Bilen startar inte – FAQ

Jacob har en vacker cabriolet. Han älskar den och försöker sitt bästa för att ta hand om det. Jakob har ett fast schema: han vaknar klockan 6, går för en joggingtur. Kommer tillbaka hem med 7 am, tar hans dusch. Han äter sin frukost och skarpa 08:00 han lämnar för kontor. Han tar en halvtimme att nå kontoret. Vilken är den perfekt timing eftersom hans kontor börjar kl 8.30. Detta är hans dagliga schema som han följer religiöst. En vacker vintermorgon Jakob kommer till sin bil klockan 8 på morgonen, som alltid. Däremot startar sin älskade bil inte.

Låt oss se de frågor som dyker upp i Jakobs sinne, och svaren på dessa.

Den första tanken som kommer i någons sinne varför kommer inte min bil börja?. En mycket vanlig rädsla är att bilen inte kommer att starta i tid och resten av dagen kommer att spenderas i felsökning det. Det viktigaste här är att hålla huvudet kallt, om bilen inte startar finns det flera kontroller som du kan göra för att diagnostisera allvarliga situationen.

Fråga: Vad är affären, varför inte min bil startar?
Svar: Det kan finnas flera anledningar till din bil inte startar. Första frågan du måste ställa dig själv är, det har bränsle? Öppna bränsletanken och kontrollera. Om det är bränsle du kan bära på. Om det inte finns bränsle så försök inte att starta bilen. Bilen startar inte och bristen på bränsle kan orsaka luftbubbla bildas i bränsletanken, vilket leder till ytterligare problem.

Fråga: Jag har bränsle ändå jag står inför bil startproblem på vintern, varför?
Svar: Vid kall dimmig väderlek, bilar ofta börjar problemet. Vid sådana tillfällen är det bästa du kan göra, se till är blir bra igång. Håll det väl oljad och näring. Det kommer att starta efter några försök. Men om det inte inte betona motorn, ta bilen till en mekaniker och få den kontrollerad. Lite varm ledningar bör göra susen.

Fråga: Allt är på plats, men startmotorn inte vev, varför?
Svar: Alla kan tyckas på plats, men egentligen är det inte. Om startmotorn inte vev, betyder det att det finns ett problem med startmotorn. Vilket betyder att batteriet inte är laddat eller är defekt. Om batteriet är också mycket bra (så kontrollera batteriet innan du börjar), kan problemet ligga i din tändningslåset. Enkelt uttryckt är omkopplaren dysfunktionella och inte katalysera tändningen. Om du har en av de manuell växellåda bilar, kommer det att finnas en omkopplare på kopplingspedalen. I detta fall kommer bilen startas endast om denna trycks in. Därför, om det finns ett problem med kopplingspedalen, kommer bilen inte att starta.

Fråga: Det är denna klick när jag försöker starta bilen, men ingen vev, varför är det?
Svar: Mestadels orsaken till uppkomsten av detta problem är en dålig batteri. Om batteriet inte är laddat, kommer du att möta ett klick, men inga vev problem. Icke desto mindre finns det en möjlighet att ditt batteri är bra, och du kan fortfarande inför detta problem. I ett sådant fall, ligger problemet i startsolenoid, kablar, eller startmotorn. Så får dem kontrolleras (endast om du är helt positiva till funktionalitet batteriet).

Fråga: Det finns en klick, det finns en vev. Men varför inte komprimeringen hålla?
Svar: Om din bil har klick och vev, innebär detta att det inte finns något problem i din motor. Det fungerar bra. Nu kommer du att fråga, varför inte bilen startar? Vid sådana tillfällen vanligtvis frågan är med bränsleledningen, bränsletank, dålig bränsle, igensatt bränsle skärm eller en dålig bränslepump relä. En annan möjlighet skulle kunna vara ett problem med nedlagda tändspolen, brytare, kommutator, rotor eller fördelarlocket. Det finns också en liten möjlighet att det finns ett problem, liksom trasiga kamrem eller redskap och låg kompression.

Fråga: Ok! Jag har startat bilen, nu! Hur gör jag säker på att jag inte ställs inför en sådan parodi igen?
Svar: Detta är den enklaste av alla. Som du kanske redan har läst i beskrivningen, ta hand om din bil. Se till att det alltid finns bränsle över fjärdedel kapacitet tanken. Se till att du laddar batteriet var 2 månader. Skaffa en oljekontroll gjort med jämna mellanrum. Viktigast av allt, du får bilen servad varje 2 till 3 månader.

Så tror jag alla dina frågor besvaras. Det är där jag loggar ut. Ta hand om din bil och det kommer att ta dig dit du behöver vara. Bon Voyage, Mon Ami!

Bästa Bilhögtalare
Snabbaste bil under 30K
Bromsbelägg Replacement Cost
Hur man tar bort färg från bil
Bästa Sedan för pengarna
Hur man fixar en punktering
Bränsletrycksregulator Problem
Latex Spray Paint
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Bästa Bilbatteri
Topp 10 mest tillförlitliga bilar

Leave a Reply