Bilstereo Inkoppling

Körning är bara inte så mycket roligt utan en bilstereo på plats och slå de höga decibel med din favoritlåt spelas. Om du planerar att installera en ny bilstereo på plats, måste du veta bilen grunderna stereo ledningar att gå vidare. I den här artikeln hittar du generiska instruktioner om hur du ansluter en bilstereo i någon bilmodell.

Bilstereo Grunderna

Det kommer att ge dig en uppfattning om hur man ska gå om ledningar jobbet. Det består av fyra huvuddelar, som inkluderar huvudenheten som har CD-spelaren, högtalare, sub woofers och förstärkare. Alla andra delar är anslutna till huvudenheten genom ett par trådar för varje.

De flesta bilstereo system har två huvudtalare på framsidan och baksidan. Förstärkare göra jobbet att förstärka ljudsignalen tillhandahålls av huvudenheten innan den levereras till sub woofers. Förstärkarna får sin ström från en direkt “hot wire” anslutning göras med bilbatteri och är ansluten till bilens chassi för jordning. Sub woofers är extra tillbehör för en bilstereo som ger djup bas, vilket förbättrar kvaliteten på ljudet.

Inkoppling tips

Du kan inte dra bort en kabeldragning jobb utan rätt verktyg och utrustning. Först måste du veta hur man tar bort instrumentpanelen för stereo inkoppling tillsammans med dörrarna. Köp rätt Hayne handbok för din bilmodell som kan ha instruktioner angående detta. Du kan också få hjälp på nätet.

Saker du behöver
Innan vi börjar prata om hur man kan koppla en bilstereo, måste du veta om de verktyg, apparater och andra saker, som du behöver för jobbet. De är som följer:
Kabelstammen (specifik för din bilmodell och Stereo Make)
Förstärkare Kabelsats
Cirka 7 meter högtalarkabel (14 Gauge)
Högtalarkablar
Stereo, högtalare och Sub woofers
Förstärkare
Elektrisk Tape
Kabelstripper
Kabelskärare
9 volts batteri
Fil
Kniv
tång

Med alla dessa verktyg och saker till hands, kan du börja ledningar jobbet. Jag antar att du har viss erfarenhet av bilreparationer och känna till grunderna för hur elektriska anslutningar görs. Ta en titt på de koder ledningar färg och installationshandboken som tillsammans med satsen. Det är viktigt att du stänger av bilmotorn och koppla den negativa polen på din bil batteriet innan du går vidare.

Ansluta Nya stereohögtalare
Första delen av jobbet är att sätta de nya stereohögtalarna på plats. För att du måste ta bort den gamla högtalaren från högtalaren höljet. Om de gamla högtalare kablar var anslutna till huvudenheten med en metallklämma, då måste man ta bort de gamla ledningarna och sätt de nya högtalarkablarna på plats. Om så inte är fallet, sedan skära och skala de gamla trådarna och ansluta dem genom att vrida, med de avisolerade trådarna i de nya högtalare. Täcka den exponerade metalltråd, genom elektrisk tejp. Anslut den nya högtalarkablar, se till att den svarta kabeln (negativ) är ansluten till den negativa terminalen och den röda kabeln (positiv) är förbunden med den positiva polen. Med hjälp av en skruvmejsel, fastställa nya högtalare på plats, men inte stänga högtalarhöljet ännu.

Byt ut gamla stereo huvudenhet
Använda Hayne bruksanvisning eller information samlat från Internet, som är specifik för din bil, ta bort de delar av instrumentpanelen för att komma åt den gamla enhetschef stereo. Ta den gamla huvudenheten. Få tag i stereo sele och anslut den på ett sådant sätt, fungerar det som en bro mellan den gamla kontakten på huvudenheten och den nya huvudenheten. Även ansluta kabeln radioantennen till huvudenheten. Det kan identifieras genom den stora kontakten i slutet. Gör anslutningarna högtalare tråd genom att skära, strippning och vrida trådarna ihop. Stäng sedan stereo inneslutningen.

Huvudenhet till förstärkare Anslutningar
Nästa du behöver för att göra förstärkaren anslutningarna med huvudenheten i stereo. Du måste ansluta den röda (positiva) i slutet av förstärkaren strömkabeln till den positiva polen på bilbatteriet. Anslutningen görs med användning av en O-ring.

Nu fixa säkringen i säkringshållaren och kör strömkabeln för att ansluta till förstärkaren där din stereoförstärkare är placerad. För att göra det måste du passera den genom brandväggen på bilen. Också köra den tunna tråden som du hittar i förstärkaren Kabelsats i en parallell, men motsatt riktning till strömkabel, mot stereo huvudenhet. Också köra RCA-kabeln från huvudenheten till förstärkaren på baksidan.

Förstärkare för subwoofer Anslutningar
Bestäm var du tänker placera sub woofers tillsammans med förstärkaren på baksidan av bilen. Var du än placerar den, kom ihåg att den svarta jordkabel, vilket är ungefär tre meter lång, måste anslutas till bilens chassi för jordning. Fäst förstärkaren till subwoofern och fixera båda på plats.

Gör RCA signalkabel och fjärrkontroll på kabelanslutning med huvudet stereoanläggning. På den andra änden, gör RCA, makt och jordanslutning med förstärkaren. Placera din sub woofers och ansluta dem med förstärkaren.

Fastställande huvudenhet på plats
Nu kan du ansluta högtalarkablarna (14 gauge) med slutsteg och sub woofers. Slutligen kan du placera din huvudenhet på plats. Se till att alla anslutningar görs ordentligt och kontrollera dem med bilstereons manual. Fäst huvudenheten i instrumentbrädan och sätta ihop det igen. För att avsluta det här jobbet, koppla den negativa polen på bilbatteriet. Med det är ditt jobb gjort! Du kan se fram emot att lyssna lite funky musik.

Bil Vaxning Verktyg
Rengöring aluminiumhjul
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Bil detaljer Priser
Hur man bygger anpassade Lådor bilens högtalare
Bästa Snow Bilar
Automotive Paint: Custom Car Painting
Bränsletryck Test
Taklucka Vs. Moonroof
Guide att ersätta en bil Generator
Hur man installerar ett bilbatteri

Leave a Reply