Bilfönster Reparation

Även med den bästa bilen på marknaden, kommer en mängd problem. Oavsett hur väl du tar hand om det här barnet, det är en maskin, och som alla andra maskiner, är det troligt att utveckla vissa problem. Vissa problem är lätta att hantera, såsom bil fönster reparation, medan andra kan definitivt behöva professionell uppmärksamhet. Däremot kan reparation av din bil fönster göras själv, helt enkelt genom att följa några grundläggande instruktioner. Detta gör att du kan spara kostnader inblandade.

Hur man reparerar en bil fönster

Motordrivna fönster är norm i bilarna som finns idag. I de flesta fall är en bil fönster som kan fastna av olika skäl, t.ex. problem med motorn. Här kommer vi att ta itu med dessa skäl, och en lösning på dem. Håll din bil bruksanvisning praktiskt att kunna komma åt de olika delarna som kan vara förknippade med bilfönster reparation.

I vissa fall, kan fönstret flyttas lite innan den fastnar. Detta indikerar ett problem med strömbrytaren. Om du har spillt något på det, eller någon smuts, damm eller skräp har fastnat i den, kan det vara orsaken till problemet med fönstret. För denna aspekt av bilreparationer, kan du använda en liten dammvippa för att rensa smuts och skräp. Använd sedan en bomullstuss doppad i tvättsprit för att rengöra växeln. Detta bör ta hand om problemet.
Om fönster har fastnat fullständigt, är ett problem med säkringen sannolika. För detta, kontrollera säkringsboxen, som är belägen under instrumentbrädan, mot vänster om ratten. Om metallbandet i centrum av säkringen bryts, indikerar det en säkring. Köp en ny säkring med den gamla säkringen som prov, och ersätta det.
Ibland kan en lös tråd anslutning till säkringsdosan vara problemet, och helt enkelt dra åt det kan vara lösningen på bilens fönsterhiss reparation. Använd en skruvmejsel för att dra åt den lösa tråden. Om fönstret går efter kontroll en viss tråd, är det kanske tråden som orsakar problem. Fortsätta arbetet med att tråd tills du fixa fönstret och det börjar röra smidigt.
Om du hittar något fel med någon av de ovan nämnda punkter, gå på för att kontrollera motorn som är ansvarig för fönstret rörelsen. För detta måste du ta bort dörrpanelen genom att skruva loss den från bilen, inifrån. Koppla fönstret omkopplaren från det, som sedan kommer att avslöja motorn, och ledningar som är ansvarig för dess funktion. I ett sådant fall kommer instruktionsbok som du fick med din bil vara mest användbar. Återigen, kan en lös förbindelse vara problemet. Helt enkelt dra åt anslutningen och kontrollera om fönstret fungerar väl.
Andra problem med fönstret motorn inkluderar bara en enorm samling av smuts som kräver att rengöras. I vissa kan du behöva ändra motorn, som du kan köpa på en järnaffär, eller ens över Internet. Flera äkta bildelar finns tillgängliga till rimliga priser på nätet.
För att ändra motorn först bort den gamla motorn genom att koppla alla kablar som är anslutna till den. Se till att du håller en flik på anslutning av varje kabel till respektive uttag, så att du har några svårigheter att installera den nya motorn.
Helt enkelt skruva den nya motorn till dörrkarmen, i stället för den tidigare, och anslut tillbaka alla kablar som du kopplade bort från den gamla motorn. Anslut fönstret byta till motorn, för att säkerställa att den nya motorn fungerar korrekt.
Anslut tillbaka dörrpanelen till dörren, och slutligen skruva dörren tillbaka till bilen.

Som tidigare nämnts är det bästa sättet att spara kostnader för att hyra en professionell för att försöka att försöka problemet själv. Men om ingen av de ovan nämnda tips och tricks fungerar, kan det vara nödvändigt för dig att ta bilen till en professionell för att få den reparerad. Du kan också skicka den till företaget servicecenter om bilen är fortfarande under automatisk garanti, bidrar detta också om din bil fönster behöver bytas, vilket minimerar kostnaden för att ersätta fönstret. Detta bör kunna spara en del av de kostnader som är involverade med att reparera fönstret och samtidigt ge dig några praktiska erfarenheter utifall en liknande situation skulle uppstå.

Bästa ljudredigering programvara
Snabbaste bil under 30K
Bilhögtalare Installation
Bil Top pakethållaren
Intressant bil Fakta
Hur man målar Flames
Cruise Control Problem
Varvräknare Felsökning
Tändningslås Problem
Dead Bilbatteri
Hur man sprayfärg en bil

Leave a Reply