluter du kabelstammen till en inne i instrumentbrädan och sedan placera den nya stereon i instrumentpanelen. Nu, för makt anslut bort batterikabeln till batteriet. Testa din bilstereo och om det fungerar bra så fixera stereon i instrumentpanelen permanent. Om stereon inte verkar fungera bra då, ta bort den från instrumentbrädan och kontrollera alla anslutningar igen.

Utan en sele
Ansluta stereo sele i fabriken selen är en mycket längre process utan en sele. Detta beror på att varje stereo tråd måste anslutas separat till motsvarande ledningar i instrumentbrädan. Ledningarna kan identifieras och fästas med hjälp av olika färger rockar på ledningarna.

Anslut den negativa trådarna i den nya stereon till motsvarande negativa ledningarna i instrumentbrädan. Återigen observera att färgen på båda trådarna ska matcha. Om färgen inte verkar passa är det rekommenderat att hänvisa till manualen. Anslut nu jordledningen till metallen i en bult bredvid där stereon är inställd. Här är det viktigt att den svarta jordledningen endast vidrör metalldelen och inte en icke-ledare, såsom plast. Nästa Anslut kabeln tändningssystem till stereon.

Innan du fäster stereon permanent, kontrollera om det fungerar bra. Och när du är övertygad, fixa det. Under perioden finns det en möjlighet att du kan få vissa problem med stereon. Att känna några av felsökning bilstereo tips kan vara till hjälp vid sådana tillfällen.

Så de var bilstereo monteringsanvisning. Nu när du har en rättvis uppfattning om hur man installerar en bilstereo, bör du inte att det är svårt att installera en när du skulle behöva.

Hur fixar Bil Rust
Bil Vaxning
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Billigaste New Car
Automotive sprayfärg
Bilrekonditionering
Snabbaste bil under 30K
Automotive Paint: Custom Car Painting
Köpa Tips för Bärbar DVD-spelare
Bil Klädsel Cleaner
Guide att ersätta en bil Generator

Leave a Reply