Billjud Felsökningstips

Tänk dig att få en ny stereo installerat i din bil, och stereon inte fungerar, är det verkligen irriterande. Bilstereo problem är vanliga nuförtiden, och det kan finnas många skäl för dem som lösa sladdar, vissa problem i ljudförstärkaren, eller stereo. Sådana problem kan orsaka högtalarna att producera en poppande eller sprakande ljud. Det finns dock några åtgärder för felsökning som kan vidtas för att diagnostisera och reparera problem bilstereo.

Det första du behöver göra är att hitta källan till problemet. Det kan finnas många saker på fel såsom kablar, ljudförstärkare eller högtalare. Se till att allt är korrekt ansluten mellan högtalarna, stereo och förstärkare. Koppla loss som ansluter stereo och förstärkare, men inte dra ur kabeln som förbinder förstärkare och högtalare. Om problemet kvarstår, kan förstärkaren vara fel. Men om problemet är löst, helt enkelt koppla bort kabeln från radion. Om det finns ett problem fortfarande, då förmodligen anslutningskabeln behöver en ersättare.

Stereosystemet fungerar inte om det finns en lös eller saknas anslutning. Kontrollera alla kablar i stereo, förstärkare och högtalare separat och se till att de är korrekt anslutna. Trasiga, klämd eller exponerade kablar kan också vara en orsak till att systemet är nedlagda.

Om det inte finns tillräckligt ström till högtalarna, producerar de inte ljud. Högtalare som installeras av bilföretaget fungerar bra med butiken utrustade ljudsystem. Om olika högtalare är installerade kan de inte fungerar på grund av kompatibilitetsproblem eller kanske behöver mer kraft för att fungera. Kontrollera deras strömförsörjning, med hjälp av en kraftmätare. Om de får ström men fortfarande inte fungerar bra, förutsatt makten kanske inte räcker.

En trasig säkring kan också vara en orsak till stereon är icke-funktionell. Se bilens bruksanvisning och se om alla säkringar i säkringsboxen är intakta. Om de är bra, måste du kontrollera om bilens stereosystem har sina egna säkringar, som kan vara möjligt i fråga om vissa stereoanläggningar. Om du hittar en trasig säkring, måste du ersätta det med ett nytt.

Det finns också möjligheter att högtalaren är trasig. Du kan kontrollera en blåst talare av en elektrisk mätare. Se till att det inte finns någon ström till högtalaren, som den elektriska mätaren att visa “ohm”. Placera en meter bly på varje slutpunkt. Om högtalaren är bra, kommer mätaren att visa 1,0 ohm, men om det blåses, kommer mätaren läsa oändliga ohm. Ett enkelt sätt att kontrollera en blåst talare är att placera din hand på den och känna om det finns någon vibrationer och dunka kommer ut på hög volym. Om den önskade duns inte känns, är högtalarna blåst.

Om högtalarna inte är monterade på ett korrekt sätt, kan de orsaka problem genom att producera ett surrande ljud och tom vibrera. Sådana problem kan enkelt lösas genom att skruva dem lite hårdare. Du kan också placera en bit gummi mellan talarens ramen och bilens interiör.

Om någon av dessa ovanstående tips inte verkar fungera, behöver du förmodligen ta hjälp av en bilstereo tekniker.

Avgas läckage
Hur att rengöra och underhålla en DVD-spelare
Solar Car Battery Charger
Första bil som någonsin gjorts
Ljuddämpare Tips Installation
Hjul
Symtom på en dålig Starter
Hur ofta man byter bromsbelägg
Bil Målning Kostnad
Bestseller ljudböcker
Remote Car Starter Problem

Leave a Reply