Bilbatteri Underhåll

Bilbatteriet är en typ av laddningsbart batteri som tillför elektrisk energi till olika komponenter. Den grundläggande funktionen hos ett bilbatteri är att få igång bilen. Eftersom det är en av de mer integrerad och avgörande bildelar, antar dess underhåll största vikt. Det kommer att bidra till att förbättra batteriets livslängd och även hjälpa att bli av med tändning problem.

En felaktig funktion bil luftkonditionering eller andra elektroniska komponenter, låga strålkastare, en kortslutning någonstans i trådarna kan långsam antändning eller svag belysning streck vara indikatorer på låg eller minskande bilbatteri. Innan vi går vidare till några tips, är det viktigt att förstå de olika sorterna bilbatteri finns i moderna bilar.

Bil batterityper

Bilbatteriet lagrar all energi som produceras av generatorn och ger det till alla andra komponenter som datorn, ljus, bränsleinsprutningssystem, luftkonditionering, etc. Alla dessa delar kräver en konstant strömförsörjning och bilbatteriet är ansvarig för att leverera det. Det finns olika typer av bilbatterier används i nya bilar, varje distinkt i pris och prestanda.

För närvarande finns tre typer av bilbatterier som kan hittas. Dessa är – låga underhållskostnader batterier, vanliga batterier och underhållsfria batterier. Konventionella batterier har en standard bly och svavelsyra matris. Denna mängd bilbatterier är lätt att känna igen, eftersom de har ventilation butiker på dem, för vattenånga och väte för att frigöra när batteriet är laddat. Ventilations lock måste tas regelbundet och destillerat vatten måste hällas i elektrolyten.

Låga underhållskostnader batterier har en lägre bly och svavelsyra matris medan underhållsfria batterier har ett försprång och kalcium matris. Båda dessa typer av batterier har fyra ventilationshål. Det finns inget krav att hälla destillerat vatten i dessa batterier, eftersom de elektrolyter och legeringar som används i dem är tillräckligt för att räcka under hela livslängd bilbatteriet.

Batteri underhåll tips

Varje bilägare borde förstå att bilbatteriet behöver bytas vart fjärde år. Detta bör ses som en tumregel som ett bilbatteri prestanda blir hämmas efter denna period och kräver ersättning.
Gör en belastning test av bilbatteriet varje månad. För detta, kommer bilen måste tas till en bilmekaniker. Se till att bilbatteriet rensar testet och även det finns tillräckligt avgift vid extremt låga temperaturer.
Rengör batteripolerna regelbundet. Detta kan göras enkelt genom att torka av kontakterna med en blandning av bakpulver och vatten och skrubba bort det med en stålborste.
Batterikablar måste bindas tätt nog för att hindra dem från att röra sig.
Bilbatteriet måste förvaras säkert i ett magasin. På så sätt kommer det att vara minimala skador på huven.
Bilbatterier brukar i utföra när de utsätts för stark kyla klimatförhållanden. Ett bra sätt att hålla varma bilbatteri är att installera en motor eller batteri värmare. Värmaren ser också till att bilbatteriet börjar lätt och därmed inget överskott förbrukas i processen.
För personer som använder underhållsfria batterier, håll utkik efter en svart färg ljus på själva batteriet som, om lyser indikerar behov av service. Å andra sidan, kräver konventionella batterier bibehålla en lämplig vattennivå inom. Helst vatten bör vara i nivå med filtret halsar.
När vatten nivån i bilbatteriet går under par, har destillerat vatten tillsättas. Under tillsats av vatten, måste man vara försiktig att inte släppa det någonstans på kläder och händer, eftersom det är kan orsaka viss skada.
Det bör inte finnas några öppna lågor instrument som hålls i och kring bilen batteriet samtidigt kontrollera. Batteriet består av vissa kemikalier som är mycket brännbara karaktär och därför ordentlig vård måste vidtas.
Ett mycket vanligt fel de flesta människor gör är över laddningen. Detta bör undvikas eftersom överladdning kan leda till fullständig förstöring av bilbatteriet och eventuellt andra elektroniska komponenter samt.

Regelbundet underhåll kommer definitivt hålla alla batteri problem borta. Det kommer också att hålla batteriet i gott skick och förhindra andra elektroniska komponenter från att bli drabbade på grund av en felaktig batteri. Kom ihåg att kontrollera och serva bilen batteriet regelbundet, enligt instruktion från tillverkaren.

Bil måla jobb Priser
Rengöring Bil Matta
Vem uppfann CD-spelare
Ström Windows fungerar inte
Bästa Sedan för pengarna
Skillnad mellan MP3 och MP4 format
Hur du ändrar en hastighetssensor
Bromsbelägg Byte
Bästa Bilar för tonåringar
Vilka är. SHN filer
Hur överföra musik från en dator till en MP3-spelare

Leave a Reply