Bilstereo Installation Guide

Om du inte vill spendera några pengar att installera ljud i bilen, då kan du följa installationsanvisningarna i den här artikeln för att slutföra processen själv. För att slutföra processen framgångsrikt behöver du all nödvändig utrustning bilstereo, innan man börjar med i processen. Vänligen se till att den nya bilen ljudsystem som du köper bör ha en koppling kabelnät. Detta kommer att göra arbetet mycket enkelt för dig. Håll en uppsättning skruvmejslar med dig för enkel utförande av hela processen. Denna bilstereo installationsguide har delats upp i två delar, borttagning av den gamla stereon och installationen av den nya stereon.

Ta bort den gamla Audio System

För start med denna process, måste du vara medveten om bilstereon ledningar. Innan du börjar, koppla bort batteriet från bilens elsystem. Du kan helt enkelt göra detta genom att koppla den negativa kabeln på batteriet. Det gamla bilens ljudsystem som du vill ta bort, i allmänhet kopplad till bilens system med montering fjäderklämman eller bultar. Om den är ansluten med fjäderklämman montering, använd DIN verktyg för att dra ut klippen. När du hör ett klickljud, det bekräftas att du har tagit bort stereon ur instrumentbrädan. Om stereon har installerats med bultar, måste du ta bort plasten trim och skruva åt skruvarna. Du kommer att se en plast kablage bakom bilstereon. Denna plast sele förbinder stereon till bilens elsystem. Koppla ur kontakten från denna kabelstam. Det sista steget är att koppla de positiva och negativa terminalerna på högtalarna från ljudanläggningen. Detta är en enkel process. Du behöver bara koppla de återstående trådarna.

Installera det nya ljudsystemet

Det första steget i processen blir mycket enkelt om du har köpt ett billjud med ett kabelnät. I fall du inte har ett kabelnät, måste du utföra processen genom att ansluta varje tråd manuellt. Här, med tanke på att du har ett kabelnät tillsammans med din nya bil ljudsystem kan vi gå vidare med de återstående processen. Fortsätt och anslut kontakten till kabelnätet till bilens ljudsystem. Nästa steg är att ansluta högtalarna till stereon. Anslut den positiva och negativa polen på högtalarna till bilstereon. I fall högtalarsystemet har bara en enda tråd, då du kommer att behöva köpa en ny högtalarkablar för anslutning av högtalare. När du har slutfört alla dessa anslutningar, inte sätta i stereo i skåpet. Det är alltid klokt att kontrollera att inställningarna fungerar innan bultning i bilens ljudsystem. Anslut den negativa polen på batteriet till bilens elektriska system och spela en CD i ditt nya ljudsystem. Om det fungerar, helt enkelt ljudanläggningen i ärendet har det kommit tillsammans med och skruva på instrumentbrädan.

Du bör hålla ett par saker i åtanke när du fortsätter med bilstereon installationen. Om ditt nya ljudsystem inte har ett kabelnät, ska du inte ta bort kabelstammen av bilens gamla ljudsystem. Detta hjälper dig att avgöra trådarna som du kommer att behöva ansluta manuellt i din nya ljudsystem. Även redan nämnts, kommer jag återigen betona på det faktum att koppla bilens batteri från ljudanläggningen, innan du fortsätter med installationen.

Bil avgassystem
Bästa bilvax
Solskydd Byte
Vaxa en bil
Sprayfärg för plast
Effekt Fönsterhissmotor Reparation
Gör Bilstolar Löper
Bil startproblem
Billjud partihandlare
Smart bil recensioner
Pipig Bromsar

Leave a Reply