Bilbatteri Tester

Bilens batteri är dess makt hus, där alla elektriska och elektroniska tillbehör att fungera smidigt. Med ett dysfunktionellt batteri kan du hoppas att inte ens få tändningen arbetar. Ergo, är det viktigt att bilbatteriet tester genomföras med jämna mellanrum. Du kan kontrollera det med en testare eller en enkel multimeter. Dessa är speciellt byggd elektroniska apparater för provning dess spänningsnivåer. De gör det lättare för dig att regelbundet övervaka batteriets hälsa.

Testa

Testa ett batteri följer sina spänningsnivåer. Det finns tre viktiga spänningsnivåer att överväga. Den första typen av nivå som ska testas är ingen belastning spänningsnivån med motorn avstängd. Den här måste vara runt 12 V med motorn avstängd. Den andra spänningsnivån dras igång spänningsnivå som kommer att sjunka under 12 V som bilen motorn startar. Den tredje spänning läsning som måste kontrolleras är laddaren nivå, när generatorn är funktionell och batteriet blir laddat med motorn igång. Den här måste vara runt 13,8 till 14 V.

Om det under testningen, någon av dessa tre nivåer är betydligt lägre än deras normala värde, står du inför antingen batteri eller generator problem. Regelbunden användning av en testare kan peka ut problem bil generator, samt problem batteri. Det väsentliga att notera är att ett batteri visar olika spänningsnivåer vid olika anbringade belastningar. Därför är det viktigt att en testare gäller olika belastningar att korrekt bedöma batteriets hälsa. Belastningen tillämpas bör stå i proportion till den maximala belastningsgraden av bilbatteriet. Se till att batteriet har svalnat när du testar det, eftersom temperaturvariation kan påverka avläsningarna.

Hur man använder en testare?

Låt oss nu ta en titt på de funktioner och typer av tillgängliga testare. Det är främst två typer av batterier testare som inkluderar analoga och digitala sådana. Vissa är små nog att vara ansluten till cigarettmunstycken och en del måste bifogas terminalerna.

De flesta avancerade testare använder BCI test, som innebär tillämpning av halva belastning av batteriet för att testa sin hälsa. BCI testet simulerar belastningen som kommer att tillämpas av dina biltillbehör på batteriet genom tillämpning av lasten i ca 10-15 sekunder. Om du vill använda testaren måste du ansluta den till batteripolen och övervaka behandling. Dessa enheter härleda ström från batteriet själv. Fristående Batteriurladdare testare har en kapacitet att absorbera så mycket som 100 ampere eller mer ström. Servicecenter har en testare med skrivare även för att få en numerisk avläsning.

En idealisk testare måste kunna kontrollera tomgång, igångdragning, samt laddning spänningsnivåer. Kolla recensioner i detalj innan du väljer en. Det spelar ingen roll mycket, oavsett om det är analog eller digital, så länge det ger korrekta avläsningar inom 0,1 V felmarginal. Några av de ledande tillverkarna märken av batteri testare är tillhörande utrustning och Midtronics. Du kan köpa en anständig en för mindre än $ 50.

Att köpa en är en användbar investering, eftersom de utgör viktiga verktyg i bilen underhåll arsenal. Du kan se bra batteri hälsa med en praktisk testare vid din sida.

Bil interiör färg
Automobile Bättringsfärg
Kupén
Automotive Bättringsfärg
De flesta tillförlitliga bilar som någonsin byggts
Keramiska Bromsbelägg
Bromsoket Byte
Bästa framhjulsdrift Bilar
Taklucka Vs. Moonroof
Vinyl sprayfärg
Säkraste Sedaner 2012

Leave a Reply